nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Διαγωνισμός με θέμα: Η τέχνη της ανακύκλωσης 4/2/09


Αθήνα 4.2.2009, 18:53
Πανελλήνιο μαθητικό και φοιτητικό διαγωνισμό με τίτλο "Η Τέχνη της Ανακύκλωσης", που ως στόχο έχει την ευαισθητοποίηση, ανάπτυξη και διαμόρφωση περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης στους νέους για την ενεργό συμμετοχή τους σε προγράμματα ανακύκλωσης μέσα από την τέχνη, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ο τομέας Art and Design το ΙΕΚ ΔΟΜΗ.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές και φοιτητές ηλικίας 16-24 ετών, από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν μια σύνθεση με ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, ξύλο, σίδερο, ύφασμα, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, φελλό, σίδερο, κ.ά., και να αναδείξουν την ομορφιά  και την αισθητική των υλικών, μετατρέποντας σε τέχνη, με τις ιδέες και το μεράκι τους, τη «δύναμη» της ύλης λίγο πριν «πεθάνει».

Το concept του φετινού διαγωνισμού περιλαμβάνει θεματικές δημιουργίες σχετικά με: fashion - sound - electrical & electronical recycling. Τα έργα των συμμετεχόντων θα είναι δημιουργίες ελεύθερων διαστάσεων, σε δυσδιάστατη  ή τρισδιάστατη κατασκευή (πίνακας, ανάγλυφο, γλυπτό κ.ά.), με ελεύθερη τεχνική ή τεχνοτροπία.

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τα έργα τους από Δευτέρα 16 Μαρτίου έως και Δευτέρα 13 Απριλίου, στη γραμματεία του ΙΕΚ ΔΟΜΗ.  

Όλα τα έργα θα εκτεθούν επώνυμα στη Στοά του Βιβλίου (Μέγαρο Αρσάκη), από 9 έως 12 Ιουνίου 2009. Τη διοργάνωση της έκθεσης, με τον ομώνυμο τίτλο, αναλαμβάνει η επιτροπή αξιολόγησης του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, που απαρτίζεται από το ακαδημαϊκό και επιστημονικό προσωπικό του τομέα art and design.

Τα έργα θα αξιολογηθούν και θα επιλεγούν από την επιτροπή αξιολόγησης, η οποία θα προσμετρήσει, ως βασικές παραμέτρους, την ηλικία και την ιδιότητα του διαγωνιζόμενου, την επιλογή των υλικών, την πρωτοτυπία της ιδέας και την εικαστική παρέμβαση και κατασκευαστική αρτιότητα.

Η διεύθυνση του ΙΕΚ ΔΟΜΗ θα βραβεύσει τα επτά καλύτερα έργα με υποτροφίες συνολικού ύψους 22.000 €, απονέμοντας τα αντίστοιχα βραβεία, στην τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από την ECO WEEK, την ΕΕΔΣΑ και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, ενώ τελεί υπό την αιγίδα των δήμων Βύρωνα, Θεσσαλονίκης και άλλων.

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να παρουσιάσει τις εργασίες της και τις προτάσεις της σε ειδικές εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν οι δήμοι των αντίστοιχων πόλεων, καθώς και σε δήμους, σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα που επιθυμούν να ενταχθούν στη δράση.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το ΙΕΚ ΔΟΜΗ, Μαυροκορδάτου 1-3 Αθήνα, τηλ.: 210-3824411.Υπεύθυνη για το διαγωνισμό, κα Μ. Δικαίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved