nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
ΕΜΠ: Η μαγεία της Επιστήμης στη «Βραδιά του Ερευνητή»

Proslipsis.gr | Αθήνα 25.9.2018, 22:42

Συνεπές στο ραντεβού του, για 5η συνεχή χρονιά, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, διοργανώνει την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018  τη "Βραδιά του Ερευνητή" στο ΕΜΠ, στο εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων (5 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα). 

Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό θεσμό με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται πανευρωπαϊκά κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου, όπου 1.500.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 300 ευρωπαϊκές πόλεις έρχονται σε επαφή με την τεχνολογία και την καινοτομία, συμμετέχοντας στη Βραδιά του Ερευνητή. 

Βασικός στόχος της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ είναι η προβολή του έργου των ερευνητών και η ανάδειξη στο ευρύ κοινό της σπουδαιότητας και της καινοτομίας των επιτευγμάτων τους, του ρόλου του ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου στην Επιστήμη, αλλά και την προσφορά του στην κοινωνία και την ανάπτυξη της χώρας.

Ερευνητικές ομάδες
Προσβλέποντας στη βελτίωση της κοινωνικής αναγνώρισης των ερευνητών, στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα ερευνητικά αποτελέσματα, καθώς και στην αύξηση του ενδιαφέροντος και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων προς ερευνητικά επαγγέλματα, προβάλλονται καινοτόμα ερευνητικά επιτεύγματα από περισσότερες από 100 ερευνητικές ομάδες.

Το κοινό, οι πολίτες της Αθήνας, ιδιαίτερα οι μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, θα έχουν την ευκαιρία και φέτος να αλληλεπιδράσουν με φοιτητές και ερευνητές, συμμετέχοντας σε μια σειρά από δραστηριότητες με πρωτότυπα πειράματα, επιτόπου μετρήσεις και εφαρμογές με επιστημονικά όργανα υψηλής τεχνολογίας και επιδείξεις τεχνικών διατάξεων και μοντέλων. 

Στην ιστορική είσοδο του κτιρίου, το κοινό θα υποδέχονται πρότυπα οχήματα κατασκευασμένα από ερευνητικές ομάδες του ΕΜΠ. 

Στο αίθριο μια σειρά από εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες με έξυπνα κοινόχρηστα ποδήλατα που ξεκλειδώνουν με εφαρμογή κινητού τηλεφώνου και επιδείξεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη drone, αλλά και εκπαιδευτικά δημιουργικά παιχνίδια.

Ενεργή συμμετοχή
Φέτος, η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ, συμμετέχοντας στο όραμα του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, περιλαμβάνει ειδικές δράσεις για να γνωρίσουν καλύτερα, να εκτιμήσουν και να χαρούν την πολιτιστική κληρονομιά όσο το δυνατόν περισσότεροι επισκέπτες, αλλά και να τονώσουν το αίσθημα της ευρωπαϊκής τους ταυτότητας.

Στο κομβικό αίθριο του κτιρίου Αβέρωφ, στην καρδιά της εκδήλωσης, θα βρίσκονται τέσσερις Θεματικές Γωνιές με ειδικές συμμετοχές από φοιτητικές ομάδες, φορείς, οργανισμούς και ιδρύματα, αναδεικνύοντας την Έρευνα και την Εκπαίδευση, την Απασχόληση και την Καινοτομία, την Ανάπτυξη και την Αειφορία, καθώς και το πρόγραμμα Marie Skłodowska Curie της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθούν ζωντανές συνδέσεις, δρώμενα, διαγωνισμοί φωτογραφίας, ζωγραφικής και κειμένου και το καθιερωμένο πλέον Κυνήγι Θησαυρού, με φετινό θέμα  ‘Στα χνάρια της Πολιτιστικής Κληρονομιάς’, με εκπλήξεις και πολλά δώρα, μεταξύ των οποίων και το μεγάλο δώρο εκπαιδευτικού Camp από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ενώ μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη πλέον και εξαιρετικά επιτυχή παράσταση από τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών με τον Άθω Δανέλλη, «ο Καραγκιόζης Παλαιοπώλης». Τη βραδιά θα πλαισιώνουν, όπως κάθε χρόνο, σε μια μοναδική ένωση μουσικών και κοινού η Ομάδα Κρουστών και το Μουσικό Τμήμα ΕΜΠ. 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι Πρυτανικές αρχές των Πανεπιστημίων της Αθήνας και την έναρξη της Βραδιάς θα κηρύξει ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν η διεπιστημονική συμβολή του ΕΜΠ στην αποκατάσταση του Γεφυριού της Πλάκας στην Ήπειρο και την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα. 
  
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ερευνητές και το έργο τους, να απομυθοποιήσει την εικόνα του απρόσιτου επιστήμονα και να χαρεί τη μαγεία της επιστήμης. 

H είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Επιστημονικά υπεύθυνη του έργου “SΗERIF - reSearcH is sERIous Fun” για το ΕΜΠ είναι η Καθ. Αντωνία Μοροπούλου.

* Δείτε τις δράσεις στην στο facebook: www.facebook.com/NTUAREN και στην ιστοσελίδα της Βραδιάς του Ερευνητή www.researchersnight.gr.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved