nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Διεθνές Συνέδριο για την Ακρόπολη και την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Αθήνα 4.10.2014, 17:32

Ενα σημαντικό Διεθνές Συνέδριο για την Ακρόπολη των Αθηνών, που στόχο έχει την ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με τη σημασία της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, πραγματοποιείται μεθαύριο Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Αθηναΐς» στον Κεραμεικό, στις 17:30.

Το Συνέδριο, με θέμα: «Ακρόπολις – Μοναδικό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς - Η Επιστροφή των Μαρμάρων»,  διοργανώνει ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (EFUCA) και του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και πρώην Υπουργός κ. Παντελής Καψής. 

Κύριοι εισηγητές θα είναι οι κ.κ. Χριστόφορος Αργυρόπουλος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, Δρ Δημήτριος Παντερμαλής, Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Γεώργιος Χριστοφίδης, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων και Ομίλων UNESCO (WFUCA), Daniela Popescu, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (EFUCA) και της Ρουμανικής Ομοσπονδίας για την UNESCO (FRACCU) και Elena Corciu, Διευθύντρια του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (EFUCA) και Δικηγόρος, Τζιτζικώστα Παπαχριστοπούλου Μαρία Αικατερίνη, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, η Prof.ssa Maria Paola Azzario, Πρόεδρος του Κέντρου UNESCO στο Τορίνο και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO, Δρ Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, τ. Κοσμήτωρ και Πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», επίτιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ Αθανάσιος Νακάσης, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS, Δρ Έλενα Κόρκα, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Συλλογών, William St Clair, Βρετανός Ιστορικός και Ερευνητής, Δρ. Μιχάλης Γλαμπεδάκης, Καθηγητής ΤΕΙ Αθηνών, Μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για την Ανώτατη Εκπαίδευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Bologna Expert of the EU, Δρ Έλενα Μητροπέτρου, αρχαιολόγος και γεωμυθολόγος, Ευφροσύνη Φλέγκα - Μπαλασσά, PhD Διεθνών και Πολιτικών Σπουδών, Ιδρύτρια της Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγήτρια Διαπολιτισμικής Πολιτικής UNESCO και Δρ Panos Krokos, Chairman of European Democratic Party και συγγραφέας.


Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Ιωάννης Μαρωνίτης, και ακολούθως θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση η «Ωδή για την Επιστροφή των Μαρμάρων» από το μουσικοσυνθέτη κ. Zorze Katris με τη συνοδεία της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων ενώ η αφήγηση θα γίνει από τον ηθοποιό κ. Βύρωνα Κολάση. Πρόκειται για ένα Συμφωνικό/Χορωδιακό Ύμνο που βασίζεται στη σχέση των μαθηματικών του Πυθαγόρα και το λεξάριθμο της αρχαιοελληνικής αλφαβήτου. Η χρυσή τομή που χαρακτηρίζει την αρχιτεκτονική του Παρθενώνα, έρχεται να αποτελέσει και μουσικά την αντίστοιχη μοναδική αισθητική του Ύμνου, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα λαμπρού και φωτεινού ήχου, σε μια ηχομαθηματική και αρχαιοελληνική σχέση. Ο Ύμνος και η ψυχή της ανθρώπινης χορωδιακής φωνής θα ζητήσουν την «Επιστροφή» αυτή, μέσα από την άρτια δομή του αρχαιοελληνικού λόγου και ήχου.


Στο Συνέδριο θα παραστούν και θα χαιρετίσουν εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, της διπλωματίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέλη του ευρωπαϊκού και ελληνικού κοινοβουλίου, ερευνητές, καθώς και δημοσιογράφοι από το βρετανικό και ελληνικό τύπο. Θα το στηρίξουν με την παρουσία τους περισσότερες από 15 πρεσβείες. Μεταξύ άλλων θα παραστούν πρέσβεις και εκπρόσωποι των παρακάτω χωρών: Φιλανδία, Ουκρανία, Τουρκία, Σλοβακία, Ινδία, Βενεζουέλα, Χιλή, Ρουμανία, Ουγγαρία, Πακιστάν, Περού, Φιλιππίνες, Λιβύη κα.

Έκθεση Εικαστικών
Το συνέδριο πλαισιώνεται από Έκθεση Εικαστικών με τη συμμετοχή καλλιτεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών κ.κ. Στάθη Ανδρουτσάκη και Εμμανουέλας Πλατανιώτη, απόφοιτων και σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ.κ. Άννας Τσαμκόσογλου, Χριστίνας Τζάννη, Δημήτρη Δήμου, Αργύρη Ρήμου, Μαρίας Πετκάνη, Ελένης Μανουσαρίδου, Δήμητρας Ξενάκη και Βασίλη Καβουρίδη. Επίσης συμμετέχουν οι παρακάτω καλλιτέχνες - μέλη του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων: κ.κ. Γκούμας Χαράλαμπος, Γεωργαρίου Πέτρος, Δήμου Δημήτριος, Λουκίδου Χριστίνα, Ζαφείρης Ιωάννης, Καμπάκος Αντώνης, Σκαντζής Κωνσταντής, Σκύθος Γεώργιος και Μηναριτζόγλου Μιχαήλ. Της Έκθεσης επιμελείται ο κ. Στάθης Ανδρουτσάκης. Ακόμη θα λειτουργήσει και Παιδική Έκθεση Εικαστικών με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, το 1ο Αρσάκειο Εκάλης, το 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, το 1ο Γυμνάσιο Βούλας, το Γενικό Λύκειο Βάρης, τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλος, Ηλιάδη και Αυγουλέα-Λιναρδάτου, το Παιδικό Πολυτεχνείο, ο Νηπιακός Κήπος Toboggan, η Σχολή Μάνου και ο Ελληνογερμανικός Εκπαιδευτικός Σύλλογος.

Το συνέδριο θα κλείσει με ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου Βιολονίστα κ. Γ. Γεωργιάδη και τους ανερχόμενους μουσικούς κ.κ. Νίκο Πυλαρινό και Πέννυ Τσιλιβάκου.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved