nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Σπάνιες ταινίες επιστημονικής φαντασίας βασισμένες στα διηγήματα του Η.P. Lovecraft


Αθήνα 24.2.2011, 12:32

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το 6o Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Επιστημονικής Φαντασίας και Φανταστικού (SFF-rated ATHENS) διοργανώνουν την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 στις 20:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης την εναρκτήρια εκδήλωση του φεστιβάλ. Επίσημος προσκεκλημένος της βραδιάς αυτής είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας The Whisperer in Darkness, Sean Branney, η παγκόσμια πρεμιέρα της οποίας πραγματοποιείται για το ελληνικό κοινό στο πλαίσιο του SFF-rated Athens 2011.

H ταινία The Whisperer in Darkness (ΗΠΑ 2011) αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου διηγήματος του H.P.Lovecraft (1890-1937), ενός από τους κορυφαίους συγγραφείς της λογοτεχνίας του φανταστικού, ο οποίος έχει επηρεάσει σημαντικά γνωστούς συγγραφείς, όπως ο Στέφεν Κινγκ και ο Κλάιβ Μπάρκερ, αλλά και σκηνοθέτες, όπως ο Τζον Κάρπεντερ.
Στην εκδήλωση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση θα προβληθεί επίσης η μεσαίου μήκους ταινία Call of Cthulhu (47’), που βασίζεται επίσης σε έργο του Η.P. Lovecraft, καθώς και απόσπασμα αλλά και το trailer από την ταινία The Whisperer in Darkness. Ο σκηνοθέτης θα μιλήσει για τις δυο ταινίες και κατόπιν θα συζητήσει με το κοινό.

Οι κινηματογραφικές μεταφορές έργων του Lovecraft αποδείχτηκαν δύσκολο εγχείρημα, και οι περισσότερες σχετικές ταινίες δεν κατόρθωσαν να μεταφέρουν στην οθόνη τις λογοτεχνικές αρετές των πρωτοτύπων. Με το Call of Cthullu  (2005), η Η.P.Lovecraft Historical Society (HPLHS) εισήλθε στον χώρο του κινηματογράφου ως ο απόλυτος κινηματογραφικός θεματοφύλακας του Lovecraft, αφού είχε την τόλμη και την ευφυΐα να γυρίσει μια ταινία «όπως θα την γύριζαν τότε» - δηλαδή μια ταινία του βωβού κινηματογράφου της δεκαετίας του ’20.

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή κριτικών και κοινού ανά τον κόσμο του Call of Cthulhu, και την πληθώρα των βραβεύσεων στα φεστιβάλ που συμμετείχε, οι συντελεστές του προχώρησαν στο επόμενο βήμα: μια ταινία μεγάλου μήκους, αυτή τη φορά με ανασύσταση του κλίματος των ταινιών του 1930, ασπρόμαυρη αλλά πλέον με πλούσιους ενδιάμεσους τόνους, και ομιλούσα. Η επιλογή του The Whisperer in Darkness που ως διήγημα συνδυάζει τόσο στοιχεία φανταστικού όσο και στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, επιτρέπει στην ταινία να συλλάβει το κλίμα μιας εποχής όπου ακόμη ο άνθρωπος αντιμετώπιζε τους αρχέγονους φόβους του ενώ ταυτόχρονα γοητευόταν και κατακτούσε το ένα τεχνολογικό ορόσημο μετά το άλλο.

Στην εκδήλωση, που είναι ελεύθερη στο κοινό, θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Πληροφορίες παρέχει η Ελληνοαμερικανική Ένωση, Ήρα Παπαδοπούλου, τηλ.: 210-3680071, www.hau.gr/culture και το SFF-Rated Athens, Αλέκος Παπαδόπουλος, τηλ.: 6945-378680, alpapad@hol.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved