nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Εβδομάδα Φυσικών Επιστημών στην Αθήνα

Αθήνα 2.10.2015, 3:05

Μία εβδομάδα καινοτομίας και δημιουργικότητας στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών ξεκινά από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα 7ήμερο κατά το οποίο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και εργαστήρια και θα κορυφωθεί με το Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ερευνώ και Ανακαλύπτω – Ανακαλυπτική Μάθηση και Δημιουργικότητα στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών», το οποίο πραγματοποιείται στις 9-10 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών SCIENTIX: Η ευρωπαϊκή πύλη για τη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και CREAT-IT: Δημιουργικότητα στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών, από το ΙΤΥΕ «Διόφαντος», την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, τη Science View, το Τμήμα ΦΠΨ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνογερμανική Αγωγή.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να δοθεί η ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να παρουσιάσουν καινοτόμα εκπαιδευτικά σενάρια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που υλοποιούν στα σχολεία τους, προωθούν την ανακαλυπτική μάθηση και την δημιουργικότητα και βασίζονται σε καινοτόμες ιδέες και προσεγγίσεις ενώ παράλληλα αναδεικνύουν τη χρήση νέων τεχνολογικών εφαρμογών (εικονικά εργαστήρια, προσομοιώσεις, διαδραστικές εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, εφαρμογές ρομποτικής). Οι δραστηριότητες αυτές θα πρέπει να βασίζονται στις αρχές της ανακαλυπτικής μάθησης και να έχουν εφαρμοστεί για τουλάχιστον μία σχολική χρονιά σε πραγματικό σχολικό περιβάλλον.

Του Συνεδρίου θα προηγηθούν σημαντικές εκδηλώσεις και εργαστήρια. Αναλυτικά:
- Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου παιδιά από 35 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο θα ενώσουν ταυτόχρονα το τραγούδι τους, δημιουργώντας την πρωτοποριακή όπερα με τον τίτλο SkyLight – a Global Science Opera. Ο συντονισμός του live streaming του Skylight θα πραγματοποιηθεί από τις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής και το αποτέλεσμα θα αναμεταδίδεται στη διεύθυνση http://livestre.am/5bPyW. Η μετάδοση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου, στις 17.30 και το event θα είναι ανοικτό σε όσους επιθυμούν να το παρακολουθήσουν και από κοντά.

Πρόκειται για την πρώτη πειραματική προσπάθεια δημιουργίας ενός δικτυακού παραστατικού δρωμένου με συντελεστές ομάδες μαθητών από 35 χώρες. Εκπαιδευτικές κοινότητες του Διεθνούς Προγράμματος Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Galileo (Galileo Teachers Training Programm) και του Global Hands On Universe συνεργάστηκαν βάσει ενός σχεδίου επικοινωνίας που καταρτίστηκε από το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής, στη δημιουργία ενός οπερατικού λιμπρέτου με θέμα το Φώς και τη γέννηση των αστέρων. Πρωτότυπη μουσική, ψηφιακά και φυσικά ενορχηστρωμένη, συνετέθη αποκλειστικά για αυτό το εγχείρημα και συνοδεύει, μαγνητοσκοπημένα αλλά και ζωντανά, τις περισσότερες συμμετοχές σε αυτήν την πρώτη προσπάθεια συνδημιουργίας μιας παγκόσμιας εκπαιδευτικής Όπερας Επιστήμης.

Το Skylight αποτελεί ίσως την πρώτη τεκμηριωμένη προσπάθεια δημιουργίας ενός εκπαιδευτικού, παγκόσμιου παραστατικού δρωμένου με θέμα την Επιστήμη και συντελεστές μαθητές. Η όπερα Skylight εντάσσεται στη δραστηριότητα του ερευνητικού πρόγραμματος CREAT-IT που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο οποίο η Ελλάδα συμμετέχει ως μέλος της κοινοπραξίας έξι χωρών.

- Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στις 15:00 - 18:00 θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο για τις δράσεις Write a Science Opera και Science Theater στο τμήμα ΦΠΨ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

- Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 12:00 - 15:00 θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εργαστήριο για τις δράσεις Write a Science Opera και Science Theater στο τμήμα ΦΠΨ του ΕΚΠΑ. Την ίδια ημέρα το πρωί (11.00-13.00) στην Ελληνογερμανική Αγωγή θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο με θέμα «Διδακτική της Αστρονομίας», στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος Galileo Teachers Training Programme.

Το απόγευμα της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου, από τις 17.00, θα αρχίσουν οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου «Ανακαλυπτική Μάθηση και Δημιουργικότητα στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών» στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν την επόμενη ημέρα, Σάββατο 10 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν το βράδυ της ίδιας ημέρας με παρουσίαση της πρωτοποριακής όπερας SkyLight – a Global Science Opera.

Αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.scientix.ea.gr/programme.html.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.scientix.ea.gr, και στο info@scienceview.gr.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved