nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Ημερίδα: Καινοτομίες και Τεχνολογίες που Μεταμορφώνουν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα των Μουσείων

 

Αθήνα 8.10.2013, 19:12

Στις 17 Οκτωβρίου, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, το Μουσείο Μπενάκη και το Βρετανικό Συμβούλιο διοργανώνουν συνέδριο με τίτλο «Το Εκπαιδευτικό Μουσείο: Καινοτομίες και Τεχνολογίες που Μεταμορφώνουν  τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα των Μουσείων».

Πρόκειται για το τρίτο σε συνέχεια συνέδριο που πραγματοποιείται πάνω σε θέματα μουσειακών πρακτικών. Το συγκεκριμένο απευθύνεται σε επιμελητές, διοικητικά στελέχη, εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με τις νέες εξελίξεις στον τομέα της μουσειακής εκπαίδευσης στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο πώς τα μουσεία χρησιμοποιούν εργαλεία όπως το Facebook, Twitter, Pinterest, και Kickstarter για να προσελκύσουν μεγαλύτερο κοινό, να ερμηνεύσουν τις συλλογές τους, ακόμη και για να χρηματοδοτήσουν εκθέσεις.

Η Jeri Robinson, Αντιπρόεδρος  Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Παιδικού Μουσείου της Βοστώνης, θα μιλήσει για το νέο ρόλο του μουσείου μέσα στην κοινωνία. Είναι η ιδρύτρια της Πολιτιστικής  Σύμπραξης της Βοστώνης για την Προσχολική Αγωγή και συν-ιδρύτρια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων "Νέοι Γονείς" και "Αντίστροφη Μέτρηση για το Νηπιαγωγείο".
Η Wendy Woon, Υποδιευθύντρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, θα παρουσιάσει την επαφή του μουσείου με ένα παγκόσμιο κοινό στην ψηφιακή εποχή, με sold-out διαδικτυακά μαθήματα που κυμαίνονται από ψηφιακά εργαστήρια ζωγραφικής, μέχρι μαθήματα τέχνης για τους εκπαιδευτικούς από ολόκληρο τον κόσμο. Η κ. Woon ηγείται ενός από τα πιο καινοτόμα προγράμματα τέχνης στις Η.Π.Α., μετατρέποντας την ιστοσελίδα του μουσείου σε ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για περισσότερα από 30.000 άτομα ετησίως.

Η Ειρήνη Παπαδημητρίου, Διευθύντρια Ψηφιακών Προγραμμάτων στο Μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου, προγραμματίζει δραστηριότητες και δρώμενα, για επισκέπτες όλων των ηλικιών, από ηλεκτρονικά εργαστήρια και φιλικές προς την οικογένεια διαδραστικές δραστηριότητες έως 3D εκτυπώσεις και ψηφιακό σχέδιο. Είναι υπεύθυνη για προγράμματα όπως η Digital Design Weekend και τα μηνιαία Digital Futures.Η κ. Παπαδημητρίου είναι επίσης επικεφαλής του New Media Arts Development στο Watermans.

Τέλος, ο Dan Bird, Διευθυντής Εκθέσεων του τμήματος Information Technology στο @Bristol, θα παρουσιάσει το έργο της δημιουργικής ομάδας του γύρω από το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, και την εκπαιδευτικών διαδραστικών  εκθεμάτων. Η πρωτοβουλία του “Explore More” έχει εφαρμοστεί σε διάφορα project έχοντας σημαντικά αποτελέσματα.

Τις κυρίως ομιλίες θα σχολιάσουν στελέχη ελληνικών μουσείων και άλλων ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε Ελληνικά και Αγγλικά.  Οι εγγραφές ξεκινούν στις 8:30 πμ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα είναι διαθέσιμο στο www.benaki.gr, www.britishcouncil.gr και στο www.mosaiko.gr από τις 10 Οκτωβρίου.

Στις 18 Οκτωβρίου το συνέδριο θα παρουσιαστεί και στη Θεσσαλονίκη, 11:00 - 17:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ύστερα από συνεργασία του Γενικού Προξενείου των Η.Π.Α., του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και της Κίνησης 5 Μουσείων. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε Ελληνικά και Αγγλικά.  Οι εγγραφές ξεκινούν στις 10:00 πμ. 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved