nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Δηλώσεις μετά τη συνάντηση Σπηλιωτόπουλου - ΔΟΕ 3/2/09

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Ανακοίνωση Τύπου, Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2009

 

Ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ). Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, οι κ.κ. Σπηλιωτόπουλος και Μπράτης προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: H σημερινή μου παρουσία εδώ αποτυπώνει και τον πλήρη σεβασμό που έχω στο ρόλο του εκπαιδευτικού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ο εκπαιδευτικός όχι απλώς λειτουργεί, αλλά θα έλεγα, λειτουργεί και αποτελεσματικά. Κι αυτό μπορεί κανείς εύκολα να το διαπιστώσει, βλέποντας πόσο σημαντική δουλειά γίνεται στα δημοτικά σχολειά όταν βλέπουμε παιδιά, τα οποία προκόβουν, προχωρούν μαθαίνουν γρήγορα γράμματα και στέκονται με υψηλό δείκτη ευφυΐας. Γι΄ αυτό και θα έλεγα ότι η παρουσία μας εδώ αποτυπώνει και τη βούληση μας να αγκαλιάσουμε το δάσκαλο και κυρίως να δώσουμε ξανά στο δάσκαλο την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, το κοινωνικό κύρος και να τον κάνουμε πάλι πρωταγωνιστή των εκπαιδευτικών εξελίξεων.

Από κει και έπειτα, η συζήτηση έγινε σε ένα γόνιμο κλίμα, πραγματικά ουσιαστικής προθυμίας από τη δική μας πλευρά να αγκαλιάσουμε ζητήματα τα οποία μπορούμε να επιλύσουμε, να ακούσουμε, να αφουγκραστούμε και πήραμε την απόφαση να ξεκινήσουμε έναν διάλογο διττό. Ο πρώτος αφορά στα κλαδικά ζητήματα, τα οποία απευθείας το Υπουργείο Παιδείας θα τα συζητά με τη ΔΟΕ και από την άλλη πλευρά ζητήσαμε από τη ΔΟΕ να συμμετέχει στον εθνικό διάλογο, που κύριο λόγο και ρόλο θα έχει έτσι ώστε να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο για την αναβάθμιση, για την αναμόρφωση της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έτσι ώστε να έχουμε καλύτερα σχολεία, πιο ποιοτικά και πιο ουσιαστικά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πήρατε θετική απάντηση σε αυτό το κάλεσμα;
Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ξέρετε ότι δεν προεκλαμβάνω ποτέ τις αποφάσεις. Ξέρω όμως ότι το κλίμα ήταν αρκετά καλό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είχατε μια συνάντηση εχθές με τον κ. Βερέμη, γράφονται πολλά ότι ο κ. Βερέμης σας υπέβαλε την παραίτηση του. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι παντελώς αναληθή, παντελώς ανακριβή, παντελώς ψευδή. Με τον κ. Βερέμη είχα μία ουσιαστική συνεργασία, όπως οφείλω να έχω με τον Πρόεδρο του ΕΣΥΠ, κι από κει κι έπειτα ξέρετε ότι τιμώ τους Ακαδημαϊκούς και πράγματι, το είπα από την πρώτη στιγμή και δεν θα κουραστώ πράγματι να το επαναλαμβάνω, ότι είμαι πάρα πολύ ανοιχτός, πάρα πολύ πρόθυμος να ακούω τις απόψεις που έχουν να κάνουν με τα ζητήματα που έχουν μπει στο διάλογο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ξεκαθαρίστηκαν οι αρμοδιότητες; Γιατί υπάρχει μια σύγχυση.
Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Για να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες θα έπρεπε να υπάρχει σύγχυση. Σύγχυση αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει διότι ο Νόμος είναι σαφής. Ξέρουμε πολύ καλά τι κάνει το ΕΣΥΠ, ξέρουμε πολύ καλά τι κάνει το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ξέρουμε πολύ καλά τι κάνει το Συμβούλιο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ξέρουμε που είναι ο ρόλος της Πολιτικής Επιτροπής. Όλα αυτά είναι καθαρά και από ‘κει κι έπειτα, ο καθένας προσέρχεται σε αυτό το διάλογο με τις δικές του απόψεις. Από τη δική μας πλευρά, εμείς ακούμε, αφουγκραζόμαστε, είμαστε ανοιχτοί και άλλη μια φόρα θα πω, δεν υπάρχουν ούτε προειλημμένες αποφάσεις ούτε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, οι οποίες πραγματικά να κάνουν αυτή τη συζήτηση να φαίνεται ότι είναι προκατευθυνόμενη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, μία ερώτηση για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Υπάρχει ένα θέμα διάλυσης ουσιαστικά του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ένα Πρύτανη που παραιτείται…
Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα μου επιτρέψετε να μην το σχολιάσω, να μείνουμε σε αυτά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, θα μας πείτε για την χθεσινή σας επιστολή προς την κ. Διαμαντοπούλου, που λέτε ότι ο διάλογος θα κρατήσει τουλάχιστον έξι μήνες. Μέχρι;
Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το μέχρι δεν το προσδιόρισα εγώ. Το προσδιορίζει το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και είναι αυτό που ζήτησε ο επικεφαλής του συμβουλίου, ο κ. Μπαμπινιώτης. Αν ζητούσε και άλλο χρόνο, αυτόν τον χρόνο θα έλεγα και εγώ. Σας είπα από την πρώτη στιγμή, ότι εγώ δεν θέλω να προσδιορίσω χρόνο, γιατί δεν θέλω να υποψιαστεί κάποιος, ότι αυτός ο χρόνος που θα προσδιοριζόταν από μένα μπορεί να είναι πολιτικά ή κομματικά φορτισμένος.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχει εκφραστεί ο κ. Μπαμπινιώτης σε πόσο χρόνο θα μπορούσε να κρατήσει;
Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι αυτό που είπα και εγώ ότι τουλάχιστον θα κρατήσει έξι μήνες, από κει και έπειτα, αυτό είπε αυτό λέω.  Αν κάτι άλλο καινούργιο υπάρξει, αυτό το καινούργιο θα σας το πω και εγώ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Θα προεδρεύσετε εσείς της πολιτικής επιτροπής, έχει αλλάξει κάτι σε αυτό;
Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:  Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα, είναι όλα όπως τα έχουμε πει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ η επόμενη επίσκεψη σας σε ποια ομοσπονδία θα είναι;
Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:  Θα σας την ανακοινώσουμε όταν προγραμματιστεί.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τους πανεπιστημιακούς θα τους δείτε; Έχουν μία πικρία, που δεν τους είδατε ακόμα.
Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όλα θα γίνουν με την σειρά τους, ξέρετε ακόμα και τα παιδιά ξεκινούν από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό και μετά ανεβαίνουν.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, πριν πάμε και στον κ. Μπράτη, ένα σχόλιο για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στο λιμάνι . Είδαμε ότι υπήρχε μία ένταση κατά την υποδοχή τους εκεί.
Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:  Κάντε μου την χάρη, μην με ανακατέψετε με άλλα θέματα σήμερα και ειδικά εδώ που είμαι στην ΔΟΕ.  Ευχαριστώ πάρα πολύ.
Δ. ΜΠΡΑΤΗΣ: Υποδεχτήκαμε  σήμερα τον κ. Σπηλιωτόπουλο, τον νέο Υπουργό Παιδείας στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Θέλω να πω εξ αρχής, ότι ο κύριος Σπηλιωτόπουλος δεν είναι Υπουργός μιας άλλης κυβέρνησης είναι Υπουργός μιας Κυβέρνησης, που κυβερνά την χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι Υπουργός μιας Κυβέρνησης η οποία ψήφισε πριν ένα μήνα δαπάνες για την Παιδεία στο χαμηλότερο ποσοστό τα τελευταία πενήντα χρόνια. Αυτό επισημάναμε εμείς από την αρχή και είπαμε ότι σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο που υπάρχει , στο πλαίσιο του προϋπολογισμού δεν μπορούμε να βρούμε λύσεις δυστυχώς για τα αιτήματα μας. Εμείς από αυτό ξεκινήσαμε και υποβάλαμε την περασμένη εβδομάδα, συγκεκριμένο υπόμνημα που το πήρατε, με βάση τα αιτήματα που είχαμε και στην μεγάλη απεργία του κλάδου. Τα οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν βρει λύσει. Ο Υπουργός μας δήλωσε ανέτοιμος, σήμερα, να απαντήσει. Και παρέπεμψε την απάντηση σε αυτά τα αιτήματα, σε διμερή διάλογο, ο οποίος θα γίνει μετά τις δεκαπέντε Φεβρουαρίου.  Εδώ είμαστε για να δούμε τις συγκεκριμένες απαντήσεις που θα έχουμε σε αυτά τα αιτήματα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στο διάλογο θα πάτε;
Δ. ΜΠΡΑΤΗΣ: Πρέπει να σας πω ότι η Ομοσπονδία μας κλήθηκε να συμμετάσχει σε διάλογο πάντα ήταν παρούσα. Στο διάλογο που θα γίνει εμείς θα πάμε, αλλά η συμμέτοχη μας θα εξαρτηθεί από τις ουσιαστικές απαντήσεις που θα πάρουμε σε αυτά τα αιτήματα που έχουμε θέσει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved