nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Συνέδριο: The viewing of Politics and the Politics of viewing

 

Αθήνα 16.4.2013, 10:44

Το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει διεθνές συνέδριο, με θέμα: “The viewing of Politics and the Politics of viewing: Theatre challenges in the Age of Globalized communities.”. Το συνέδριο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, από τις 18 ως τις 20 Απριλίου 2013, με την υποστήριξη του Επιτροπής ΕρευνώνΑΠΘ, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από ραγδαίες κοινωνικές εξελίξεις και συγκρούσεις, οικονομική ύφεση, πολιτική διαφθορά, συνεχή πληθυσμιακή μετακίνηση, οικολογικές ανησυχίες και περιβαλλοντικά προβλήματα, το θέατρο καλείται για μία ακόμη φορά ν’ ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις. Στόχος του συνεδρίου είναι να εξετάσει την προσπάθεια του θεάτρου να προσεγγίσει και να επαναπροσδιορίσει θέματα εθνικής ταυτότητας και κοινωνικής συνείδησης, πολιτιστικών επιρροών, πολιτικών ανταγωνισμών και παρεμβάσεων, να θέσει τις βάσεις για έναν διαπολιτισμικό διάλογο που θα ενώνει την παράδοση με τη νεωτερικότητα, το οικείο με το αλλότριο, την ιστορική γνώση με τις προκλήσεις του μέλλοντος».

Προσκεκλημένοι ομιλητές του συνεδρίου είναι ο Philip Auslander, Καθηγητής του Τμήματος Λογοτεχνίας, Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Ιδρύματος Τεχνολογίας της Georgia, στις ΗΠΑ και ο Baz Kershaw, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Θεάτρου, Performance και Σπουδών Πολιτιστικής Πολιτικής του University of Warwick.

Οι συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο Δημαρχείο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις στο Θέατρο «Άνετον»:
• Την Πέμπτη 18 Απριλίου (20.30-22.30) θα δοθεί στα αγγλικά η παράσταση της αρχαίας τραγωδίας του Σοφοκλή «Αίας» από τη θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου του Stockton των Η.Π.Α. Πρόκειται για μία διασκευή του έργου του Σοφοκλή που επιχειρεί να εξερευνήσει τις έννοιες της τιμής και του καθήκοντος, της αξιοπρέπειας και του πατριωτισμού, σε μια εποχή όπου οι αξίες και τα ιδανικά βρίσκονται υπό αμφισβήτηση. Τη μετάφραση έχει κάνει ο David Roessel και τη σκηνοθεσία ο Mark Mallett.

• Την Παρασκευή 19 Απριλίου (21.30-22.30) θα δοθεί η παράσταση «Το Πάρκο» από το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου». Ένα πάρκο, τέσσερις εποχές, ένα παγκάκι και ένας μοναχικός περιπλανώμενος, που είναι ικανός να ζωντανέψει στη σκηνή όλη τη φαντασία του κόσμου. Με μοναδικά του εργαλεία το σώμα, την εκφραστικότητα, το χιούμορ, το παιχνίδι, τη μουσική και την ευρηματικότητα, το πάρκο μεταμορφώνεται και μεταμορφώνει τα εσωτερικά τοπία του ήρωα και οδηγεί το θεατή όλο και πιο μακριά απ’ την πραγματικότητα, όλο και πιο κοντά στην αλήθεια. Παίζει ο Θωμάς Βελισσάρης και η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Νίκου Σακαλίδη.

Περισσότερες πληροφορίες: www.enl.auth.gr/theatreconference/index.html και τηλ.: 2310-997402. Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα: http://www.enl.auth.gr/theatreconference/program.pdf. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved