nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Μέλος του δικτύου των φορέων της «documenta 14»

Αθήνα 28.4.2017, 18:56

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως πνευματικό ίδρυμα και «πολίτης» της Αθήνας, γίνεται μέλος του δικτύου των φορέων της πόλης που συμμετέχουν στην documenta 14 με τίτλο «Μαθαίνοντας από την Αθήνα».
 
Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο καλλιτέχνης από το Μάλι Aboubakar Fofana παρουσιάζει τη δράση Ka touba Farafina yé (Africa Blessing, 2017).  Ο Aboubakar Fofana θα συζητήσει με το κοινό για το έργο του το Σάββατο 29 Απριλίου, στις 11:00 στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου.  Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης Καθηγητής Γεώργιος Παπαδούλης, η Αναπληρώτρια Πρύτανη Αν. Καθηγήτρια Μαίρη Καψοκεφάλου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ζωϊκής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών Καθηγητής Ιωσήφ Μπιζέλης και η επιμελήτρια του έργου Monika Szewczyk.
 
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος, η δουλειά του Fofana αντανακλά τη συνειδητή του προσπάθεια να υπερασπιστεί και να διατηρήσει τις τεχνικές και τα υλικά του όσο και το περιβάλλον και τις ανθρώπινες φιλοσοφίες που τα ανέδειξαν. Έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό  αναπτύσσοντας οικολογική συνείδηση και προάγοντας τις ιδέες της φιλοζωίας, της αρμονικής σχέσης του ανθρώπου με τα ζώα και της αειφορίας στην γεωργία και την κτηνοτροφία.  Επομένως συνάδει με τους διδακτικούς, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς στόχους και τις αρχές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Στην δράση περιλαμβάνεται η χρώση με φυτικό χρώμα 54 αρνιών από το ποίμνιο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας βαφής η μεταχείριση των ζώων δεν επιφέρει μεγαλύτερο στρες από τις συνηθισμένες τακτικές που ακολουθούνται κατά την εκτροφή αγροτικών ζώων όπως πχ η κουρά, οι εμβολιασμοί κλπ.  Τα ζώα εκτρέφονται στο Κτηνοτροφείο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών δηλαδή στο φυσικό τους χώρο εκτροφής, σύμφωνα με την νομοθεσία, τους κανόνες καλής γεωργικής πρακτικής και ευζωίας και με την φροντίδα του επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Ιχθυοκαλλιεργειών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 
 
Επισημαίνεται ότι στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διατηρείται εκτροφή αγελάδων και προβάτων με σκοπό την εκπαίδευση και την έρευνα των φοιτητών του Πανεπιστημίου καθώς και μελών παραγωγικών φορέων της χώρας. Επίσης, μαθητές δημοτικών σχολείων και σχολείων μέσης εκπαίδευσης (περίπου 10,000 ετησίως) επισκέπτονται καθημερινά τα αγροτικά ζώα που διατηρούνται στο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο εκπαιδευτικών περιπάτων και εκδρομών.
 
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκπαιδεύουμε για την ηθική διαχείριση του ζωικού κεφαλαίου στη χώρα, για την ευζωία και τις καλές πρακτικές στην εκτροφή των παραγωγικών ζώων και για την σημασία τους στον κύκλο της ζωής.  Επιπλέον ενθαρρύνουμε τις φιλοζωικές δράσεις των ομάδων της ακαδημαϊκής μας κοινότητας και συνεργαζόμαστε με φιλοζωικές οργανώσεις εκτός Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Πιστεύουμε ότι η δημόσια συζήτηση που τυχόν προκαλέσει η συμμετοχή μας στην documenta 14 θα  προβληματίσει και θα συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών εκτροφής των ζώων στην χώρα.
 
«Μαθαίνοντας από την Αθήνα» στη documenta 14, πιστεύουμε τελικά, «Μαθαίνοντας από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών». 


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved