nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  ¶λλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Ταξίδι στη Γερμανία για γερμανομαθείς μαθητές

Proslipsis.gr | Αθήνα 3.3.2015, 12:22

Η Γερμανική Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD) αναζητεί για το καλοκαίρι 2015 τέσσερις μαθητές και μαθήτριες με εξαιρετικές επιδόσεις στην εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας.

Συνολικά περίπου 500 βραβευθέντες από 90 χώρες θα προσκληθούν για μια παραμονή στη Γερμανία διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων (που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί από 24.6 έως 24.7.2015) .

Κατά τη διαμονή τους στη Γερμανία οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ως μέλη μιας διεθνούς ομάδας πόλεις της Γερμανίας και να φιλοξενηθούν για δύο εβδομάδες από γερμανικές οικογένειες με κατά το δυνατόν συνομήλικα παιδιά και να επισκεφθούν μαζί τους το σχολείο. Πέραν αυτού, έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις σε αθλητικές και νεανικές εκδηλώσεις καθώς επίσης σε πανεπιστήμια, μουσεία, θέατρα και άλλα πολιτιστικά ιδρύματα, ώστε οι επισκέπτες να αποκομίσουν μια σύγχρονη και αυθεντική εικόνα της Γερμανίας.

Προϋποθέσεις
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια τα οποία:
- κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 15ο έτος της ηλικίας τους αλλά όχι το 18ο,
- θα πρέπει να έχουν παρακολουθήσει μαθήματα Γερμανικών για τουλάχιστον δύο χρόνια και η περίοδος διακοπής διδασκαλίας σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ένα έτος,
- έχουν γλωσσικές ικανότητες που αντιστοιχούν τουλάχιστον στο επίπεδο Α2 ή δυνατόν στο επίπεδο B1 της κλίμακας του Πλαισίου Γλωσσομάθειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου,
- έχουν εξαιρετικές επιδόσεις στο μάθημα των γερμανικών,
- έχουν μια καλή γενική μόρφωση,
- μπορούν να προσαρμοστούν καλά στην οικογένεια που θα τους φιλοξενήσει,
- έχουν ελληνική υπηκοότητα και την μόνιμη κατοικία τους στην Ελλάδα,
- δεν έχουν γερμανική υπηκοότητα και τα γερμανικά να δεν είναι η μητρική τους γλώσσα, από οποιαδήποτε γερμανόφωνη χώρα κι αν προέρχονται, 
- δεν έχουν επισκεφτεί και δεν σκοπεύουν να επισκεφτούν εντός του 2015 τη Γερ-μανία στο πλαίσιο κάποιου επίσημου προγράμματος, και
- δεν προέρχονται από τις τάξεις των τελειοφοίτων, δηλαδή από την ΓΆ Λυκείου.

Δικαιολογητικά
Απαραίτητα δικαιολογητικά για την αίτηση συμμετοχής είναι τα εξής: Proslipsis.gr
- Εκθέσεις αξιολόγησης από τα σχολεία του μαθητή στη γερμανική γλώσσα ή στην ελληνική συνοδευόμενες από μετάφραση στη γερμανική γλώσσα. 
- Έντυπο με τα ατομικά στοιχεία του μαθητή ευδιάκριτα συμπληρωμένο με κεφαλαίους (λατινικούς) χαρακτήρες. 
- Έλεγχο επίδοσης του μαθητή. 
- Ιδιόχειρη ψηφιοποιημένη (σκαναρισμένη) επιστολή στη γερμανική γλώσσα, στην οποία θα παρουσιάζονται τα κίνητρα συμμετοχής στο πρόγραμμα (το πολύ 2 σελί-δες). 

Επιστολή
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συντάξουν μια επιστολή (ιδιοχείρως), η οποία να απαντά σε μερικά (4-5) από τα ακόλουθα ερωτήματα:
● Γιατί επιθυμείς να ταξιδέψεις στη Γερμανία;
● Ποιά γερμανική πόλη θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; Τί γνωρίζεις ήδη για αυ-τήν;
● Ποιά γερμανική προσωπικότητα γνωρίζεις; Αφηγήσου κάτι γιΆ αυτήν! (Μπορεί να είναι κάποιο υπαρκτό πρόσωπο, λόγου χάρη κάποιος συγγραφέας, μουσικός ή ένα μουσικό σχήμα, ένας αθλητής, ηθοποιός ή μοντέλο ή κάποιος φανταστικός χαρακτήρας από κάποια ταινία, ή βιβλίο).
● Αφηγήσου κάτι για τον εαυτό σου.
● Ποιά εικόνα της Ελλάδας θέλεις να μεταφέρεις στη Γερμανία; 
● Ποιές διαφορές και ποιά κοινά έχουν η πατρίδα σου και η Γερμανία; 
● Τί ήθελες πάντα να πεις στους άλλους για τον εαυτό σου; 
● Τί θα ήθελες να μάθεις κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στη Γερμανία και τί θα ήθελες να δείξεις σε άλλους;

Προθεσμία
Οι αιτήσεις συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών που θα προταθούν από τα σχολεία τους, θα πρέπει να υποβληθούν ψηφιοποιημένες (σκαναρισμένες) το αργότερο έως την 20ή  Μαρτίου 2015 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ku-s1@athe.diplo.de
Διαδικασία επιλογής 

H επιλογή των βραβευθέντων θα γίνει από μια ανεξάρτητη επιτροπή βάσει των προσκομισθέντων δικαιολογητικών, εφόσον οι αιτούντες πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις. Αποκλείεται η δικαστική οδός. Όλοι οι αιτούντες θα ενημερωθούν γραπτώς έως την 15η Απριλίου 2015 για το αποτέλεσμα της αίτησης συμμετοχής τους. 
Αναλυτική αναφορά 

Όλοι οι βραβευθέντες θα πρέπει να συντάξουν αναλυτική αναφορά για τις εντυπώσεις τους από την Γερμανία στη γερμανική γλώσσα και να την καταθέσουν το αργότερο έως την 15η Οκτωβρίου 2015 στην Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD) στην Βόννη και στο Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα (ku-100@athe.diplo.de).

Για αιτήσεις συμμετοχής, πατήστε εδώ.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved