nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Εξ αποστάσεως πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων «Θεαίτητος»

Αθήνα 14.9.2016, 18:26

Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των καιρών για σύγχρονη διά βίου εκπαίδευση, εγκαινιάζει το εξ αποστάσεως πρόγραμμα ηλεκτρονικής μη τυπικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και εξειδίκευσης ενηλίκων «Θεαίτητος». 

Το πρόγραμμα «Θεαίτητος» έχει στόχο να καλύψει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων σχετικών με την επιστήμη της διατροφής, της άσκησης και γενικότερα τις επιστήμες υγείας, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα που φέρουν την υπογραφή διακεκριμένων και διεθνώς αναγνωρισμένων Καθηγητών και επιστημόνων και των οποίων η επιτυχής ολοκλήρωση οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης.

Η αυλαία του προγράμματος ανοίγει με δύο εκπαιδευτικά προγράμματα στους τομείς της διατροφής και της άσκησης. Συγκεκριμένα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασικές Αρχές Διαχείρισης της Παχυσαρκίας Ενηλίκων» παρουσιάζονται οι βασικές διαστάσεις της νοσογόνου οντότητας της παχυσαρκίας, εστιάζοντας στα νεότερα δεδομένα για την εμπεριστατωμένη διαχείρισή της, ενώ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασικές Αρχές Αθλητικής Διατροφής» έχει ως κεντρικό άξονα τις βασικές αρχές που διέπουν την επιστήμη της αθλητικής διατροφής και την παρουσίαση όλων των σύγχρονων συστάσεων για τη   διατροφική υποστήριξη του ασκούμενου. Τα παρεχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση, αποκτώντας παράλληλα ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα διεξάγεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, προσφέροντας στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα αυτόνομης παρακολούθησης χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία τους σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο και για κάποιο συγκεκριμένο χρόνο. Η διδασκαλία στο πρόγραμμα βασίζεται σε καινοτόμες μεθόδους τηλεκπαίδευσης, μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης φιλικής προς τον χρήστη εκπαιδευτικής πλατφόρμας, σε συνδυασμό με τη συνεχή καθοδήγηση των εκπαιδευτών του προγράμματος.

Οι εκπαιδευόμενοι, μέσα από την παρακολούθηση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πιστοποιημένη κατάρτιση σε θέματα που άπτονται των επιστημών υγείας, καθώς και να καλλιεργήσουν δεξιότητες στον ευρύτερο τομέα της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας. Επιπλέον, οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες του γραφείου σταδιοδρομίας του προγράμματος, όπως η ενημέρωση για σπουδές, υποτροφίες και θέσεις εργασίας, καθώς και υπηρεσίες σχετικά με τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, την εξοικείωση με τεχνικές αναζήτησης εργασίας και τη διαδικασία συνέντευξης για εύρεση εργασίας.

Το πρόγραμμα «Θεαίτητος» διεξάγεται στο πλαίσιο του κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, το οποίο διαθέτει Προγράμματα Σπουδών ιδιαίτερης φυσιογνωμίας στον ελληνικό χώρο, και από το έτος ίδρυσής του (1990) έως σήμερα χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο ερευνητικού έργου και διεθνούς παρουσίας. Τα χαρακτηριστικά αυτά διασφαλίζουν όχι μόνο ένα ποιοτικό ακαδημαϊκό περιβάλλον για τους φοιτητές του, αλλά και την επιστημονική αρτιότητα και την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του.

Για περισσότερες πληροφορίες ως προς το περιεχόμενο, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τον τρόπο διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα του προγράμματος «Θεαίτητος», μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος (http://www.theaititos.com), να εγγραφείτε στο newsletter ή να γίνετε μέλος στη σελίδα του στο Facebook.

Οι αιτήσεις για τον πρώτο κύκλο των δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων ξεκινούν στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 και ολοκληρώνονται στις 30 Σεπτεμβρίου 2016. Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.theaititos.com.

* Ακολουθεί η σχετική πρόσκληση του Ιδρύματος. 


Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
To Πρόγραμμα Διαδικτυακής Τηλεκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης «Θεαίτητος» του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ανακοινώνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα κατάρτισης και εξειδίκευσης ενηλίκων:
- Βασικές Αρχές Αθλητικής Διατροφής: 30 θέσεις
- Βασικές Αρχές Διαχείρισης της Παχυσαρκίας Ενηλίκων: 30 θέσεις

Το πρόγραμμα «Θεαίτητος» διεξάγεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, προσφέροντας στους/στις εκπαιδευόμενους/ες τη δυνατότητα αυτόνομης παρακολούθησης, χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία τους σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο και για κάποιο συγκεκριμένο χρόνο.
Η επιτυχής ολοκλήρωση οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης.

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Α. Βασικές Αρχές Αθλητικής Διατροφής
Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσιάζονται οι βασικές αρχές που διέπουν την επιστήμη της αθλητικής διατροφής και οι ιδιαιτερότητες της διατροφικής υποστήριξης του ασκούμενου, βάσει των σύγχρονων βιβλιογραφικών δεδομένων και των συστάσεων επίσημων οργανισμών και φορέων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κατανόηση των ενεργειακών μηχανισμών που υπάρχουν πίσω από οποιουδήποτε είδους μυϊκή συστολή, καθώς και στη σημασία που έχουν μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά της διατροφής για τη βελτιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης. Ταυτόχρονα, παρέχονται βασικές γνώσεις σχετικά με τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα ευρέως διαδεδομένων διατροφικών συμπληρωμάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο και απευθύνονται στους ασκούμενους, ενώ τέλος, αναπτύσσονται τεχνικές διατροφικής εκτίμησης των ασκούμενων καθώς και εκτίμησης των ενεργειακών τους αναγκών.

Στοιχεία προγράμματος:
- Εκτιμώμενες διδακτικές ώρες: 100
- Μέγιστος χρόνος: 6 μήνες
- Αντικείμενο: Αθλητική Διατροφή
- Γλώσσα διεξαγωγής προγράμματος: Ελληνικά
- Κόστος μαθήματος: 450 ευρώ

Β. Βασικές Αρχές Διαχείρισης της Παχυσαρκίας Ενηλίκων
Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιγράφονται οι βασικές διαστάσεις της νοσογόνου οντότητας της παχυσαρκίας, εστιάζοντας στην εμπεριστατωμένη διαχείρισή της. Εισαγωγικά επεξηγούνται τα σκέλη του ενεργειακού ισοζυγίου και παρουσιάζονται στοιχεία για την επιδημιολογία και την αιτιολογία της παχυσαρκίας. Στη συνέχεια αναπτύσσονται οι στρατηγικές διαχείρισης της παχυσαρκίας σε επίπεδο πρόληψης και κυρίως σε επίπεδο αντιμετώπισης. Στο τελευταίο αυτό πλαίσιο προσδιορίζονται τα στάδια της θεραπευτικής φροντίδας ενός παχύσαρκου ατόμου. Πρώτο από αυτά είναι η αξιολόγηση της διατροφικής κατάστασης και άλλων παραμέτρων, αναγκαίων για να σχεδιασθεί μια παρέμβαση. Θεμέλια πτυχή της θεραπευτικής αντιμετώπισης είναι η διαιτητική παρέμβαση, η οποία αναλύεται ως προς τις εμπεριστατωμένες διαιτητικές προσεγγίσεις. Για την αύξηση της προσκόλλησης του ατόμου στις εκάστοτε οδηγίες απαραίτητη είναι η εφαρμογή κατάλληλων τεχνικών αλλαγής συμπεριφοράς, οπότε διασαφηνίζεται ο όρος της συμπεριφορικής αντιμετώπισης της παχυσαρκίας. Τα επικουρικά στις αλλαγές του τρόπου ζωής μέσα παρέμβασης, δηλαδή η φαρμακευτική αγωγή και η χειρουργική επέμβαση, περιγράφονται ακολούθως. Τέλος, περιγράφονται οι δυνατότητες και οι περιορισμοί της ψηφιακής τεχνολογίας ως ενός σύγχρονου μέσου για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Στοιχεία προγράμματος
- Εκτιμώμενες διδακτικές ώρες: 100
- Μέγιστος χρόνος: 6 μήνες
- Αντικείμενο: Παχυσαρκία Ενηλίκων
- Γλώσσα διεξαγωγής προγράμματος: Ελληνικά
- Κόστος μαθήματος: 450 ευρώ

Κριτήρια επιλογής
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε:
1. απόφοιτους και φοιτητές Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής και της αλλοδαπής,
2. απόφοιτους μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης),
3. απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Λύκειο, Επαγγελματικό Λύκειο, Επαγγελματική Σχολή) με συναφή εργασιακή εμπειρία.

Τα κριτήρια για την επιλογή των υποψηφίων είναι:
- ο βαθμός Πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας ή Πτυχίου Επαγγελματικής Ειδικότητας ή Απολυτηρίου Λυκείου ή Επαγγελματικού Λυκείου (με συντελεστή βαρύτητας 60% και με σειρά προτεραιότητας όπως αναγράφονται),
- η κατοχή Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (με συντελεστή βαρύτητας 10%),
- το επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας με βάση το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για Γλώσσες (με συντελεστή βαρύτητας 10%),
- η εργασιακή προϋπηρεσία ή εμπειρία (με συντελεστή βαρύτητας 20%).
Υποβολή αίτησης συμμετοχής

Οι εγγραφές του Προγράμματος Διαδικτυακής Τηλεκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης «Θεαίτητος», ξεκινούν στις 14 Σεπτεμβρίου του 2016 και ολοκληρώνονται στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Η αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της δικτυακής πύλης (portal) του Προγράμματος. Ο/η υποψήφιος/α καλείται να συμπληρώσει τα απαιτούμενα στοιχεία στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής (προσωπικά στοιχεία, στοιχεία επικοινωνίας, τίτλοι σπουδών, εργασιακή εμπειρία, κ.λπ.) και φέρει την ευθύνη της ορθότητας και της αλήθειας αυτών.

Η απόφαση για την αποδοχή ή την απόρριψη της αίτησης ανακοινώνεται στον/στην υποψήφιο/α μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) 5-10 εργάσιμες ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Επικοινωνία - Πληροφορίες
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Ελευθερίου Βενιζέλου 70, Καλλιθέα 17671
Τηλέφωνο: 210 9549375
Γενικές Πληροφορίες: info@theaititos.com
Γραμματειακή Υποστήριξη: gram@theaititos.com
Ιστοσελίδα: http://www.theaititos.com

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος

Λάμπρος Συντώσης
Καθηγητής


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved