nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
ΑΠΘ: Εγκαίνια του αγροκτήματος της κτηνιατρικής 3/5/09


Aθήνα 3.5.2009, 13:13
Τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του Αγροκτήματος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Μαίου 2009 και ώρα 11.00, στο Κολχικό του Δήμου Λαγκαδά, από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Αναστάσιο Μάνθο.

Με τη στήριξη της Πρυτανείας του ΑΠΘ δημιουργήθηκε μία Πρότυπη Προβατοτροφική Μονάδα και μία Κλινική Παραγωγικών Ζώων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Η πρότυπη προβατοτροφική μονάδα στεγάζεται σε προβατοστάσιο με δύο πτέρυγες συνολικού εμβαδού 3.500 τ.μ. και διαθέτει υπερσύγχρονο αρμεχτήριο, καθώς και όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους (αποθήκες ζωοτροφών, κτίριο τεχνητής γαλουχίας αρνιών), που εξασφαλίζουν την εφαρμογή σύγχρονων ποιοτικά αναβαθμισμένων μεθόδων παραγωγής. Στην μονάδα εκτρέφονται καθαρόαιμα ζώα από την καλύτερη ελληνική γαλακτοπαραγωγό φυλή προβάτων, την φυλή Χίου. Η υγεία και η ευζωία των ζώων διασφαλίζονται από την επίβλεψη των εξειδικευμένων μελών ΔΕΠ της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, καθώς και την ενεργή απασχόληση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Με τη λειτουργία της Πρότυπης Προβατοτροφικής μονάδας θα δοθεί η δυνατότητα για εφαρμοσμένη έρευνα αλλά και σύγχρονων τεχνικών παραγωγής ώστε η επιχείρηση αυτή να αποτελέσει σημείο αναφοράς και «πρότυπο» για τη σύγχρονη προβατοτροφία.

Η Κλινική Παραγωγικών Ζώων θα δέχεται για διάγνωση, θεραπεία και, εάν απαιτείται, νοσηλεία σε 24ωρη βάση, παραγωγικά ζώα τόσο από την περιοχή όσο και από τους όμορους νομούς. Η στελέχωση της Κλινικής από μέλη ΔΕΠ της Κτηνιατρικής Σχολής με εξειδίκευση στα επιμέρους κλινικά αντικείμενα και η νέα υλικοτεχνική υποδομή (θάλαμος νοσηλείας, εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία, εργαστήριο) αποτελούν εγγύηση για παροχή υψηλού βαθμού δωρεάν υπηρεσιών. Με τον τρόπο αυτό η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ συνδέεται με την Κοινωνία και τις ανάγκες της και συμβάλει στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και στην παραγωγή ασφαλών και υψηλής ποιότητας προϊόντων. Επίσης, με τις σχετικές δράσεις που αφορούν στην πρόληψη ασθενειών των ζώων, η Σχολή συμβάλει στον περιορισμό και την εκρίζωση ζωοανθρωπονόσων.

Με τη λειτουργία της Κλινικής οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία για περισσότερη κλινική άσκηση και επαφή με τον Έλληνα κτηνοτρόφο και τα προβλήματά του. Για το σκοπό αυτό στο χώρο υπάρχουν δύο πλήρεις εξοπλισμένοι φοιτητικοί ξενώνες για την παραμονή ομάδας φοιτητών και εκπαιδευτών όλο το 24ωρο. Επίσης, στην Κλινική θα μπορούν να μετεκπαιδεύονται κτηνίατροι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ή ιδιώτες κτηνίατροι.

Να σημειωθεί ότι στο Αγρόκτημα υπάρχει κτιριακή υποδομή για ανάπτυξη ερευνητικών δραστηριοτήτων από το ΑΠΘ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved