ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Διαγωνισμός σχεδιασμού αφίσας για το Bullying

Proslipsis.gr | Αθήνα 4.3.2015, 19:21

Με αφορμή τα όλο και αυξανόμενα κρούσματα bullying στην χώρα μας και στο πλαίσιο του Toolkit Startup 2, το Design Toolkit σε συνεργασία με το +design, προκηρύσσουν διαγωνισμό σχεδιασμού αφίσας που απευθύνεται σε σπουδαστές Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολών Γραφιστικής. 

Ο διαγωνισμός είναι υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ελεύθερη.

Τα έργα των συμμετεχόντων θα κρίνει επιτροπή που θα απαρτίζεται από τους: Δημήτρης Φακίνος, Εκδότης, Μανίνα Δουραλή, Γραφίστρια, Groovy GraphX, Δημήτρης Αναπλιώτης, Γραφίστας, DesignClub creative art works, Μέλος του Δ.Σ. Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας, Μιχάλης Καρακώστας, Γραφίστας, Deux Creative, Λευτέρης Κοντογιάννης, Γραφίστας, idcreative.

Οι πενήντα αξιολογότερες συμμετοχές κατά τη κρίση της επιτροπής θα εκτεθούν στο κοινό της Θεσσαλονίκης την περίοδο 24 Απριλίου - 4 Μαΐου 2015. Ο συμμετέχων με την αφίσα που θα έχει την υψηλότερη βαθμολογία, επιβραβεύεται με μία Ετήσια Υποτροφία για προπτυχιακές σπουδές στο Κολέγιο Τέχνης & Design ΑΚΤΟ, σε πρόγραμμα σπουδών που θα επιλέξει.

Brief
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «το bullying –στα ελληνικά εκφοβισμός– είναι η χρήση βίας, απειλών, ή εξαναγκασμού με σκοπό τον εκφοβισμό, την κακοποίηση και την επιβολή κυριαρχίας στον αποδέκτη. Το bullying διακρίνεται σε τέσσερις τύπους κακοποίησης – λεκτική, συναισθηματική, σωματική και ψηφιακή (cyber-bullying) – και τείνει να είναι επαναλαμβανόμενη και συστηματική συμπεριφορά. Οι θύτες του bullying συνήθως στοχοποιούν τα θύματά τους με βάση την αντίληψη κάποιας διαφοράς: κοινωνικής τάξης ή θέσης, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, φυλής, θρησκεύματος, εμφάνισης, σωματικής κατασκευής και δύναμης, κλπ.

Η πιο γνωστή μορφή είναι το school bullying (σχολικός εκφοβισμός), ενώ η διαρκής άνοδος χρήσης ψηφιακών κοινωνικών μέσων έχει οδηγήσει στην ταυτόχρονη έξαρση του φαινομένου του cyber-bullying, ειδικά στις νεαρότερες ηλικίες. Ωστόσο, το bullying εκδηλώνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και σε οποιοδήποτε δομημένο κοινωνικό περιβάλλον: στην οικογένεια, σε χώρους εργασίας, σε σώματα ασφαλείας και στρατιωτικά, σε αθλητικές ομάδες, κλπ.

Τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα και διεθνώς, το bullying τείνει να λάβει μορφή επιδημίας, με καταγεγραμμένες περιπτώσεις θυμάτων bullying που οδηγήθηκαν έως και στην αυτοκτονία. Ταυτόχρονα όμως, υπάρχει μεγαλύτερη αναγνώριση συμπεριφορών που παλιότερα μπορεί να θεωρούνταν φυσιολογικές ή αμελητέες αλλά σήμερα αναγνωρίζονται ως μορφές εκφοβισμού».

Οι συμμετέχοντες στο Poster Battle καλούνται να οπτικοποιήσουν την άποψή τους για την καταδίκη του bullying και την ανάληψη δράσης κατά τέτοιων συμπεριφορών. Στόχος τους, μέσω του μηνύματος που θα επικοινωνήσουν, πρέπει να είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ύπαρξη του φαινομένου και τις συνέπειές του για τα θύματα, καθώς και η σημασία της αναφοράς-καταγγελίας όχι μόνο από τα θύματα, αλλά και από αυτούς που γίνονται μάρτυρες τέτοιων συμπεριφορών.

Περισσότερες πληροφορίες και οι όροι συμμετοχής, στο site του Toolkit Startup, http://toolkitstartup.gr.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved