nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Ημερίδα για πολιτικές για τη νεολαία στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

 

Αθήνα 23.4.2013, 16:00

Ημερίδα για πολιτικές για τη νεολαία την εποχή της κρίσης διοργανώνουν από κοινού ο Ν. Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων στην Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς την Παρασκευή, 26 Απριλίου και ώρες 09:30-16:00, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Τον συντονισμό της ημερίδας θα έχει η Φωτεινή Ασδεράκη, Λέκτορας του Τμήματος, ενώ θα παρέμβει ο Παναγιώτης Ήφαιστος, Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς (10:45).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ημερίδα αυτή αποτελεί συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών του Νίκου Χρυσόγελου για να στηρίξει τους νέους να διαμορφώσουν, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, ένα κοινό όραμα και ένα σχέδιο δράσεων και πολιτικών προτάσεων για την έξοδο από την κρίση. Αποτελεί επίσης και μέρος πολλών δράσεων του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς μέσω των οποίων δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές να συμμετέχουν σε γόνιμους προβληματισμούς για τα εθνικά και διεθνή τεκταινόμενα.

Η πρώτη ενότητα της ημερίδας (10:00-10:45) εστιάζει στην Ελλάδα και μιλούν οι: Φωτεινή Ασδεράκη, Λέκτορας Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Σωτήρης Χτούρης, Καθηγητής Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ανδρέας Στεφανίδης, Πρόεδρος του ΕΣΥΝΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών), και Ορέστης Ματσούκας, Συνιδρυτής ΚεΠΝΕΤ (Κέντρο Προώθησης Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας).

Η δεύτερη ενότητα της ημερίδας (11:00-12:00) εστιάζει στην Ευρώπη και μιλούν οι: Peter Matjašič, Πρόεδρος του YFJ (European Youth Forum), Νίκος Κουτσιμπογιώργος, Πρόεδρος της JEF Πειραιά (Young European Federalists), Γιώργος Κωνσταντίνος Χαρώνης, Εκπρόσωπος της ESU (European Students’ Union), Αγγελίνα Ψυχογυιού, Πρόεδρος της ESN Ελλάδας (Erasmus Student Network), Μάνος Βαλάσης, Εκπρόσωπος της AEGEE-Europe (European Students’ Forum), και Σοφία Ρουπακιά, Πρόεδρος της AIESEC Πανεπιστημίου Πειραιώς (International Association of Students in Economics and Management).

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις - απαντήσεις και συζήτηση επί των θεμάτων των δύο ενοτήτων στην ολομέλεια, και στη συνέχεια, έπειτα από σύντομο διάλειμμα, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα τρία διαδραστικά εργαστήρια (13:00-14:30). Το πρώτο εργαστήριο συνδιοργανώνεται από την Φωτεινή Ασδεράκη και το Νίκο Χρυσόγελο και αφορά διαβούλευση για πολιτικές για τη νεολαία την εποχή της κρίσης. Το δεύτερο εργαστήριο διοργανώνεται από το ΚεΠΝΕΤ (Κέντρο Προώθησης Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας) και είναι προσομοίωση εξεύρεσης πόρων και συνεργειών με εργασία σε τριάδες. Το τρίτο εργαστήριο διοργανώνεται από το Balkans Beyond Borders (Βαλκάνια Πέρα από τα Σύνορα) και δίνει φωνή στους νέους στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη με ανάλυση μέσω ταινιών.

Στην τελευταία ενότητα της ημερίδας (14:30-16:00) θα παρουσιαστούν στην ολομέλεια τα συμπεράσματα των εργαστηρίων και η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τα συμπεράσματα της ημερίδας και των προτάσεων για πολιτικές για τη νεολαία την εποχή της κρίσης.

"Ειδικά την εποχή της κρίσης, που η νεολαία πλήττεται πολλαπλώς, είναι χρέος μας να ακούσουμε τη φωνή των νέων και να στηρίξουμε την υλοποίηση αποτελεσματικών πολιτικών για το παρόν και το μέλλον τους", τονίζει ο Νίκος Χρυσόγελος. "Οι νέοι είναι αυτοί που πρέπει να έχουν αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός «νέου» ευρωπαϊκού περιβάλλοντος που θα διασφαλίζει την παροχή ίσων ευκαιριών και το σεβασμό κρατών και πολιτών", υπογραμμίζει η Φωτεινή Ασδεράκη.

Προσομοίωση
Μετά το τέλος της ημερίδας ο Νίκος Χρυσόγελος θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή έναρξης της 4ης Προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα EuroPaS 2013 (ώρα 18:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, Αθήνα). Η εν λόγω προσομοίωση διοργανώνεται στις 26-29 Απριλίου 2013 στο Πανεπιστήμιο Πειραιά από το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (ο Νίκος Χρυσόγελος είναι μεταξύ των υποστηρικτών της πρωτοβουλίας) και πραγματοποιείται σε φοιτητικό επίπεδο, κατά κύριο λόγο, με συμμετέχοντες/ουσες προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, ο ρόλος των οποίων αφορά στην προσομοίωση της θέσης ενός/μιας Ευρωβουλευτή για τις ημέρες που διαρκεί το συνέδριο. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση:
www.europas.irtea.gr.
 
Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας θα το βρείτε στο
www.youth-employment.gr. Επισκεφτείτε επίσης τη σελίδα στο facebook: και ενημερωθείτε για τις δύο σχετικές ημερίδες για τη νεολαία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τα εργαστήρια): Αλεξία Τσούνη, τηλ. - φαξ: 210-2525421, e-mail: youth.chrysogelos@gmail.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved