nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Μαθητές παρουσιάζουν τη δική τους «Εικονική επιχείρηση»

Proslipsis.gr | Αθήνα 6.3.2015, 01:49

Με μία πρωτότυπη ιδέα η ομάδα Επιχειρηματικότητας του Αριστοτελείου Κολλεγίου θα συμμετάσχει στην «Εμπορική Μαθητική Έκθεση 2015», η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 6 Μαρτίου, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos. 

Μαθητές γυμνασίων και λυκείων θα παρουσιάσουν, από τις 10:00 έως τις 15:00, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που δημιούργησαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εικονική επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων - Junior Αchievement.

Η ομάδα Επιχειρηματικότητας του Αριστοτελείου Κολλεγίου, που συμμετέχει για όγδοη συνεχόμενη χρονιά στη διοργάνωση, ανέπτυξε φέτος μία εφαρμογή με στόχο την εξυπηρέτηση φοιτητών από την περιφέρεια, που εισάγονται σε πανεπιστημιακές σχολές της Θεσσαλονίκης. 

Το προϊόν της μαθητικής ομάδας είναι ένα Website/application, φιλικό σε κάθε χρήστη, το οποίο επιχειρεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες προσαρμογής των πρωτοετών φοιτητών, κατ΄αρχήν του ΑΠΘ, στο νέο περιβάλλον. 

Ειδικότερα, παρέχει ενημέρωση: 
- για την πανεπιστημιούπολη (campus, βιβλιοθήκες, σπουδαστήρια κ.λπ.),
-για την πόλη (δημόσιες υπηρεσίες , δημόσιες συγκοινωνίες, ποδηλατόδρομοι, τεχνικές υπηρεσίες , νοσοκομεία κ.λπ.) 
-για τις εκδηλώσεις ή δράσεις που διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη
- για προσφορές υπηρεσιών ή καταναλωτικών αγαθών που αφορούν φοιτητές, προτάσεις για σύντομες αποδράσεις, εστίαση και αγορές.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Η συμμετοχή του Αριστοτελείου Κολλεγίου στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» αποτελεί και φέτος μία βιωματική, συναρπαστική και απόλυτα αξιοποιήσιμη εμπειρία για τους νέους. Μέσα από αυτήν οι μαθητές ανακαλύπτουν σημαντικές πτυχές της λειτουργίας μίας επιχείρησης, όπως η οικονομική διαχείριση, ο στρατηγικός σχεδιασμός, η ανάληψη ευθυνών, οι πωλήσεις, το κέρδος, η γραμμή παραγωγής, η ζημία και η αναγκαιότητα δημιουργίας marketing plan, ενώ αναδεικνύουν την κοινωνική τους ευθύνη ως μελλοντικοί επιχειρηματίες». 

Το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων διοργανώνεται από τον διεθνή οργανισμό Junior Achievement Worldwide ( Επιτεύγματα Νέων σε Παγκόσμιο επίπεδο) και υλοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. 

Η ομάδα Επιχειρηματικότητας του Αριστοτελείου Κολλεγίου είχε μία αξιόλογη πορεία στη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς πέτυχε σημαντικές διακρίσεις το 2008, το 2011 και το 2013. Μάλιστα, το 2011 εκπροσώπησε τη χώρα μας στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό στη Μπρατισλάβα. 

Οι μαθητές φιλοδοξούν να ολοκληρώσουν το business plan της εταιρίας και να δηλώσουν συμμετοχή στον τελικό διαγωνισμό για την «καλύτερη εικονική επιχείρηση 2015», που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Αθήνα.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved