nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Έχετε ένα σεξουαλικό πρόβλημα, δύο ή μήπως τρία;

 

Αθήνα 11.2.2011, 13:32

Έχετε ένα σεξουαλικό πρόβλημα, δύο ή μήπως τρία; Μήπως το πρόβλημά σας αλληλεπικαλύπτεται και από άλλα ουρολογικά προβλήματα;

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα για τη Σεξουαλική Υγεία στις 14 Φεβρουαρίου, το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕΣΑΥ) της χώρας, που φιλοξενείται και στηρίζεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει, για ενδέκατη χρονιά το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Sex, προβλήματα και σινεμά ΧΙ» και ανακοινώνει μία νέα έρευνα για τη Σεξουαλική Υγεία των Ελλήνων, από την Μονάδα Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων του ΑΠΘ, στην οποία ανήκει το ΚΕΣΑΥ.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί πως κάποια ουρολογικά προβλήματα, όπως προβλήματα με τον προστάτη, την ακράτεια ούρων ή τα σεξουαλικά προβλήματα, είναι δυνατό να συνυπάρχουν και, δυστυχώς, να ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους. Ίσως να υπάρχει μια κοινή αιτία και στα τρία αυτά προβλήματα, και πιθανώς γι αυτό να υπάρχουν ταυτόχρονα. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι μάλλον δε γνωρίζουν πώς κι από πού θα μπορούσαν να βοηθηθούν.

Η έρευνα σύγκρινε τα άτομα που επισκέπτονται την Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου για κάποιο ουρολογικό πρόβλημα με άτομα που επισκεπτόταν το ίδιο νοσοκομείο σε 13 διαφορετικές κλινικές στο ίδιο νοσοκομείο για κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας. Χρησιμοποιήθηκαν ειδικά ερωτηματολόγια στα οποία απάντησαν άνθρωποι από όλο το φάσμα των ηλικιακών ομάδων, κατά αντιστοιχία, 18–40 ετών, 41–60 ετών και 61–80 ετών.

Η ομάδα των ασθενών που αποτελούνταν από άτομα που απευθύνθηκαν σε ουρολόγο λόγω προβλήματος του ουροποιογεννητικού τους συστήματος, αποτελούνταν από 161 άνδρες, οι οποίοι ανέφεραν σεξουαλικό πρόβλημα σε ποσοστό 73% (με πιο κοινό το πρόβλημα της στύσης), προβλήματα στο κατώτερο ουροποιογεννητικό, δηλαδή με τον προστάτη, σε ποσοστό 50% και προβλήματα ακράτειας, σε ποσοστό 18%.

Η ομάδα των ασθενών που επισκέπτονταν το Νοσοκομείο για κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας περιλάμβανε 199 άνδρες, οι οποίοι ανέφεραν σεξουαλικό πρόβλημα σε ποσοστό 54% (με ποιο κοινό το πρόβλημα της στύσης), προβλήματα στο κατώτερο ουροποιογεννητικό, δηλαδή με τον προστάτη, σε ποσοστό 28% και προβλήματα ακράτειας, σε ποσοστό 9%.

Η ανάλυση έδειξε πως οι άνδρες που συνειδητοποίησαν πως αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα και ζήτησαν βοήθεια από έναν ουρολόγο είχαν σε ποσοστό 29% συνύπαρξη δύο προβλημάτων, αλλά και ανάμεσα σε όσους δεν αναζήτησαν βοήθεια για τα προβλήματα του ουροποιογεννητικού τους συστήματος είχαν σε ποσοστό 21%, αντίστοιχα, συνύπαρξη δύο προβλημάτων.

Το 15% των ανδρών που επισκέπτονταν ουρολόγο, είχε και τα τρία προβλήματα. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον όμως, πως ακόμα και αυτοί που δεν αναζήτησαν ουρολογική βοήθεια, είχαν, επίσης, και τα τρία προβλήματα, σε ποσοστό 4%!

Κάτι που ίσως ήταν αναμενόμενο ήταν πως η συχνότητα των προβλημάτων αυξάνονταν όσο μεγαλύτερη ήταν η ηλικία του άνδρα. Πάντως όσο περισσότερα ήταν τα προβλήματα, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα είχε κάποιος να αναζητήσει βοήθεια.

Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι οι περισσότεροι άνδρες με κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα, είτε δεν τα έχουν συζητήσει με τον ιατρό τους είτε επιλέγουν να ζητήσουν βοήθεια μόνο γι αυτό που αισθάνονται πως ο ιατρός μπορεί να βοηθήσει. Έτσι, συχνά χάνουν την ευκαιρία να κάνουν τις κατάλληλες εξετάσεις και να βρουν βοήθεια. Η ερωτική ζωή είναι ένας καθρέφτης της υγείας. Κακή ή ανύπαρκτη ερωτική ζωή συνοδεύεται από κακή ποιότητα ζωής, καθώς όλες οι μελέτες δείχνουν ότι εκφράζει ένα σημαντικό κομμάτι της ευεξίας του ατόμου. Σε μελέτη του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας της χώρας, μετά από ειδική συνέντευξη σε άνδρες ηλικίας 22 έως και 71 ετών με στυτική δυσλειτουργία, αποδείχθηκε πως οι άνδρες επειδή είχαν σεξουαλικό πρόβλημα, ήταν πολύ πιο δυστυχισμένοι και δηλώνανε λιγότερο ικανοποιημένοι τόσο από τη σεξουαλική όσο και γενικότερα από την ζωή τους (90%), σε σχέση με τον υγιή γενικό πληθυσμό.

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στη γραμμή βοήθειας 2310-999099 και να συζητούν ανώνυμα και εμπιστευτικά το πρόβλημα με ειδικευμένους επιστήμονες.

Να σημειωθεί ότι σκοπός της Μονάδας Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων του ΑΠΘ είναι η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας, της εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας και ασθενών και της ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα που αφορούν την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία και την αποκατάσταση ουρολογικών παθήσεων. Η οργανωτική δομή της ΜΜΟΠ, η συγκρότησή της και οι άξονες δράσεις της στηρίχθηκαν στην εμπειρία που αποκτήθηκε από την ιδιαίτερα πετυχημένη πολυετή λειτουργία του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕΣΑΥ) της χώρας που φιλοξενείται και στηρίζεται από το ΑΠΘ.

Το ΚΕΣΑΥ αποτελεί το μοντέλο ανάπτυξης των νέων Κέντρων που απαρτίζουν τη ΜΜΟΠ. Τα τέσσερα Κέντρα της ΜΜΟΠ (www.imop.gr) που αντανακλούν διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα της Ουρολογίας, είναι: το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕΣΑΥ), το Κέντρο Έρευνας Παθήσεων του Προστάτη (ΚΕΠΠ), το Κέντρο Έρευνας Εγκράτειας και Παθήσεων του Πυελικού Εδάφους (ΚΕΕΠΠΕ) και το Ερευνητικό Κέντρο για την Προαγωγή της Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Και σινεμά!
Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας για τη Σεξουαλική Υγεία, το (ΚΕΣΑΥ) παρουσιάζει, για ενδέκατη χρονιά, το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Sex, προβλήματα και σινεμά ΧΙ». Στόχος του αφιερώματος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σχέσεων, σεξουαλικής υγείας και σεξουαλικής συμπεριφοράς, τα οποία συχνά αποτελούν ταμπού.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τέσσερις μεγάλου μήκους ταινίες και θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Village Cinemas (Mediterranean Cosmos) από τις 14 Φεβρουαρίου, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα για τη Σεξουαλική Υγεία, έως και τις 16 Φεβρουαρίου 2011.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του αφιερώματος «Sex, προβλήματα και σινεμά» περιλαμβάνει τις ταινίες: Θα συναντήσεις έναν ψηλό μελαχρινό άνδρα του Γούντι Άλεν, Φεύγω της Κατρίν Κορσινί, Συνοδός πολυτελείας του Στίβεν Σόντερμπεργκ και Ράγισμένες αγκαλιές του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη με προσκλήσεις που διανέμονται, μέσω ραδιοφωνικών σταθμών, στο κοινό της πόλης.

* Ακολουθούν οι περιλήψεις των ταινιών που θα προβληθούν.

 

Θα συναντήσεις έναν ψηλό μελαχρινό άνδρα (ΗΠΑ – Ισπανία, 2010)
Σκηνοθεσία - σενάριο:  Γούντι Άλεν Διεύθυνση φωτογραφίας: Βίλμος Ζίγκμοντ. Με τους: Άντονι Χόπκινς, Αντόνιο Μπαντέρας, Τζος Μπρόλιν, Τζέμα Τζόουνς, Φρέιντα Πίντο, Ναόμι Γουότς κ.α.
Έγχρωμο, 98'. 
Η ταινία ακολουθεί τη ζωή δύο παντρεμένων ζευγαριών, του Άλφι και της Ελένα, της κόρης τους Σάλι και του συζύγου της Ρόι, μέσα από τα πάθη, τις φιλοδοξίες, τα άγχη και τα μπλεξίματα, τα οποία τους οδηγούν. Όταν ο Άλφι αφήνει την Ελένα προκειμένου να κυνηγήσει τη χαμένη του νεότητα κι ένα κολ γκερλ, την Σαρμέιν, η Ελένα τρελαίνεται και γίνεται έρμαιο των συμβουλών μίας μάντισσας. Δυστυχισμένη στο γάμο της, η Σάλι ερωτεύεται το γοητευτικό αφεντικό της στην γκαλερί όπου δουλεύει, τον Γκρεγκ, ενώ ο Ρόι, ένας μυθιστοριογράφος που περιμένει με ανυπομονησία απάντηση από τον εκδοτικό οίκο για το τελευταίο του βιβλίο, ερωτεύεται κεραυνοβόλα την Ντία, μία μυστηριώδη γυναίκα που αιχμαλωτίζει το βλέμμα του από το απέναντι παράθυρο. Και καθώς οι χαρακτήρες της ταινίας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους κυνηγώντας χίμαιρες και κάνοντας ανεδαφικά σχέδια, δεν οδηγούνται παρά στην απογοήτευση, στον παραλογισμό και σε ακόμα πιο αδιέξοδα μονοπάτια.

Φεύγω (Γαλλία, 2009)
Σκηνοθεσία – διεύθυνση φωτογραφίας - μοντάζ: Κατρίν Κορσινί Σενάριο: Μπράιαν Κόπελμαν, Ντέιβιντ Λεβιέν Με τους:  Κριστίν Σκοτ Τόμας, Σέρζι Λοπέζ, Ιβάν Ατάλ κ.ά. Έγχρωμο, 85'.
H Σουζάν, παντρεμένη μ’ ένα χειρουργό και μητέρα δυο παιδιών,  έχει χτίσει την αδιατάραχτη αστική οικογενειακή ζωή της σε μια πόλη της Νότιας Γαλλίας. Η έντονη έλξη που νιώθει ξαφνικά για έναν καταλανό εργάτη, που δουλεύει προσωρινά στο σπίτι τους, θα δώσει τέλος στην ισορροπία και την ασφάλεια.  Όταν αποφασίζει να εγκαταλείψει την οικογένειά της για να ζήσει αυτό το υπέρμετρο πάθος, ο σύζυγός της θα αντιδράσει βίαια και οι σχέσεις των ηρώων θα δοκιμαστούν.

Συνοδός πολυτελείας (ΗΠΑ, 2009)
Σκηνοθεσία – διεύθυνση φωτογραφίας: Στίβεν Σόντερμπεργκ. Σενάριο: Μπράιαν Κόπελμαν, Ντέιβιντ Λεβιέν Με τους: Σάσα Γκρέι, Κρις Σάντος, Πίτερ Ζίτζο, Τίμοθι Κοξ κ.α. Έγχρωμο, 77΄.
Η Τσέλσι είναι ένα ακριβοπληρωμένο call girl του Μανχάταν, που προσφέρει κάτι περισσότερο από σεξουαλικές υπηρεσίες: δίνει στους πελάτες της την αίσθηση μιας ολοκληρωμένης και ρομαντικής σχέσης. Εκτός όμως από τον μεγάλο κατάλογο ευχαριστημένων πελατών, η Τσέλσι θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της. Στην προσωπική της ζωή ο σύντροφος της Κρίς, είναι ένας προσωπικός γυμναστής ο οποίος έχει συμβιβαστεί με την δουλειά της, χάρη στην πολυτελή ζωή που τους προσφέρει η επιτυχημένη σταδιοδρομία της. Το Οκτώβριο του 2008 όμως η οικονομική ύφεση των ΗΠΑ οδηγεί την Τσέλσι να συμβουλευθεί διαφόρους επιχειρηματίες για τον καταλληλότερο τρόπο επένδυσης των χρημάτων της. Εντωμεταξύ αναθέτει σε έναν ειδικό του σεξ που διευθύνει ένα έγκυρο site να της συγκεντρώσει διάφορες κριτικές που αφορούν την δουλεία της με αντάλλαγμα τις δωρεάν υπηρεσίες της. Την ίδια στιγμή η καριέρα του Κρίς πάει από το κακό στο χειρότερο, ενώ η σχέση τους γίνεται όλο και πιο ψυχρή. Η Τσέλσι δέχεται αρνητικές κριτικές και μέσα σε αυτό το κλίμα γνωρίζει τον Φιλίπ έναν πελάτη , ο οποίος ακούει με υπομονή τις επαγγελματικές της ανησυχίες. Στο πρόσωπο του  η Τσέλσι βλέπει την ελπίδα μιας πραγματικής σχέσης.

Ραγισμένες αγκαλιές (Ισπανία, 2009)
Σκηνοθεσία – σενάριο: Πέδρο Αλμοδόβαρ Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ροντρίγκο Πριέτο. Με τους: Πενέλοπε Κρουζ, Λουί Ομάρ, Μπλάνκα Πορτίγιο, Χοσέ Λουί Γκόμεζ κ.ά. Έγχρωμο, 127΄. 
Ένας άντρας γράφει, ζει και αγαπάει μέσα στο σκοτάδι. Δεκατέσσερα χρόνια πριν έπεσε θύμα ενός μοιραίου αυτοκινητικού δυστυχήματος που του στοίχισε την όρασή του αλλά και τη γυναίκα της ζωής του. Ένα βράδυ θα ξεκινήσει να αφηγείται την οδυνηρή αυτή ιστορία. Μια ιστορία που θα μπορούσε να περιγράφεται από τη φωτογραφία δύο ερωτευμένων ανθρώπων που αγκαλιάζονται, μια φωτογραφία που κάποιος έχει σκίσει σε χίλια κομμάτια.

Πρόγραμμα προβολών

Δευτέρα 14/02/2011
19.30 : Θα συναντήσεις έναν ψηλό μελαχρινό άνδρα
21.30 : Φεύγω
Τρίτη 15/02/2011
19.30: Συνοδός πολυτελείας
21.30 : Ραγισμένες αγκαλιές
Τετάρτη 16/02/2011
19.30: Ραγισμένες αγκαλιές
21.30 : Θα συναντήσεις έναν ψηλό μελαχρινό άνδρα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved