nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Η ημερίδα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στο Γύθειο 6.11.08


Αθήνα 6.11.2008, 14:25
Ημερίδα με θέμα: "Σύγχρονη Ελληνίδα και Επιχειρηματικότητα στον 21ο Αιώνα", διοργάνωσαν στο Γύθειο το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008 το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρηματικών Φορέων (ΕΕΔΕΓΕ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λακωνίας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση της έρευνας χαρτογράφησης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της Αντένας Γυθείου, καθώς και των υπηρεσιών που το  Επιμελητήριο παρέχει στα μέλη του.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανέλυσε τις καινοτόμες δράσεις του Επιμελητηρίου, την σύγχρονη ηλεκτρονική υποδομή που θα διευκολύνει τις συναλλαγές, την στοχευόμενη εκπαίδευση που θα προσφέρει στους Λάκωνες επαγγελματίες και όλα τα μέτρα που η Διοίκηση προτίθεται να πάρει προκειμένου να βοηθήσει τα μέλη του Επιμελητηρίου να αναβαθμίσουν τις επαγγελματικές του δεξιότητες και να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις.

Η κ. Οικονομάκου ενημέρωσε τις παριστάμενες επιχειρηματίες για τον Φορέα του Δικτύου, ανέπτυξε τις δράσεις και τους στόχους του Δικτύου και επικεντρώθηκε στην υπηρεσία των Αντενών που εγκαταστάθηκε στα επιμελητήρια  με πρωτοβουλία του Δικτύου.  

Οι Αντένες είναι Κέντρα Πληροφόρησης, εντός των Επιμελητηρίων, τα οποία θα πληροφορούν τις επιχειρηματίες - μέλη τους γύρω από θέματα του ενδιαφέροντός τους.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν προγράμματα επαγγελματικού προσδιορισμού για τις νέες, για τον καλλίτερο προσανατολισμό τους προς την σωστή επένδυση, εξειδικευμένη εκπαίδευση στις υπάρχουσες αλλά και στις εν δυνάμει επιχειρηματίες, για να βελτιώνουν την απόδοσή τους και να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις, πληροφόρηση γύρω από θέματα χρηματοπιστωτικά και χρηματοοικονομικά, καθώς και για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και παρακολούθηση για την καλλίτερη οργάνωση και απόδοσή της δραστηριότητάς τους.

Σημαντικές ήταν οι εισηγήσεις που έγιναν στην ημερίδα:

- Ο Σύμβουλος Ανάπτυξης, κ. Δ. Κεράνης, επικέντρωσε την εισήγησή του στους Συνεταιρισμούς και τις επιχειρηματικές συνεργασίες, τα λεγόμενα clusters, καινοτόμες και σύγχρονες δράσεις για την ανάπτυξη και βιωσιμότητα της επιχειρηματικότητας.

- Η Αντιπρόεδρος του Δικτύου και Διευθύντρια του εκπαιδευτικού οργανισμού Δήμητρα, του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης, κ. Σ. Πατσαντάρα, παρουσίασε παραδείγματα καλών πρακτικών στο χώρο των συνεταιρισμών συνδέοντας την θεωρία με την πράξη και την καθημερινότητα.

- Η Πρόεδρος της Αγροτουριστικής, κ. Μ. Παπασταύρου, εισηγήθηκε την δυνατότητα  ανάπτυξης του Αγροτουρισμού στη Λακωνία. Εντύπωση έκανε ο αλιευτικός τουρισμός, ο οποίος αποτελεί μια σύγχρονη και καινοτόμο μορφή τουρισμού, με μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης στην Λακωνία, η οποία περιβάλλεται στο μεγαλύτερο μέρος της από θάλασσα και ένας μεγάλος αριθμός των κατοίκων της ασχολείται με την αλιεία. Η κ. Παπασταύρου τόνισε επίσης την ανάγκη στήριξης των τοπικών προϊόντων από τις ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα, όχι μόνον για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αλλά και για την διαφύλαξη της κουλτούρας και των διατροφικών παραδόσεων και συνηθειών του λαού μας.

Στα πλαίσια της ημερίδας το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών θεώρησε σκόπιμο να βραβεύσει τις γυναίκες εκείνες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους στην επιχειρηματικότητα, καθώς και στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του Νομού. Βραβεύτηκαν, οι κ.κ. Μαίρη Παναγάκου, γνωστή επιχειρηματίας τουριστικής μονάδας στον Κότρωνα Λακωνίας, συγγραφέας και παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών που ασχολούνται με την Μεσογειακή διατροφή και την ελληνική μαγειρική παράδοση. Η κ. Μηλιά Τσατσούλη, μητέρα έξη παιδιών, ιδιοκτήτρια επί σαράντα και πλέον έτη, παραδοσιακού φούρνου στην Αρεόπολη της Μάνης, η κ. Καλλιόπη Χαραμή, δημιουργός και ιδιοκτήτρια ζαχαροπλαστικής μονάδας στην Μονεμβάσια, όπου παράγει τα φημισμένα παραδοσιακά γλυκά της Λακωνίας, η κ. Ειρήνη Μουσταφέλου, Πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας, βραβεύτηκε για την προσφορά και δράση της στο Κοινωνικό και Πολιτιστικό γίγνεσθαι της Λακωνίας και η κ. Καίτη Καρλαύτη για την πολυετή και άοκνη προσφορά της στα άτομα κοινωνικού αποκλεισμού και τους αναξιοπαθούντες της Περιφέρειας της Ι. Μητρόπολης Γυθείου και Πάσης Μάνης.

Η ημερίδα αυτή αποτελεί εγκεκριμένη ενέργεια του Σχεδίου Δράσης του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρηματικών Φορέων (ΕΕΔΕΓΕ), με τίτλο «Σύγχρονη Ελληνίδα και Επιχειρηματικότητα στον 21ο Αιώνα», που εντάσσεται στο Ε.Π. «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Μέτρο 1.6. «Δράσεις Ενίσχυσης της Απασχόλησης με την ενεργό συμμετοχή των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών (Μ.Κ.Ο., β’ κύκλος), το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και 20% από Εθνικούς Πόρους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved