nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Συζήτηση: Opera: Are we all invited?

Αθήνα 17.7.2014, 13.20

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College, σε συνεργασία με το Institute of Ideas του Λονδίνου, παρουσιάζουν την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου στις 19:30 την, ανοικτή για το κοινό, συζήτηση με τίτλο «Opera: Are we all invited?». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, οι ελληνικές ορχήστρες κλασικής μουσικής και οργανισμοί παραγωγής όπερας βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, εν μέρει εξαιτίας των μειώσεων στις κρατικές επιχορηγήσεις. Από τη μία πλευρά, η ιδιωτική χρηματοδότηση φαίνεται να προσφέρει κάποια διέξοδο σε αυτό. Από την άλλη, μη παραδοσιακοί χώροι όπως το Μετρό στο Σύνταγμα αξιοποιούνται ως σκηνές όπερας, σε μια προσπάθεια προώθησης και ανοίγματος του είδους στο κοινό. Κάποιοι υποστηρίζουν ως λύση την απομυθοποίηση της δυσκολίας παρακολούθησής της, εντάσσοντας στην όπερα στοιχεία της pop κουλτούρας και δίνοντας έμφαση στην συνάφειά της με τα σύγχρονα κοινωνικο-πολιτικά ζητήματα. Άλλοι προειδοποιούν ότι μια τέτοια προσέγγιση διακινδυνεύει να αποξενώσει το ήδη υπάρχον κοινό της, που προσελκύεται από την τέχνη ακριβώς επειδή είναι τόσο ιδιαίτερη και μας αποσπά από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Υποστηρίζουν ότι ο κόσμος της όπερας -και κυρίως οι κριτικοί- θα πρέπει να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στο να εμπνεύσουν και να εξηγήσουν τις αρετές της όπερας στους φιλοπερίεργους, αλλά και να αποδεχθούν πως ίσως «Το Δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν» να μην απευθύνεται σε όλους. 

To Institute of Ideas του Λονδίνου είναι φόρουμ που δημιουργήθηκε το 2000 προωθώντας την ελεύθερη σκέψη και την ζωντανή ανταλλαγή ιδεών γύρω από φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε αρχικά από μεμονωμένα άτομα, όπως σπουδαστές, ακαδημαϊκούς, καθηγητές οι οποίοι πραγματοποίησαν τις συναντήσεις τους προκειμένου να παρουσιάσουν νέες ιδέες, να συζητήσουν τρέχοντα θέματα και να βρουν τρόπους για να ενισχύσουν και να προβάλλουν τις θεματικές τους.

Ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι:
* Τζένη Αρσένη, Σκηνοθέτης, Δραματουργός, Center for Contemporary Opera, New York, Adjunct Professor Hellenic American University.
* Νίκος Α. Δοντάς, Υπεύθυνος του τομέα Δραματολογίας, Εθνική Λυρική Σκηνή.
* Δημήτρης Κιουσόπουλος, Ιστορικός, αρθρογράφος, Ελευθεροτυπία.
* Γιάννης Τσελίκας, Μουσικός, συνθέτης, Επίκουρος Καθηγητής Προγράμματος Μουσικής Hellenic American University.
* Dolan Cummings, Συνεργάτης του Institute of Ideas, συντάκτης στα Culture Wars και Debating Humanism. 

Την συζήτηση συντονίζει ο Alan Miller, συν-διευθυντής του NY Salon, συνιδρυτής του London's Truman Brewery και συνέταιρος στην εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Argosy. 

Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (210-3680052), www.hau.gr/culture.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved