nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Πρόσκληση σε νέους καλλιτέχνες για την 16η Biennale

 

Αθήνα 7.2.2013, 22:56

Πρόσκληση σε νέους καλλιτέχνες έως 35 ετών να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό επιλογής για τη 16η Biennale των Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου (BJCEM), που θα πραγματοποιηθεί από 6 Ιουνίου μέχρι 7 Ιουλίου 2013 στην Ανκόνα της Ιταλίας, απευθύνει Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Πρόκειται για έναν καταξιωμένο ευρωπαϊκό θεσμό και σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, που επικεντρώνεται στη νεανική καλλιτεχνική δημιουργία σε όλους τους τομείς της σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης. Διοργανώνεται από τη διεθνή ένωση BJCEM (Biennale des jeunes créateurs de l’Europe et de la Méditerranée), ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι από το 1984 η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Μέλη της BJCEM από τη χώρα μας είναι επίσης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Σταυρούπολης.

Το θέμα της φετινής Biennale είναι «Errors allowed» και εστιάζει στην κατεστημένη γνώση και στις στρατηγικές αυτενέργειας και εκπαίδευσης μέσω της Τέχνης, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αυτές αντανακλώνται στην ευρύτερη κοινωνία.

Η Διεθνής Ένωση BJCEM αποτελεί ένα ευρύ δίκτυο, μοναδικό στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, σκοπός του οποίου είναι η ενίσχυση των διαπολιτισμικών σχέσεων των νέων δημιουργών, πέρα από πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά και στενά γεωγραφικά σύνορα, καθώς και η διευκόλυνση των νέων καλλιτεχνών στην πρόσβασή τους στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά στον τομέα της Τέχνης.

Η Ένωση αριθμεί σήμερα πάνω από 70 μέλη από χώρες της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου (Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική), ενώ η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς φέρει, μεταξύ άλλων, την ευθύνη της εξασφάλισης της Ελληνικής συμμετοχής νέων δημιουργών, σε κάθε διοργάνωση.

Στη Biennale της Ανκόνα, προβλέπεται η συμμετοχή 15 νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι αφού επιλεγούν από επιτροπή ειδικών θα παρουσιάσουν τα έργα τους στην Ανκόνα, μαζί με  250 νέους δημιουργούς άλλων  χωρών.
Η προκήρυξη για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό έχει ήδη αναρτηθεί στο portal της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς
http://www.neagenia.gr, ενώ οι αιτήσεις και όλο το συνοδευτικό υλικό (βιογραφικό, φάκελος, κλπ.) θα υποβάλλονται, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013,  στην αγγλική γλώσσα , μόνο ηλεκτρονικά και μόνο στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στη διεύθυνση: biennale2013@neagenia.gr.

Η οργανωτική ευθύνη για την εξασφάλιση της ελληνικής συμμετοχής ανήκει στη Διεύθυνσης Κοινωνικής Συμμετοχής, Τμήμα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της ΓΓΝΓ (τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-2599411, -440, -412, -410), όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση. 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved