nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Συνέδριο: Γεφυρώνοντας το ψηφιακό χάσμα στις απομακρυσμένες περιοχές (7/5/08)


Αθήνα 7.5.2008, 11:24
Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Γεφυρώνοντας το ψηφιακό χάσμα στις απομακρυσμένες περιοχές: πρακτικές, λύσεις και πολιτικές» διοργανώνει την Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη, η Ελληνογερμανική Αγωγή σε συνεργασία με το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών, την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 

Ποιος θα τολμούσε άραγε πριν από χρόνια να φανταστεί ότι ο δάσκαλος εκτός από τον πίνακα, τις κιμωλίες και το σχολικό βιβλίο θα είχε πολύτιμο εργαλείο στη δουλειά του ένα δορυφόρο, που θα τον βοηθούσε όχι απλά στη μετάδοση αλλά στην …εκτόξευση της γνώσης; Ποιος θα μπορούσε παλιότερα να διανοηθεί τρόπους, ώστε οι μαθητές της περιφέρειας, που το δικό τους κέντρο ζωής είναι «απόκεντρο», να βρεθούν κι εκείνοι στο επίκεντρο των εξελίξεων και των τεχνολογικών επιτευγμάτων, αν θέλουμε να μιλάμε για ισότιμη εκπαίδευση όλων των Ελληνόπουλων; Πόσο κοντά στους ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένες ή ακριτικές περιοχές της χώρας μας έχουμε τη δύναμη να φέρουμε αυτά που σήμερα είναι άδικα μακριά τους;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απαιτούν πια μια απάντηση ή τουλάχιστον έναν προβληματισμό, μια συζήτηση και μια ολοκληρωμένη πρόταση από ανθρώπους και φορείς εξειδικευμένους στην τεχνολογία και στην εκπαίδευση.

Η Ελληνογερμανική Αγωγή σε συνεργασία με το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών, την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, απαντώντας στα παραπάνω ερωτήματα, σχεδίασαν και εφάρμοσαν στην πράξη  προγράμματα, διαμόρφωσαν πολύπλευρες εκπαιδευτικές εφαρμογές, προκειμένου να αποκτήσει η περιφέρεια πρόσβαση στην ευρυζωνικότητα και να ενισχυθεί το απομακρυσμένο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε αυτό. Τα ερευνητικά έργα «Τηλε-πρόσβαση»,  «Ερμής», «Φτερά της γνώσης» που εγκρίθηκαν και χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικά προγράμματα δίνουν καινοτόμες απαντήσεις στο μεγάλο ζητούμενο της ισότιμης συμμετοχής κάθε Ευρωπαίου πολίτη στην Κοινωνία της Πληροφορίας.

Μικρές σχολικές μονάδες της περιφέρειας εφοδιάζονται με δορυφορικό εξοπλισμό, μαθητές και εκπαιδευτικοί αξιοποιούν τις ψηφιακές υπηρεσίες, ο εκπαιδευτικός υποστηρίζεται αλλά και επιμορφώνεται διαρκώς. Ολοκληρώνοντας το πρώτο στάδιο μιας πολυετούς ερευνητικής προσπάθειας και θέλοντας να παρουσιάσουν τα αποτελέσματά της και να ανοίξουν ένα διάλογο για ανταλλαγή απόψεων και εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, οι παραπάνω φορείς διοργανώνουν διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο: «Γεφυρώνοντας το ψηφιακό χάσμα στις απομακρυσμένες περιοχές: πρακτικές, λύσεις και πολιτικές», την Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Μαΐου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη.

Το συνέδριο έχει προσκληθεί να χαιρετίσει, κατά την έναρξη των εργασιών του, την Πέμπτη 15 Μαΐου και ώρα 10.00, ο υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.ea.gr/ep/digitaldivide. Υπεύθυνοι είναι ο κ. Σοφοκλής Σωτηρίου, τηλ.: 210-8176797, και ο κ. Παύλος Κουλούρης, τηλ.: 210-8176794.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved