nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
ΠΑΣΟΚ: Ρουσφετολογική δράση Χαζτηγάκη με την ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική 5/2/09

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Aνακοίνωση Τύπου, 5 Φεβρουαρίου 2009
 

 

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, 25 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με τις ρουσφετολογικές δράσεις του τέως υπουργού Δικαιοσύνης,  Σ. Χατζηγάκη,  στην εποπτευόμενη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, εταιρεία  «ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική Α.Ε.»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης και της Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Για τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ: «Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και νυν Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτ. Χατζηγάκης, ξέρει να “διαχειρίζεται το αίμα του ελληνικού λαού”. Απόδειξη αποτελούν τα πεπραγμένα του στην εταιρεία “ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική Α.Ε.”, με τη δημιουργία Γραφείου της εταιρείας στην εκλογική του περιφέρεια, αλλά και τη ρουσφετολογική δράση που ανέπτυξε μέσα απ’ αυτό, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή», στο φύλλο του Σαββάτου 25 – Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2009, ο κ. Σωτ. Χατζηγάκης «φρόντισε», λίγο πριν φύγει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και συνέστησε στα Τρίκαλα γραφείο της «ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική Α.Ε.». Η εν λόγω εταιρεία είναι εποπτευόμενη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το νεοσύστατο Γραφείο αποτελείται από τέσσερις (4) υπαλλήλους γραμματειακής υποστήριξης, δύο (2) οδηγούς, έναν (1) κλητήρα και έξι (6) μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων.
Όλοι οι προσληφθέντες, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, είναι παιδιά ή συγγενικά πρόσωπα «γαλάζιων» στελεχών, μεταξύ αυτών και τα παιδιά τριών (3) Αντιδημάρχων, του Δήμου Τρικάλων. «Ένα κι ένα», δηλαδή.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία των διορισμένων προσλήφθηκε το τελευταίο τρίμηνο της υπουργικής θητείας του κ. Χατζηγάκη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Γραφείο Βόρειας Ελλάδας της «Θέμις Κατασκευαστικής Α.Ε.», με έδρα την Θεσ/νίκη, είχε συγκροτηθεί το 1999 και λειτουργούσε επί εννέα (9) έτη με τρία (3) άτομα προσωπικό. Το τελευταίο δίμηνο - και κυρίως την τελευταία εβδομάδα πριν αποχωρήσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ο κ. Χατζηγάκης - το προσωπικό αυξήθηκε σε δέκα (10) άτομα!!!
Γνωρίζοντες τα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ισχυρίζονται ότι το αποκαλούμενο γραφείο Τρικάλων δεν είχε λόγο ύπαρξης. Το δε γραφείο της Θεσ/νίκης κάλυπτε τις ανάγκες του με το προσωπικό που υπήρχε.

Μετά τα παραπάνω,
ερωτάσθε και παρακαλείσθε να καταθέσετε στη Βουλή,
τα αιτούμενα έγγραφα και στοιχεία:

1. Ποιο είναι το αντικείμενο του Γραφείου Τρικάλων της εταιρείας «ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική Α.Ε.»;
2. Με ποια κριτήρια επελέγη η πόλη των Τρικάλων για τη δημιουργία του συγκεκριμένου Γραφείου; 
3. Ποιος είναι ο προϋπολογισμός εξόδων λειτουργίας του Γραφείου, για το έτος 2009;
4. Ποια είναι επακριβώς τα καθήκοντα και ποια η χρησιμότητα του προσωπικού του παραπάνω γραφείου, το οποίο απαρτίζεται από τέσσερις (4) υπαλλήλους γραμματειακής υποστήριξης, δύο (2) οδηγούς, έναν (1) κλητήρα και έξι (6) μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων;
5. Από τους παραπάνω υπαλλήλους, πόσοι, ποιοι και με ποια κριτήρια διορίστηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Σωτ. Χατζηγάκη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης;
6. Παρακαλούμε να κατατεθούν στη Βουλή πλήρη και αναλυτικά βιογραφικά σημειώματα των υπηρετούντων στο Γραφείο Τρικάλων της εταιρείας «ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική Α.Ε.».

 

Οι ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές

Θεοδώρα Τζάκρη

Χρήστος Αηδόνης

Γιάννης Αμοιρίδης

Χρύσα Αράπογλου

Βαγγέλης Αργύρης

Γιάννης Δριβελέγκας

Μιχάλης Καρχιμάκης

Χάρης Καστανίδης

Γιάννης Κουτσούκος

Σούλα Μερεντίτη

Μάρκος Μπόλαρης

Γιώργος Νικητιάδης

Γρηγόρης Νιώτης

Γιώργος Ντόλιος

Γιώργος Παπαγεωργίου

Αλέκος Παπαδόπουλος

Γιώργος Πεταλωτής

Δημήτρης Ρέππας

Παναγιώτης Ρήγας

Ντίνος Ρόβλιας

Μαρία Σκραφνάκη

Δημήτρης Τσιρώνης

Χρήστος Χάιδος

Αχμέτ Χατζηοσμάν

Τηλέμαχος Χυτήρης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved