nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Εκδήλωση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Αθήνα 17.7.2015, 14:23

Το πολυδιάστατο πρόβλημα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο βρέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος το απόγευμα της Τρίτης 14 Ιουλίου 2015. 

Ομιλητές από τον ακαδημαϊκό χώρο, τον χώρο των επιχειρήσεων και την Αστυνομία μετέδωσαν στο πολυπληθές ακροατήριο τις γνώσεις και εμπειρίες τους πάνω στο πολυδιάστατο πρόβλημα της ασφάλειας στο διαδίκτυο και τις επικοινωνίες. Στόχος της εκδήλωσης, εκτός από το να καταρρίψει κάποιους μύθους και εσφαλμένες εντυπώσεις, ήταν να παρουσιάσει τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα στελέχη σε θέματα ασφάλειας σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο και ανταγωνιστικό πεδίο. 

Ο Καθηγητής Βασίλης Κάτος (Bournemouth University, UK) περιέγραψε το πεδίο της ασφάλειας στο διαδίκτυο και στις επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, δίνοντας ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία και εξηγώντας την ολοένα αυξανόμενη πολυπλοκότητα, σε ένα τοπίο που περιλαμβάνει πολλούς πρωταγωνιστές, από το οργανωμένο έγκλημα μέχρι και απλούς πολίτες, που ακούσια, λόγω ευπαθειών των υπολογιστών τους, μπορεί να συμμετέχουν στη διακίνηση κακόβουλων λογισμικών. Ενδεικτικά ανέφερε ότι φέτος μόνο, από την αρχή του έτους έχουν παραβιαστεί περισσότερα από 10 εκ. sites. 

Ο κ. Α. Αθανασούλιας (Επικεφαλής Σύμβουλος Ασφάλειας της εταιρείας Unisystems) περιέγραψε τη διαδρομή που οφείλουν να ακολουθήσουν τόσο οι επιχειρήσεις όσο και τα στελέχη στο πεδίο της εταιρικής ασφάλειας πληροφοριών.

Ο κ. Ε. Στανίτσας (Αστυνόμος ΒΆ, Επικεφαλής του Εργαστηρίου Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών) παρουσίασε τις δράσεις της υπηρεσίας του και τη συνεργασία με υπηρεσίες του εξωτερικού, όπως η Interpol, Europol κ.α. 

Τέλος, ο Δρ Π. Αργυρούδης (Ερευνητής Ασφάλειας Η/Υ, Census-labs.com) τόνισε ότι κάθε στέλεχος ασφάλειας οφείλει «να μπει στο μυαλό» του επιτιθέμενου σε ένα σύστημα, προκειμένου να διαγνώσει και να θεραπεύσει έγκαιρα τις τυχόν ευπάθειες.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, αφουγκραζόμενο τις ανάγκες τις παγκόσμιας αγοράς για εξειδικευμένα στελέχη στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας, σχεδίασε και προσφέρει από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 το νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τηλεπικοινωνίες και Κυβερνοασφάλεια» (MSc in Communications & Cybersecurity). 

Όπως τόνισε ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Τεχνολογίας, Καθηγητής Ιωάννης Βλαχάβας, η υψηλή ποιότητα σπουδών και το διεθνές περιβάλλον σε ένα αποκλειστικά αγγλόφωνο, δημόσιο πανεπιστήμιο, σε συνδυασμό με το αντικείμενο της ασφάλειας στο διαδίκτυο και τις επικοινωνίες, αποτελούν τα εχέγγυα για την άρτια κατάρτιση των αποφοίτων εξασφαλίζοντάς τους σπουδαίες προοπτικές απασχόλησης. Ήδη το ενδιαφέρον για το Πρόγραμμα είναι μεγάλο, τόσο από εξειδικευμένους φορείς και υπηρεσίες αλλά και από εταιρείες του κλάδου, επιδιώκοντας την εκπαίδευση και εξειδίκευση των στελεχών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και το νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τηλεπικοινωνίες και Κυβερνοασφάλεια» (MSc in Communications & Cybersecurity) επισκεφθείτε το www.ihu.edu.gr


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved