nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Νέες δράσεις από το «i love dyslexia»

Αθήνα 10.9.2015, 11:58

Mε νέες δράσεις μάθησης ξεκινάει τη νέα σχολική χρονιά το «i love dyslexia», σε συνεργασία με έγκριτους οργανισμούς, δράσεις που, σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, είναι καινοτόμες και πρωτοποριακές όχι μόνο για τα ελληνικά, αλλά και τα διεθνή δεδομένα.

Οι εκπαιδευτικοί του ILD θα εισάγουν πλέον στη διαδικασία της μάθησης παιδαγωγικές μεθόδους συνθετικής παιγνιώδους μάθησης με βάση τη φύση και την εξέλιξη των έμβιων οργανισμών, ώστε να κατανοήσουν πληρέστερα γνωστικά αντικείμενα όπως είναι η γραμματική, το λεξιλόγιο και η Τέχνη. Απώτερος στόχος να αναπτυχθεί παράλληλα η συναισθηματική νοημοσύνη των ομάδων μας, καθώς και η κριτική-συνθετική τους σκέψη. 

Επίσης, σε συνέχεια της συνεργασίας της Αγγελικής Παππά, ιδρύτριας του ILD και ερευνήτριας ειδικής αγωγής, με το Πανεπιστήμιο Folkuniversitetet στην Uppsala της Σουηδίας, εισάγεται για πρώτη φορά η τεχνική του MindMap (γνωστικού χάρτη) για την προσχολική ηλικία, με στόχο οι εκπαιδευτικοί να προετοιμάσουν τα παιδιά, αλλά και να προετοιμαστούν και οι ίδιοι, αξιοποιώντας καινοτόμα εργαλεία κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. 

Σημαντική εξέλιξη, πάντα σύμφωνα με τον οργανισμό, αποτελεί και η προγραμματισμένη επίσκεψης της κ. Παππά στο σπουδαίο καινοτόμο σχολείο της Tilda Swinton, το Drumduan Upper School στο Moray της Σκωτίας. Πρόκειται για μια κοιτίδα μάθησης με βάση το συναίσθημα, χωρίς βιβλία ή εξετάσεις και φυσικά εξαιρετικά πειραματικό πρόγραμμα σπουδών με έμφαση τη μελέτη της φύσης και του περιβάλλοντος. Σκοπός της επίσκεψης να ζυμωθούν σκέψεις και εμπειρίες στο πλαίσιο της αέναης εξέλιξης του ILD.

Η κ. Παππά δήλωσε: «Κάθε χρόνο ξεκινάμε με μεγαλύτερο όραμα και αγάπη τον παιδαγωγικό σχεδιασμό του “i love dyslexia” για να συμβάλουμε, όχι απλά στην απόκτηση γνώσεων, αλλά και στην ολιστική ανάπτυξη των παιδιών, εφήβων και ενηλίκων μαθητών μας. Οι πρόσφατες βραβεύσεις και διακρίσεις μας τιμούν και μας δίνουν ακόμη περισσότερη δύναμη για τη συνέχεια. Ευχαριστούμε όλους για την εμπιστοσύνη σας και θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και επιστημοσύνη το έργο μας».
Περιγραφή και σκοπός του “i love dyslexia”

Παρουσίαση
Το «i love dyslexia» (ILD) αυτοσυστήνεται ως «ο πρώτος και μοναδικός διεθνώς απόλυτα εξειδικευμένος χώρος ολιστικής εκμάθησης των Αγγλικών ως ξένης γλώσσας για μαθητές με δυσλεξία και μαθησιακές διαφορετικότητες. Ο οργανισμός αναδείχτηκε στους 10 κορυφαίους καινοτόμους οργανισμούς στην Ελλάδα και ο μοναδικός που διακρίθηκε στον τομέα της παιδείας για το 2015, στον καθιερωμένο διαγωνισμό της Eurobank και του ΣΕΒ «Η Ελλάδα Καινοτομεί».

Πυρήνας της καινοτομίας του ΙLD είναι ο συνδυασμός: α) του πρωτογενούς υλικού ολοκληρωμένης,  συστηματικής παρέμβασης σε διεθνές επίπεδο, που σχεδιάστηκε από βάσει του διαφορετικού εγκεφάλου των ατόμων με δυσλεξία, με ταυτόχρονη χρήση νέων τεχνολογιών, και β) των βιωματικών εργαστήριων «διαφοροποιημένης διδασκαλίας», όπου ομάδες μαθητών διαφορετικών ικανοτήτων, ηλικίας και επίπεδου αγγλικών, εξελίσσονται για πρώτη φορά σε παγκόσμια κλίμακα όχι μόνο στην ξένη γλώσσα, αλλά και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής (Life Skills Education), απαραίτητων για τις προκλήσεις του 21ο αιώνα.

Απώτερος στόχος του ILD είναι η ποιοτική βελτίωση της ζωής των μαθητών του, μέσω της πρόσβασης τους στην ολιστική εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας, αλλά και η διάχυση της γνώσης, εμπειρίας, έρευνας και ήθους που χαρακτηρίζουν τις δράσεις του στον τομέα της ευρύτερης παιδείας στην ελληνική και διεθνή εκπαιδευτική κοινότητα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου πραγματοποιούνται εθελοντικές εκπαιδεύσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της Ελλάδας, αλλά και μέσω των διεθνών projects που συμμετέχει το «i love dyslexia» εκπροσωπώντας την Ελλάδα για την καινοτομία στην παιδεία σε διεθνές επίπεδο». 

Η ιδρύτρια και επιστημονικά υπεύθυνη του οργανισμού «i love dyslexia», Αγγελική Παππά, είναι καθηγήτρια αγγλικών, ειδική παιδαγωγός, ερευνήτρια και εκπαιδεύτρια εκπαιδευτικών σε διεθνή projects στο πανεπιστήμιο Folkuniversitetet στην Uppsala της Σουηδίας.

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Μαρία Φιλιππή, Υπεύθυνη Επικοινωνίας (6944617949) ή με την Γλαύκη Στεριώτη, Γραμματέα Διεύθυνσης, τηλ.: 210 6082147, email: info@ilovedyslexia.gr.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved