nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Εκδηλώσεις για τη βία στον αθλητισμό και την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης

Αθήνα 20.3.2014, 10:01

Εκδηλώσεις με θέματα τη βία στον αθλητισμό και την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014, στο Ζάππειο Μέγαρο, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα: «Βία στον αθλητισμό, οφειλόμενη στην διάκριση των φύλων: προστασία ανηλίκων».

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, θα πραγματοποιηθεί Άτυπη Συνάντηση των Διευθυντών Αθλητισμού με θέμα: «Καταπολέμηση της Φαρμακοδιέγερσης στον Αθλητισμό αναψυχής- Εφαρμογή της Συστάσεως HEPA (health-enhancing physical activity)». 

Σκοπός του σεμιναρίου αποτελεί η συμβολή του στην προάσπιση της ισότητας των δύο φύλων στον Αθλητισμό, στην ανάδειξη των ευαίσθητων πτυχών του θέματος καθώς και στην παρουσίαση και τον προσδιορισμό των αρνητικών φαινομένων βίας πολλαπλών μορφών, που βασίζονται στο φύλο. Η έγκυρη και επικαιροποιημένη γνώση που θα προκύψει δύναται να αποτελέσει οδηγό στην ανάληψη στοχευμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο κατά των φαινομένων βίαιης συμπεριφοράς καθώς και για την προστασία των ανηλίκων.

Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου, επιστήμονες και ειδήμονες από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και εκπρόσωποι από διακεκριμένους διεθνείς φορείς του αθλητικού κινήματος θα συγκεντρωθούν στην Αθήνα προκειμένου:
- Να συζητήσουν τους κεντρικούς άξονες των απαιτούμενων θεσμικών παρεμβάσεων.
- Να ανταλλάξουν εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές.
- Να καταθέσουν προτάσεις για ένα διεθνές σύστημα καταγραφής και επισκόπησης της κατάστασης, σύμφωνο προς την νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων.
- Να καταθέσουν προτάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της Πρόσκλησης για ανάληψη στρατηγικής δράσης «Βίλνιους 2013».
- Να προωθήσουν το ζήτημα ως ευρωπαϊκή προτεραιότητα, έτσι όπως αποτυπώνεται και στην «Στρατηγική για την ισότητα των φύλων 2010-2015», που υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2010.

Το σεμινάριο φιλοδοξεί να παραγάγει συγκεκριμένες προτάσεις και να προωθήσει δράσεις που θα διαφυλάξουν και θα ενισχύσουν την ισότητα των φύλων στον Αθλητισμό καθώς και την προστασία των ανηλίκων εντός του αθλητικού περιβάλλοντος με σκοπό αυτές να υιοθετηθούν από το Συμβούλιο Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου 2014.
 
Σε ό,τι αφορά τη Συνάντηση των Διευθυντών Αθλητισμού των κρατών μελών της ΕΕ, αυτή θα κινηθεί σε δύο βασικούς άξονες: 
- Η φαρμακοδιέγερση, πέραν του αγωνιστικού αθλητισμού, αποτελεί πρόβλημα που έχει πλέον εξαπλωθεί και στους χώρους της αθλητικής αναψυχής. Ενώ η διεθνής συνεργασία για την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης στον αγωνιστικό αθλητισμό είναι σε μεγάλο βαθμό ανεπτυγμένη, η αντίστοιχη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και σε διεθνές επίπεδο για την καταπολέμησή της στις δραστηριότητες αθλητικής αναψυχής, βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Σκοπός λοιπόν της συνάντησης είναι ο προσδιορισμός της έκτασης του φαινομένου της φαρμακοδιέγερσης στους χώρους αθλητικής αναψυχής καθώς και η αποτελεσματικότερη καταπολέμησή του μέσω της ανάπτυξης της ήδη υφιστάμενης σχετικής νομοθεσίας μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Με δεδομένο ότι η υγεία των Ευρωπαίων αποτελεί βασική προτεραιότητα πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η φυσική δραστηριότητα στην Ευρώπη κινείται σε μη ικανοποιητικά επίπεδα, σε συνέχεια μιας σειράς δράσεων και πολιτικών, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέδωσε τη σύσταση HEPA (health-enhancing physical activity), για την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας με σκοπό τη  βελτίωση της υγείας (25/11/2013). 

Η συνάντηση των Διευθυντών Αθλητισμού των κρατών-μελών της Ε.Ε. στοχεύει με το σχεδιασμό πολιτικών και την ανάληψη δράσεων στη βελτίωση της υγείας μέσω της ενίσχυσης της φυσικής δραστηριότητας του ευρωπαϊκού πληθυσμού, δηλαδή στην εφαρμογή και προώθηση της σύστασης H.E.P.A προκειμένου ο περισσότερο δραστήριος πολίτης να είναι και υγιέστερος. 
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved