nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Διεθνές Συνέδριο: Η συμβολή της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στη δημιουργία της Ευρώπης
 

 

Αθήνα 17.4.2013, 11:21

Κορυφαίοι Ευρωπαίοι επιστήμονες, ειδικοί πάνω στο θέμα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και της συμβολής της στη διαμόρφωση της σύγχρονης Ευρώπης, έρχονται στην Αθήνα για να συμμετάσχουν μαζί με Έλληνες συναδέλφους τους στο διήμερο διεθνές συνέδριο που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) στις 18 και 19 Απριλίου με θέμα «Η παρουσία και η συμβολή της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στη δημιουργία της Ευρώπης».

Το βασικό ερευνητικό ερώτημα στο οποίο καλείται να τοποθετηθεί το συνέδριο είναι εάν η Ανατολή και η Δύση, ως κληρονόμοι ενός κοινού παρελθόντος - της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, συνέχιζαν να μοιράζονται στοιχεία του κοινού τους παρελθόντος στο επίπεδο του πολιτισμού, του Δικαίου, της θρησκείας, της παιδείας, των θεσμών κ.ά., καθώς και το πόσο συνέβαλε η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στη διαμόρφωση της Ευρώπης, από την κατάλυση της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μέχρι την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Ανάμεσα στους ξένους είναι και οι γνωστοί στο ελληνικό κοινό καθηγητές Υβ Σασιέ και Ζαν-Κλωντ Σενέ (πανεπιστήμιο της Σορβόννης), Συλβαίν Γκουγκενέμ (πανεπιστήμιο της Λυόν), Σόφι Λόους (Ρίτζεντ Κόλετζ του Λονδίνου), καθώς και ο Μωρίς Εμάρ (Maison des Sciences de l’ Homme).

Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει στις 10 πμ της Πέμπτης 18 Απριλίου, στη Γαλλική Σχολή Αθηνών (Διδότου 6) με χαιρετισμούς. Θα ακολουθήσουν δύο συνεδρίες: Η πρώτη με τίτλο «Το μοντέλο της εξουσίας» και η δεύτερη με τίτλο «Η νέα Οικουμένη: Νέα σύνορα – Καινοτόμοι τρόποι προσέγγισης και αλληλοεπίδρασης».

Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν την επομένη στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (Αχαιού 16, Κολωνάκι) με ώρα έναρξης 9 πμ με μία ακόμη συνεδρία: «Ο κόσμος των ιδεών» και θα ολοκληρωθούν με μια Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: «Ανακαλύπτοντας επιρροές στην απονομή της δικαιοσύνης», στην οποία θα πάρουν μέρος ανώτατοι δικαστικοί και καθηγητές Νομικών σχολών (Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία).

Το συνέδριο γίνεται με την ευγενική υποστήριξη της Γαλλικής Σχολής Αθηνών και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Γλώσσες του Συνεδρίου είναι τα αγγλικά και τα γαλλικά, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου:
http://conference.eplo.eu.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πλήρες πρόγραμμα.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το πρόγραμμα (αρχείο pdf 273 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved