nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Τα μυστικά του σύμπαντος στο ίδρυμα Ευγενίδου 29/4/09


Αθήνα 29.4.2009, 10:08
Μία ιδιαίτερη βραδιά αφιερωμένη στην εκλαΐκευση της επιστήμης πραγματοποιεί την Τρίτη 5 Μαΐου 2009 και ώρα 19:30, η  Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, με αφορμή την ολοκλήρωση της σειράς των έξι βιβλίων με γενικό τίτλο: «Τα μυστικά του σύμπαντος» του κ. Διονύση Σιμόπουλου, Διευθυντή του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, σειρά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ερευνητές.

Στην εκδήλωση η οποία , θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π.Φάληρο), θα μιλήσει ο Καθηγητής κ. Πάνος Λιγομενίδης, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, ο Καθηγητής κ. Δημήτρης Νανόπουλος Ακαδημαϊκός, Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, ο Καθηγητής κ. Χρήστος Ζερεφός, Ακαδημαϊκός, Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο Καθηγητής κ. Σταμάτης Κριμιζής, Ακαδημαϊκός, ο κ. Μίμης Πλέσσας Μουσικοσυνθέτης, και ο κ. Κώστας Κατής, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μπότση, ενώ τον συντονισμό έχει αναλάβει ο  Καθηγητής κ. Ίωνας Σιώτης.

Η σειρά "Τα μυστικά του σύμπαντος" απευθύνεται σε αναγνώστες κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν τον μυστηριώδη κόσμο του Σύμπαντος στο οποίο ζούμε.  Η ιδιαιτερότητα της είναι ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εικόνα, πράγμα ασυνήθιστο σε βιβλία που απευθύνονται και σε ενήλικες. Είναι η ίδια επικοινωνιακή άποψη του συγγραφέα που διαπερνά όλες τις δουλειές του, έντυπες και ηλεκτρονικές και που υποστηρίζει ότι γνωρίζει κανείς καλύτερα ό,τι βλέπει. Άλλωστε η αδιαμφισβήτητη εμπειρία του συγγραφέα σε θέματα Αστρονομίας και εκλαϊκευμένης επιστήμης, η επικοινωνιακή του δεινότητα και η γλαφυρότητα του λόγου του εγγυάται μια εντυπωσιακή ξενάγηση στο Σύμπαν!

Στα βιβλία δίνονται απαντήσεις σε εκατοντάδες ερωτηματικά για τη γέννηση του Ηλιακού μας Συστήματος, τους πλανήτες και τους δορυφόρους τους, τα αστρικά βρεφοκομεία, την καρδιά του Ήλιου, τους κόκκινους γίγαντες, τους άσπρους νάνους και τις «μαύρες τρύπες» στο Διάστημα. Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό φωτίζουν την ιστορία της Αστρονομίας, από τα Αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Στο τέλος κάθε βιβλίου παρατίθενται πίνακες και διαγράμματα καθώς και κατατοπιστικό ευρετήριο.

Η σειρά περιλαμβάνει τους παρακάτω τίτλους:
* Η γέννηση των άστρων
* Ο θάνατος των άστρων
* Πλανήτες και δορυφόροι
* Η γειτονιά της γης
* Η αποκάλυψη των γαλαξιών
* Η βιογραφία του σύμπαντοος

Οι βραδιές βιβλίου
Οι βραδιές βιβλίου που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, είναι μία σειρά από φιλικές συναντήσεις για όσους αγαπούν το βιβλίο και επιθυμούν μέσα από το διάβασμα να προσεγγίσουν την επιστήμη. Μία φορά το μήνα, ένα επιστημονικό βιβλίο, επιλεγμένο από τα μέλη της Βιβλιοθήκης, «ζωντανεύει» μέσα από συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων και του συγγραφέα ή εισηγητών με ειδικές γνώσεις πάνω στα θέματα που πραγματεύεται το συγκεκριμένο βιβλίο.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων. Σε περίπτωση εξάντλησης των θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 9469631-32 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8.30-20.00, Παρασκευή: 8.30-15.00,Σάββατο:8.30-14.00).Ώρα προσέλευσης: 7.30 μ.μ.  Ώρα έναρξης: 7.30 μ.μ.

Ο συγγραφέας
Για τον Διονύση Σιμόπουλο, συγγραφέα των βιβλίων της σειράς, η εκλαϊκευμένη επιμόρφωση δεν είναι κάτι καινούριο. Mε σπουδές στην Eπικοινωνία και την Aστροφυσική στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνας των HΠA (1963-1972), βραβεύτηκε επανειλημμένα σε διαγωνισμούς Επικοινωνίας. Άρχισε να εργάζεται το 1968 και χρημάτισε διαδοχικά Eπιμελητής, Bοηθός Διευθυντής Eκπαιδευτικών Θεμάτων και Διευθυντής Πλανηταρίου στο Kέντρο Tεχνών και Eπιστημών της Λουιζιάνας. Tο 1973 προσκλήθηκε στην Aθήνα από το Ίδρυμα Eυγενίδου, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα ως Διευθυντής του Πλανηταρίου.

Mε στόχο το ευρύ κοινό, έχει γράψει πάνω από 200 σενάρια οπτικοακουστικών πολυθεαμάτων Πλανηταρίου και έχει δώσει εκατοντάδες διαλέξεις σε μικτά ακροατήρια με θέματα επιστήμης και αστροφυσικής. Για την τηλεόραση έχει γράψει πάνω από 400 σενάρια ντοκιμαντέρ (ET1 και ET2) σε επιτυχημένες σειρές, όπως «Kόκκινοι γίγαντες - άσπροι νάνοι», «Στα μονοπάτια των άστρων», «H μεγάλη περιπέτεια» κ.λπ. Επιπλέον, εκατοντάδες άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες. Tο 1996 εκδόθηκε από τις εκδόσεις Eρευνητές το βιβλίο «H γέννηση των άστρων», που είναι το πρώτο της σειράς Tα μυστικά του σύμπαντος, και το 1997 το πρώτο CD-ROM με τίτλο «Πλανήτες και Δορυφόροι».

O Δ. Σιμόπουλος είναι επίσης επιστημονικός συνεργάτης της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» και των περιοδικών «Γαιόραμα» και «ΓΕΩ» της Ελευθεροτυπίας. Ως ερευνητής συνεργάζεται με διάφορα κέντρα του εξωτερικού για τη μελέτη της αποδοτικότητας των οπτικοαουστικών μέσων, με κύριο τομέα ενασχόλησης την εκπαίδευση και επιμόρφωση με τη χρήση ηλεκτρονικών εκδόσεων πολυμέσων.

Eίναι Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αστρονομική Εκπαίδευση, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πλανηταρίων και τακτικό μέλος (fellow) πολλών διεθνών επιστημονικών οργανώσεων. Tο 1996 έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων για τη συνεισφορά του στην Αστρονομική Εκπαίδευση.

Eίναι παντρεμένος έχει μία κόρη, και δύο γιους, ενώ πρόσφατα απέκτησε και το δεύτερο εγγόνι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved