nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Σεμινάρια και διαγωνισμός Jean Monnet για ερευνητές
 

 

Αθήνα 9.7.2013, 2:32

To Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Ερευνητών και προκηρύσσει διαγωνισμό για την επιλογή των συμμετεχόντων.

Τα σεμινάρια αποσκοπούν στην κατάρτιση των συμμετεχόντων και στην απόκτηση ερευνητικών δεξιοτήτων σε ένα απαιτητικό επαγγελματικό και διεθνές περιβάλλον καθώς και στην πρακτική εφαρμογή των αποκτηθεισών γνώσεων (policy-oriented seminar).

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους (δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες κλπ.), διδάκτορες, υποψήφιους διδάκτορες, κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, πτυχιούχους και επί πτυχίω φοιτητές που θέλουν να επεκτείνουν τις επαγγελματικές, ερευνητικές και αναλυτικές τους ικανότητες στα παραπάνω πεδία.

Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται μετά από προσωπική συνέντευξη και αφού έχει ήδη γίνει αξιολόγηση των φακέλων τους (δηλαδή των πανεπιστημιακών τους προσόντων, της συνάφειας των σπουδών τους και τυχόν εμπειρίας τους στο αντικείμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος).

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ανταποκριθούν στις παρακάτω απαιτήσεις: να παρακολουθούν συστηματικά ένα τρίωρο σεμινάριο κάθε εβδομάδα για δέκα εβδομάδες. να συμμετέχουν ενεργά υπό την επίβλεψη των συντονιστών και συμβούλων του Προγράμματος. σε κάθε ερευνητή και βοηθό ερευνητή ανατίθεται συγκεκριμένη θεματική ενότητα (ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του ή τις σπουδές του), επί της οποίας θα κληθεί μια αφορά το τρίμηνο να εκτελεί χρέη παρεμβαίνοντος (rapporteur). να συγγράψουν μια πρωτότυπη ερευνητική εργασία (4.000 – 6.000 λέξεων) και να την παραδώσουν στο τέλος του σεμιναρίου. Όσοι ολοκληρώνουν με επιτυχία το πρόγραμμα λαμβάνουν Πιστοποιητικό (Certificate) επιτυχούς συμμετοχής.

Όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καταβάλλουν δίδακτρα 300€. Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε λογαριασμό του Πανεπιστημίου Αθηνών το αργότερο κατά την εγγραφή και δεν προβλέπεται δυνατότητα επιστροφής τους.

Για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της ειδικής Αίτησης Συμμετοχής και η ηλεκτρονική αποστολή της συνοδευόμενης από Βιογραφικό Σημείωμα στη διεύθυνση jmcenter-athens@pspa.uoa.gr μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 και ώρα 16:00.

Την εποπτεία των σεμιναρίων έχουν ο Καθηγητής Γιάννης Βαληνάκης, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet, ο Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet, ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Καζάκος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά Νικόλαος Φαραντούρης.

* Ακολουθεί πίνακας με τα σεμινάρια.

 

ΠΙΝΑΚΑΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
1. Εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και ελληνική Ευρωπαϊκή πολιτική
2. Ελληνική δημόσια διοίκηση και ΕΕ
3. Ενέργεια – Υποδομές – Δίκτυα Ενεργειακή πολιτική, Ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού, ρυθμιστικό πλαίσιο
4. Τεχνικές επίλυσης διαφορών Διαπραγματεύσεις – Διαμεσολάβηση – Διαιτησία
5. Ελληνική εξωτερική πολιτική στην περίοδο της κρίσης ΑΟΖ, Ενέργεια, Ελληνοτουρκικές σχέσεις, Ανατολική Μεσόγειος
* Για την πραγματοποίηση κάθε σεμιναρίου είναι απαραίτητη η συγκέντρωση ενός ελάχιστου αριθμού αιτήσεων. Είναι δυνατός και ο συνδυασμός σεμιναρίων.
Στοιχεία Διεξαγωγής
Περίοδος: Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2013
Ώρες διεξαγωγής: 16:00 – 19:00
Τόπος διεξαγωγής: Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet (Κλεομένους 22 Α/ Είσοδος και από Δεινοκράτους 27 – Λυκαβηττός)
Επικοινωνία: 210.72.20.508 –
jmcenter-athens@pspa.uoa.gr
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Κος Καστανάς Ευάγγελος (10:00 – 15:00)

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την αίτηση.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
AitisiJeanMonnet972013.doc

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved