nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Επιτυχείς ημέρες καινοτομίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο

Αθήνα 7.10.2014, 5:0
 
Με μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με του διοργανωτές, διεξήχθησαν και φέτος από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος οι «Ημέρες Καινοτομίας», μια εκδήλωση που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013 με στόχο να γίνει θεσμός και να λειτουργήσει ως πόλος έλξης σημαντικών ανθρώπων και ως πόλος αναφοράς για θέματα καινοτομίας. 

Φέτος οι «Ημέρες Καινοτομίας  2014» αποσκοπούσαν στη γεφύρωση της απόστασης μεταξύ του ακαδημαϊκού και ερευνητικού χώρου, της επιχειρηματικής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών. Για επτά ημέρες η Θεσσαλονίκη φιλοξένησε σημαντικές εκδηλώσεις με επίκεντρο  την καινοτομία, τις οποίες παρακολούθησαν εκατοντάδες νέοι και νέες , επιχειρηματίες , στελέχη επιχειρήσεων και διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί  .

Οι Ημέρες Καινοτομίας ξεκίνησαν με την ομιλία του Α. Αγγέλου (Principal Executive Officer of angeloueconomics – Founder, President and Chairman of the Board of the International Accelerator, Austin-Texas) στο Ολύμπιον, με θέμα:  Τα βήματα για τη δημιουργία επιτυχημένου start-up – Παραδείγματα επιτυχίας.  

Ακολούθησε τη 2η μέρα η προβολή του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων: «Εξερευνώντας Μεσαιωνικά Λιμάνια στο Βόρειο Αιγαίο και στη Μαύρη Θάλασσα» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.  

Την 3η μέρα των «Ημερών καινοτομίας 2014» διοργανώθηκε συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας στη Βιβλιοθήκη του Μουσείου Κινηματογράφου, στην οποία συμμετείχαν οι Μονάδες Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας από τα πανεπιστήμια: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο καθηγητής Αρχαιολογίας ΑΠΘ κ. Ι. Ξυδόπουλος παρουσίασε διάλεξη με θέμα 
: Οι πρώτοι Έλληνες Γεωγράφοι – Καινοτόμοι ή Αντιγραφείς, στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.  

Η 4η ημέρα ήταν αφιερωμένη στο «Δίκαιο στους Κώδικες και στο Δίκαιο στην Πράξη». Κατά την διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν 3 ενδιαφέρουσες διαλέξεις με θέμα: Διαδικασία καταχώρησης Domain Name από τον Δρ. Κ. Κόμνιο (Ακαδ. Συνεργάτης, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Δικηγόρος), Η Διεθνής Επιτροπή της BLUE SHIELD (ICBS) από την Ν. Καραβασίλη, (Συνεργάτης, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος) και τέλος η κα Β. Παντελίδου (Δικηγόρος, LL.M.) έκανε μια εκτενή αναφορά στην  Ενέργεια ως πυλώνα ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης γέμισε από φοιτητές και εκπροσώπους εταιρειών στην 5η ημέρα των εκδηλώσεων με αφορμή την παρουσίαση των συμβουλευτικών εργασιών, των προτάσεων δηλαδή  των φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς. Συμμετείχαν και εκπρόσωποι των εταιρειών : ΑΒ Βασιλόπουλος, Grecruitment, ΤΟΓΜΕ-ΕΕΔΕ, incrediblue, SimTec, HellasFin, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Red Design Consultants, Shakesteer, we design, Green Avenue, Gilali-Anagnostopoulos Estate, ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε., GPC, GREENPEACE, βίος COOP, TITAN, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ

Με ζωντάνια και θετική διάθεση γέμισε το Ολύμπιον την  6η ημέρα των ημερών καινοτομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε η παρουσίαση start-ups και επιτυχημένων παραδειγμάτων νεανικής επιχειρηματικότητας. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν τα start ups των : Spiti 360° / Plug In / Aroma Mediterraneo / Parenthesis / SUNCRUISE / MLS. Σημαντική ήταν και η ομιλία του Καθ. Γ. Δουκίδη από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναφορικά με την «Ανάπτυξη ολοκληρωμένων και καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων» με αναφορές σε πραγματικά παραδείγματα. 

Το πολυπληθές κοινό είχε την ευκαιρία να θέσει ερωτήματα σε όλους τους ομιλητές και ειδικά στους Θ. Μυλωνά, (Πρόεδρος Συλλόγου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος), καθ. Β. Βασσάλο, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και στην Δρ. Π. Γκαγκανάτσου, από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας σχετικά με τη χρηματοδότηση start ups και θεμάτων πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας και νομικής κατοχύρωσης ιδεών και ευρεσιτεχνιών. 

Οι «Ημέρες Καινοτομίας 2014» ολοκληρώθηκαν με το σεμινάριο για την αστική βιωσιμότητα στους χώρους του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου καταγράφηκαν οι καλές πρακτικές από χώρες του εξωτερικού σε φλέγοντα θέματα όπως η αστική ενεργειακή εξοικονόμηση, αλλά και η διαχείριση απορριμμάτων και προμηθειών. 

Σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και ανταλλάχθηκαν απόψεις ανάμεσα στους: Δ. Μπόχτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιο ¶αρχους (Δανία), Γ. Μανίκας, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Γκρίνουιτς (Ηνωμένο Βασίλειο), Γ. Βαγιάνης, Μηχανολόγος Μηχανικός Uponor (Γερμανία), Ν. Μουσιόπουλος, Αντιπρόεδρος ΔΕ, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (Ελλάδα).

Κατά την διάρκεια των «Ημέρων Καινοτομίας 2014» νέοι και νέες της Θεσσαλονίκης είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για θέματα δημιουργίας start-up, για την καινοτομία στο νομικό χώρο, στις ανθρωπιστικές επιστήμες και στην αστική βιωσιμότητα, συμβουλευτικές εργασίες των φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου με εταιρείες, φορείς και οργανισμούς, αλλά και παρουσιάσεις πραγματικών success stories ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων από ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις «Ημέρες Καινοτομίας 2015».
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved