nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Νέο πρόγραμμα Jean Monnet για ερευνητές
 

 

Αθήνα 1.3.2013, 14:54

To Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει τον 7ο κύκλο του Εκπαιδευτικού του Προγράμματος Ερευνητών και προκηρύσσει διαγωνισμό για την επιλογή συμμετεχόντων.

Το Πρόγραμμα διεξάγεται στο πλαίσιο του ευρύτερου Ερευνητικού Προγράμματος του Κέντρου με τίτλο «Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση», είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα και αποσκοπεί στην κατάρτιση και ενσωμάτωση νέων ερευνητών στις εξελισσόμενες έρευνες ακαδημαϊκής αριστείας. Ξεκινά την 1η Απριλίου 2013 και λήγει την 7η Ιουνίου 2013.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος του Προγράμματος είναι να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει σήμερα στον προσανατολισμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα. Το καινοτόμο στοιχείο που παρέχει επικεντρώνεται στην πρακτική εφαρμογή και απόκτηση δεξιοτήτων των συμμετεχόντων σε ένα απαιτητικό επαγγελματικό και διεθνές περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με την εφαρμοσμένη (policy-oriented) έρευνα και αξιολογούνται ανάλογα με τη δυνατότητα ανταπόκρισής τους στις απαιτήσεις ενός Κέντρου Αριστείας.

Οι Ερευνητές που εντάσσονται στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης συμμετέχουν, ανάλογα  με τις γνώσεις και τυχόν εμπειρία τους, σε μία από τις εξής ερευνητικές ομάδες:
i) Ελληνική Εξωτερική και Ευρωπαϊκή Πολιτική
ii) Ελληνικό Σχέδιο Εξόδου από την Κρίση

Το Πρόγραμμα διαρθρώνεται γύρω από οκτώ θεματικές, τις οποίες παρουσιάζουν και αναπτύσσουν διεξοδικά διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί από το δυναμικό του Κέντρου και άλλων φορέων, καθώς και προσωπικότητες και ειδικοί από τον επιχειρηματικό χώρο, την διπλωματία και την πολιτική.

Οι ερευνητές θα συμμετέχουν ενεργά στις παραπάνω θεματικές υπό την επίβλεψη των συντονιστών και συμβούλων του Προγράμματος.

Συμμετέχοντες
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που έχουν ήδη καλή γνώση των ευρωπαϊκών θεμάτων ή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και θέλουν να επεκτείνουν τις ερευνητικές, αναλυτικές και συγγραφικές τους ικανότητες στα πεδία αυτά. Ανάλογα με το επίπεδο σπουδών τους, οι συμμετέχοντες εντάσσονται στις Κατηγορίες Ερευνητή και Βοηθού Ερευνητή. Δεκτές γίνονται και αιτήσεις συμμετοχής από εργαζόμενους, εφόσον μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του Προγράμματος.

Η επιλογή των ερευνητών γίνεται μετά από αξιολόγηση των πανεπιστημιακών τους προσόντων, της συνάφειας των σπουδών τους και τυχόν εμπειρίας τους στο αντικείμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Απαιτούνται ειδικότερα:
1. Διδακτορικό (για Ερευνητές), Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών ή Πτυχίο (για Βοηθούς Ερευνητές) από αναγνωρισμένα ΑΕΙ σε συναφές επιστημονικό αντικείμενο, καθώς και καλή γνώση των διεθνών και ευρωπαϊκών θεμάτων. Γίνονται δεκτοί και φοιτητές επί πτυχίω.
2. Καλή γνώση και δυνατότητα χρήσης του διαδικτύου για έρευνα.
3. Πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Θα συνεκτιμηθούν γνώσεις και άλλων γλωσσών.
4. Ικανότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις ενός Κέντρου Αριστείας.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ανταποκριθούν στις παρακάτω απαιτήσεις:
• να παρακολουθούν συστηματικά ένα δίωρο σεμινάριο κάθε εβδομάδα (συνήθως Δευτέρα 16:00 – 18:00 μ. μ.).
• να συμμετέχουν ενεργά στα σεμινάρια. Σε ένα από αυτά αναλαμβάνουν ιδιαίτερο ρόλο κατά την παρουσίαση του (rapporteur).
• να παρουσιάζουν ανά τρεις εβδομάδες δείγματα προόδου πρωτότυπης έρευνας.
• να καταθέσουν στο τέλος του προγράμματος μια ερευνητική εργασία 4.000 – 6.000 λέξεων.

Υποστήριξη
Οι ερευνητές του Προγράμματος:
• θα έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών
• θα έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βάσεις, όπου συμπεριλαμβάνονται τα κυριότερα επιστημονικά περιοδικά
• θα λαμβάνουν επιπρόσθετο υλικό και καθοδήγηση για βασικές πηγές κατά περίπτωση
• θα έχουν την δυνατότητα επαφής με τους διδάσκοντες και συμβούλους του Προγράμματος,  κατά την διάρκεια προσωπικών συναντήσεων

Ολοκλήρωση
Οι συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν με επιτυχία το πρόγραμμα  (με βάση την αξιολόγηση των προαναφερόμενων απαιτήσεων), λαμβάνουν Πιστοποιητικό (Certificate). Σε αντίθετη περίπτωση οι συμμετέχοντες που παρακολουθούν το πρόγραμμα από την έναρξη μέχρι τη λήξη του,  λαμβάνουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Την επιστημονική διεύθυνση του προγράμματος έχουν ο Καθηγητής Γιάννης Βαληνάκης και ο Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Κέντρου αντίστοιχα, οι οποίοι πλαισιώνονται από άλλους πανεπιστημιακούς και  ειδικευμένους διδάσκοντες.

Όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα καταβάλλουν δίδακτρα 300€. Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε λογαριασμό του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά την εγγραφή και δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής τους.

Υποβολή υποψηφιοτήτων
Για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της ειδικής Αίτησης Συμμετοχής και η ηλεκτρονική αποστολή της συνοδευόμενη από Βιογραφικό Σημείωμα στη διεύθυνση
jmcenter-athens@pspa.uoa.gr, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013.
Για πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 210 7220508, ώρες 10.00 – 15.00. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε το site το Κέντρου:
http://www.jmc.pspa.uoa.gr.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την αίτηση.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η αίτηση (αρχείο doc 140 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved