nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Ρεκόρ συμμετοχών στο παγκόσμιο πρόγραμμα «Μαθητική εικονική επιχείρηση 2016 - 2017»

Αθήνα 02.12.2016, 01:33

Ρεκόρ συμμετοχών σημειώνει για τη σχολική χρονιά 2016-2017 το παγκόσμιο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (Junior Achievement Greece). Ομάδες από 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα –πάνω από 2.000 μαθητές και μαθήτριες 15 έως 17 ετών- στήνουν τη δική τους επιχείρηση και ανοίγουν νέους δρόμους για το μέλλον τους.

Τα παιδιά υλοποιούν τις καινοτόμες ιδέες τους με την καθοδήγηση των καθηγητών τους αλλά και εθελοντών-επιχειρηματικών συμβούλων που διαθέτουν αφιλοκερδώς το χρόνο τους για να μάθουν στα  παιδιά τα μυστικά των επιτυχημένων επιχειρήσεων. 

«H κρίση έχει ενεργοποιήσει πολύ τα παιδιά, ψάχνουν διεξόδους για την επαγγελματική τους αποκατάσταση», δηλώνει ο εθελοντής-επιχειρηματικός σύμβουλος κ. Σεραφείμ Παπαγεωργίου, στέλεχος της ασφαλιστικής εταιρείας MetLife. «Θέλουν πάρα πολύ να μάθουν πως στήνεται μια επιχείρηση και εμείς οι εθελοντές δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να μεταδώσουμε στα παιδιά τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας έτσι ώστε να κάνουν με επιτυχία τα πρώτα τους βήματα στην επιχειρηματικότητα». 

«Το έντονο ενδιαφέρον των μαθητών δείχνει πως η Ελλάδα, σιγά σιγά αλλάζει», προσθέτει ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece κ. Αργύρης Τζικόπουλος. «Οι νέοι δεν βρίσκουν πια θελκτικό ένα διορισμό στο δημόσιο, θέλουν να κάνουν κάτι δικό τους, κάτι καινοτόμο.  Εμείς στο ΣΕΝ/JA Greece, δίνουμε στα παιδιά τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην επιχειρηματικότητα ενώ πηγαίνουν ακόμα στο σχολείο. Η εμπειρία αυτή τα συναρπάζει και τους ανοίγει νέους ορίζοντες σε βαθμό που -όπως μας λένε τα ίδια τα παιδιά- αλλάζει η ζωή τους».

Στην «Εικονική Επιχείρηση 2016-2017» συμμετέχουν Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια, Εσπερινά, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, Πρότυπα Πειραματικά, Μουσικά, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Ελευσίνα, τη Χαλκίδα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, την Καλαμάτα, το Άργος, την Πάτρα, τον Πύργο, τη Ρόδο, την Κάλυμνο, τη Λευκάδα, τη Νάξο, το Βόλο, τα Ιωάννινα, την Κατερίνη, την Αμαλιάδα, την Καβάλα, τη Λάρισα, τις Σέρρες, την Καστοριά, τα Γιαννιτσά, την Πρέβεζα, τον Τύρναβο, τα Τρίκαλα και πολλές άλλες πόλεις και χωριά της Ελλάδας. Φέτος, για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» θα συμμετάσχουν και τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου». 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα δημιουργήσουν το Φεβρουάριο στις εμπορικές εκθέσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τον Απρίλιο, στον τελικό Πανελλαδικό Διαγωνισμό θα αναδειχθεί η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2017». Η νικήτρια ομάδα θα διαγωνισθεί με άλλες 35 ομάδες στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe.

Πέρα από τις βραβεύσεις του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Junior Achievement, τα παιδιά-επιχειρηματίες δέχονται προτάσεις για συνεργασίες, παρουσιάζουν τις επιχειρήσεις τους σε σημαντικές διοργανώσεις καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, δικτυώνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω του Συλλόγου Αποφοίτων του ΣΕΝ/JA Alumni Greece, ενώ σημειώνουν νέες επιτυχίες.

Oι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου, που δημιούργησαν την περυσινή σχολική χρονιά την μαθητική Εικονική Επιχείρηση «Kalycomics» με κόμικς και παραμύθια κατά του σχολικού εκφοβισμού πήραν πριν λίγες ημέρες έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας να διατεθούν τα έντυπα στα Δημοτικά και Γυμνάσια των Δωδεκανήσων. Οι μαθητές νιώθουν μεγάλη ικανοποίηση για την τόσο σημαντική αναγνώριση του έργου τους και τώρα  συνεχίζουν την εκπαιδευτική επιχειρηματική διαδικασία αναζήτησης χορηγών για την μαζική έκδοση των «Κalycomics».

Το Σαββατοκύριακο τρείς μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία στο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GR Bossible που διοργάνωσε το skywalker.gr.  Oι μικρότεροι σε ηλικία startuppers της διοργάνωσης έκλεψαν τις εντυπώσεις παρουσιάζοντας τις καινοτόμες ιδέες τους και εξηγώντας στο κοινό πως κατάφεραν να τις υλοποιήσουν σε ηλικία 15-16 ετών. Το Σάββατο η ομάδα «EPEIKON» από το Β΄Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού ξενάγησε εικονικά το κοινό στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα μέσω του ΑPOLLO, που είναι ένας συνδυασμός εφαρμογής για κινητά και συσκευής εικονικής πραγματικότητας. Την Κυριακή η ομάδα του Pierce-Αμερικανικού Κολλεγίου  Ελλάδος, παρουσίασε το «BUDGEE», μια καινοτόμα εφαρμογή για κινητά που βοηθά γρήγορα και εύκολα τους χρήστες να οργανώσουν τα οικονομικά τους. Τους επισκέπτες του φεστιβάλ εντυπωσίασε και η πολύ επιτυχημένη «Εικονική Επιχείρηση» των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου, οι «ΦρουτοΕΕΕΕΚ…πλήξεις». Οι έφηβοι με αναπηρία παρουσίασαν τα προϊόντα τους (μαρμελάδες, λικέρ, χυμούς, γλυκά του κουταλιού) και παρέδωσαν μαθήματα επιχειρηματικότητας, δυναμισμού και ελπίδας.       

Εικονική Επιχείρηση
Το παγκόσμιο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» πραγματοποιείται στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας εδώ και 11 χρόνια από τον μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Υλοποιείται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τα παιδιά και τα σχολεία καθώς υποστηρίζεται από ιδρύματα, οργανισμούς και επιχειρήσεις.  Κύριοι χορηγοί είναι η MetLife, η Citi,  η General Mills, η Ελληνική Πρωτοβουλία, η Eθνική Τράπεζα, η SAP, η Accenture και η ΑΕGEAN.  Το ΣΕΝ/JA Greece είναι φορέας του παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Worldwide, που εφαρμόζει προγράμματα μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο.

To Σωματείο
To «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece» είναι το ελληνικό σκέλος-φορέας του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achievement Worldwide, του μεγαλύτερου και μακροβιότερου μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού εφαρμόζει προγράμματα επιχειρηματικότητας και βασικών αρχών οικονομίας σε 122 χώρες, με τη συμμετοχή άνω των 10 εκατομμυρίων μαθητών το χρόνο. Το Junior Achievement Worldwide ιδρύθηκε στις Η.Π.Α. πριν από περίπου 100 χρόνια.   

Το ΣΕΝ/JA Greece -εδώ και 11 χρόνια- εφαρμόζει σύγχρονα παγκόσμια εκπαιδευτικά προγράμματα, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και στα πανεπιστήμια, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Τα προγράμματά μας είναι: ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΕΞΥΠΝΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΙ ΕΓΩ, Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ,  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 360, START UP (φοιτητικός διαγωνισμός καινοτομίας). Το έργο του ΣΕΝ/JA Greece υποστηρίζουν καθηγητές και εθελοντές από την αγορά εργασίας που προσφέρουν ανιδιοτελώς το χρόνο τους για την υλοποίηση των προγραμμάτων μας. Οι δράσεις του ΣΕΝ/JA Greece υλοποιούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τα παιδιά καθώς χρηματοδοτούνται από χορηγίες ιδρυμάτων, εταιρειών-μελών και φυσικών προσώπων.  Κύριοι χορηγοί μας είναι: MetLife, Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), HSBC, Εθνική Τράπεζα, Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Citi,  General Mills, Ηundai, SAP, AEGEAN,  Apivita, Chipita, Coca Cola 3E, Genesis Farma, Vision, AB Βασιλόπουλος, ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών), Accenture, Lamda, IMERYS Bιομηχανικά Ορυκτά Ελλάς Ανώνυμη Εταιρεία και άλλες 30 επιχειρήσεις. 

Αξίζει να τονιστεί ότι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα του οργανισμού «Εικονική Επιχείρηση» έχει αναγνωριστεί από το Γραφείο Επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως η «Καλύτερη Εφαρμογή Πρακτικής στην εκπαίδευση που αφορά την επιχειρηματικότητα».  Είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα που συνδέει την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας.   

To πρόγραμμα
Mαθητές από 15 έως 18 ετών καθοδηγούνται να στήνουν από το μηδέν τη δική τους «εταιρία», με το εκπαιδευτικό υλικό του ΣΕΝ/JA Greece και την συνεργασία καθηγητών και εθελοντών-επιχειρηματικών συμβούλων. Οι μαθητικές ομάδες εκλέγουν Διοικητικό Συμβούλιο και  δημιουργούν πραγματικά προϊόντα και υπηρεσίες. Παρουσιάζουν τις «επιχειρήσεις» τους σε δύο μεγάλες εμπορικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οι ομάδες που ξεχωρίζουν διαγωνίζονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση».  Η νικήτρια ομάδα διαγωνίζεται στη συνέχεια στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Company Of The Year» του Junior Achievement Europe.  Πέρυσι «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση» της Ελλάδας αναδείχθηκε η ομάδα «Smileybin» του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας, η οποία κατέκτησε και δύο κορυφαία ευρωπαϊκά βραβεία.

Το JA Worldwide έχει διεξάγει έρευνες σύμφωνα με τις οποίες οι μαθητές-απόφοιτοι του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» έχουν:
20% περισσότερες πιθανότητες να βρουν δουλειά
50% μεγαλύτερη πιθανότητα να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση 
15% μεγαλύτερο μέσο εισόδημα
20% μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν διευθυντικά στελέχη (εφόσον έχουν αποκτήσει και πανεπιστημιακή μόρφωση). 

Η «Εικονική Επιχείρηση» εκπαιδεύει τους μαθητές στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, τους βάζει να σκεφτούν δημιουργικά, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να καταλάβουν τα ταλέντα τους. Mαθαίνουν να δουλεύουν αποτελεσματικά μέσα σε μία ομάδα, να δημιουργούν αληθινά προϊόντα, να τα προωθούν, να βάζουν δύσκολους στόχους και να τους πετυχαίνουν. 

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα οι μαθητές ξέρουν να λειτουργούν σαν αληθινοί επιχειρηματίες.  Η ικανότητα αυτή δεν τoυς οδηγεί μόνο στην επιχειρηματικότητα, αλλά τους βοηθά να εξασκήσουν πιο αποτελεσματικά όποιο επάγγελμα κι αν επιλέξουν.

ΣΕΝ/JA Greece
Η ιστοσελίδα του ΣΕΝ/JA Greece είναι http://www.senja.gr απ’ όπου γίνεται η σύνδεση στη σελίδα μας στο Facebook, το Twitter, το Linkedin και στο κανάλι μας στο you tube όπου μπορείτε να δείτε τηλεοπτικές εμφανίσεις και βίντεο από τις μαθητικές επιχειρήσεις και τους διαγωνισμούς.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved