ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Συμπόσιο: Το πρόβλημα του χρόνου στον Αριστοτέλη
 

 

Αθήνα 9.5.2012, 18:21

Το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών» του ΑΠΘ διοργανώνει Διεθνές Συμπόσιο, με θέμα: «Το πρόβλημα του χρόνου στον Αριστοτέλη» με τη συμμετοχή διακεκριμένων μελετητών της Αριστοτελικής φιλοσοφίας από τη Γαλλία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Νορβηγία, την Ιταλία, τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, και τη συμμετοχή τεσσάρων φιλοσόφων Μελών της Ακαδημίας Αθηνών.

Στόχος του Συμποσίου είναι να αναδείξει τη συμβολή του Αριστοτέλη στη διερεύνηση του απόλυτα επίκαιρου ερωτήματος που αναφέρεται στη φύση και στον χαρακτήρα του χρόνου, ερώτημα το οποίο απασχόλησε τη σκέψη τόσο των φιλοσόφων, ήδη από την αρχαιότητα, όσο και των επιστημόνων ιδιαίτερα από τους νεότερους χρόνους έως σήμερα. Συγκεκριμένα, θα διερευνηθούν οι διάφορες πτυχές της Αριστοτελικής θεωρίας για τον χρόνο, όπως αναλύονται από τον φιλόσοφο στα Φυσικά, αλλά και σε άλλες σημαντικές πραγματείες του, όπως Ηθικά Νικομάχεια, Περί ψυχής, Περί μνήμης, Περί ουρανού, Μετεωρολογικά, καθώς και στα βιολογικά του έργα.

Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και δύο ημέρες στη Νάουσα και στην Αρχαία Μίεζα. Συγκεκριμένα, οι εργασίες του Συμποσίου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 Μαΐου στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, την Κυριακή 13 Μαΐου στην αρχαία Μίεζα και Νάουσα, τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Μαΐου στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμποσίου θα πραγματοποιηθεί στη Νάουσα, στρογγυλή τράπεζα με θέμα: «Πτυχές της Αριστοτελικής Φιλοσοφίας για τον χρόνο» με τη συμμετοχή φιλοσόφων Αριστοτελιστών. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα στο ΑΠΘ με θέμα: «Η Έννοια του Χρόνου» και με τη συμμετοχή φιλοσόφων καθώς και επιστημόνων από τους κλάδους της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Αστρονομίας, της Βιολογίας, της Μετεωρολογίας και της Ψυχιατρικής. Η γλώσσα για τις δύο Στρογγυλές Τράπεζες θα είναι η Ελληνική.

Οι εργασίες του Συμποσίου είναι ανοιχτές για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση www.dikam.aulth.gr. Για επικοινωνία: τηλ. 2310-996803, e-mail: dikam.auth.gr.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το Πρόγραμμα του Συμποσίου.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το πρόγραμμα (αρχείο pdf 375 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved