nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Ημερίδα: Καινοτόμοι τρόποι διδασκαλίας της Γαλλικής ως ξένης γλώσσας (26/2/07)
 


Αθήνα 26.2.2007, 22:32
Ημερίδα επιμόρφωσης με σεμινάρια που αφορούν τους καινοτόμους τρόπους διδασκαλίας της γαλλικής ως ξένης γλώσσας, οργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.) σε συνεργασία με το Institut Français d’ Athènes.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου 2007, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31) και πιθανώς θα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι καθηγητές γαλλικών. O κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει ένα από τα σεμινάρια.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα διεξαχθεί επιπλέον συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Οι ξένες γλώσσες χθες, σήμερα, αύριο: στόχοι και προοπτικές», στην οποία θα μετέχουν πανεπιστημιακοί φορείς και εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια εποικοδομητική και πλούσια σε συμπεράσματα συζήτηση από την οποία θα ευεργετηθούν αμφότερες πλευρές.

Η ημερίδα θα κλείσει στις 14.30. Θα διανεμηθούν σε όλους βεβαιώσεις συμμετοχής καθώς και πλούσιο υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, επιλεγμένο από εργασίες έμπειρων συναδέλφων, με documents authentiques, fiches pédagogiques και προτεινόμενες activités, έτοιμο για χρήση μέσα στην τάξη (τόσο για α/θμια όσο και β/θμια). Καθ’όλη τη διάρκεια της ημερίδας, θα λειτουργήσει έκθεση γαλλικού βιβλίου.

Πρόγραμμα
Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
- 9.30π.μ. –10.00π.μ.: Έναρξη της ημερίδας, ενημέρωση για τις εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο
-
10.00 - 11.30π.μ.: Εργαστήρια
-
11.30 - 11.45π.μ. : Διάλειμμα.
-
11.45-12.30: Χαιρετισμοί του πρέσβη της Γαλλίας, κ. B. Delhaye, των προέδρων του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ., κα Ε. Κουτσουδάκη, του Συνδέσμου των καθηγητών γαλλικής, κ Βουλγαρίδη, της ΠΕ.ΚΑ.ΔΕ., κα Μ. Χαρίτου, του ΣΥ.ΚΑ.ΓΕ, κ Ι. Καρατσιομπάνη
-
12.30 - 14.30: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Οι ξένες γλώσσες χθες, σήμερα, αύριο: στόχοι και προοπτικές» Τη συζήτηση θα συντονίσει γνωστός δημοσιογράφος. Μεταξύ άλλων έχουν προσκληθεί: η κ .Μ. Γιαννάκου, Υπουργός Παιδείας, οι κ.κ. Γ. Καλός, και Σ. Ταλιαδούρος Υφυπουργοί Παιδείας, ο κ Καραμάνος, Γενικός Γραμματέας του Υπ.Ε.Π.Θ., ο κ. Bruno Delhaye, πρέσβης της Γαλλίας, , ο κ. Hilton, ακόλουθος εκπαιδευτικής συνεργασίας, ο κ. Νταβαρίνος, Δ/ντης σπουδών Δ.Ε., η κα Δρούλια, Δ/ντρια σπουδών Π.Ε., η κα Γεωργαντζέλη, Προϊσταμένη τμήματος Τ.Ε.Ε., η κα Πρόσκολλη, επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος της Γαλλικής Φιλολογίας Αθηνών, η κα Σ. Παπαευθυμίου-Λύτρα, καθηγήτρια του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας Αθηνών, η κα Φ. Μπατσαλιά, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικής Φλολογίας Αθηνών, ο κ Ανδρουλάκης, επίκουρος καθηγητής στο Ε.Α.Π., ο κ Χ. Γκούσιος, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, η κα Καγκά, Σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας στο Π.Ι., ο κ Δ. Γεώργας, πρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε., ο κ. Κουρουτός, πρόεδρος της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., ο κ. Χαραμής, πρόεδρος του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. η κα Αργυρούδη, σχολική σύμβουλος γαλλικής.
-
14.30 : Λήξη της ημερίδας, διανομή διδαχτικού υλικού σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Σεμινάρια
Στο πλαίσιο της ημερίδας θα διεξαχθούν τα ακόλουθα σεμινάρια:
1. «Propositions d’exploitation de la notion de l’identité dans la classe du FLE» - «Προτάσεις προσέγγισης της έννοιας της ταυτότητας στο μάθημα των γαλλικών». Εισηγήτρια: Μαρίνα Βήχου, καθηγήτρια Δ.Ε. και Σ.Ε.Π. στο Ε.Α.Π.
2. «Le français au primaire: activités, tâches et projets dans un cours communicatif et interactif. Proposition didactique» - « Δραστηριότητες, παιχνίδια και σχέδια εργασίας σε ένα επικοινωνιακό και διαδραστικό περιβάλλον μάθησης. Διδακτική πρόταση». Εισηγήτρια: Σοφία Λάχλου, καθηγήτρια Δ.Ε. και Σ.Ε.Π. στο Ε.Α.Π.
3. «Cinéma et littérature au service du FLE» - « Κινηματογράφος και λογοτεχνία: η διδακτική τους χρήση στην τάξη των γαλλικών ως ξένη γλώσσα». Εισηγήτρια: Μαρία- Ελευθερία Γαλάνη, αποσπασμένη καθηγήτρια Δ.Ε. στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Σ.Ε.Π. στο Ε.Α.Π.
4. «Enseignement interactif dans la classe du FLE du 21er siècle» - «Διαδραστική διδασκαλία στην τάξη των γαλλικών του 21ου αιώνα». Εισηγήτρια: Πηνελόπη Φούγιαξη, καθηγ. γαλλικών, αποσπασμένη στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς
5. «Pratiques didactiques et évaluation des apprenants du FLE au primaire» - «Διδακτικές πρακτικές και αξιολόγηση μαθητών του δημοτικού με μαθησιακά ή μη προβλήματα». Εισηγήτρια: Λίλη Γραμμάτικα, καθηγήτρια Π.Ε. και Δ.Ε. στα εκπαιδευτήρια Δούκα
6. «Comment travailler en groupe dans une classe de français» - « Ομαδο-συνεργατική διδασκαλία σε μια τάξη γαλλικών»Εισηγητής: Καίσαρας Βολγκό
7. «Formation des professeurs du FLE: évaluation-pratiques-enjeux» - «Επιμόρφωση των καθηγητών της γαλλικής ως ξένη γλώσσα: αξιολόγηση-πρακτικές-προβληματισμοί». Εiσηγήτρια: Αθηνά Κωδωνά, καθηγήτρια Δ.Ε.
8. "Le jeu dramatique compris dans l’enseignement du FLE: théorie et atelier biomatique" - «Το θεατρικό παιχνίδι ως εργαλείο για τη διδασκαλία της γαλλικής ως ξένη γλώσσα: θεωρία και βιωματικό εργαστήρι». Εισηγήτριες: Νίκη Κόντου, καθηγήτρια Δ.Ε. και Δήμητρα Παναγιωτοπούλου, καθηγήτρια γαλλικών

Αιτήσεις
Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν για τα ταμειακώς εντάξει μέλη. Τα μη μέλη του Συλλόγου θα καταβάλουν το ποσό των 30 ευρώ για το δικαίωμα συμμετοχής τους, καθώς και για την απόκτηση του έντυπου και σε ηλεκτρονική μορφή υλικού. Οι συμμετέχοντες θα γίνονται δεκτοί με τη σειρά που θα φτάνει η αίτηση εγγραφής τους και θα ακολουθηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν 4 σεμινάρια με τη σειρά που προτιμούν. Η εγγραφή γίνεται με τη συμπλήρωση και αποστολή της φόρμας εγγραφής ενώ για τα μη μέλη, χρειάζεται και η αποστολή της φωτοτυπίας της απόδειξης πληρωμής στην Εθνική Τράπεζα στον αρ. λογαριασμού 131/296053-28 στο όνομα: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ.

Εγγραφές γίνονται έως 20-3-07. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να μην καθυστερήσουν την εγγραφή τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων. Όσοι διαθέτουν e-mail θα ειδοποιηθούν γρηγορότερα, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά από 22 – 28 Μαρτίου με την κ. Έντζη Κουτσουδάκη, στον αριθμό 210-8321879, 10 με 11.30 το πρωί και 21.00 με 22.00 το βράδυ. Πληροφορίες παρέχονται και από τον δικτυακό τόπο www.pasykaga.gr

Η εγγραφή μπορεί να γίνει μέσω φαξ στο: 210-8321879 και 210-7625229 ή με επιστολή(όχι συστημένη), στη διεύθυνση Έντζη Κουτσουδάκη, Αγ. Δημητρίου Όπλων 54, Τ.Κ. 10445 ή (κατά προτίμηση) με e-mail στο apelf@hotmail.com.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το έντυπο της αίτησης.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η αίτηση

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved