ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Η Νανοτεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου 6.11.08


Αθήνα 6.11.2008, 16:50
Τι είναι οι Νανοτεχνολογίες; Γιατί ο αποκαλούμενος «κόσμος στο ελάχιστο μέγεθος», έχει αποτελέσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αλλά και αφορμή συζητήσεων ανάμεσα σε επιστήμονες–ερευνητές, οικονομολόγους, μηχανικούς, πολιτικούς ακόμη και φιλοσόφους; Ποιες είναι οι εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας στον τομέα της Επιστήμης και της Τεχνολογίας; Πώς μπορούν να βοηθήσουν επί της ουσίας τον άνθρωπο; Ποια είναι η δυναμική τους στο μέλλον; Γιατί το θέμα αφορά όλους και τελικά κάθε έναν από εμάς;

Αυτά, αλλά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα ερωτήματα καλούνται να αναπτύξουν και να συζητήσουν με το κοινό, ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές στην εκδήλωση με τίτλο: «Η Νανοτεχνολογία στην Υπηρεσία του Ανθρώπου», που διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου σε συνεργασία με τον πρόγραμμα Megaron Plus του  Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008, ώρα έναρξης 16.30, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο). Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο με την ευκαιρία της Γαλλικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκδήλωση «Η Νανοτεχνολογία στην Υπηρεσία του Ανθρώπου», δίνει σε κάθε πολίτη την ευκαιρία να προσεγγίσει με τη βοήθεια ειδικών, αλλά με τρόπο απλό και κατανοητό, «την τεχνολογία του ελάχιστου», τη νανοτεχνολογία. Πρόκειται για έναν όρο που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευρύτητα για να περιγράψει οτιδήποτε συμβαίνει στις διαστάσεις του νανόμετρου. Οι διαστάσεις αυτές γίνονται ευκολότερα αντιληπτές αν σκεφτεί κάποιος ότι ένα νανόμετρο ισούται περίπου με το 1/80000 μιας ανθρώπινης τρίχας ή με το μήκος 10 ατόμων υδρογόνου σε σειρά!

Οι νανοτεχνολογίες έχουν πλέον αναρίθμητες εφαρμογές, στη νανοηλεκτρονική, τα νανοϋλικά ή τη βιοϊατρική και οι επιπτώσεις τους είναι αντιληπτές σε πολλά επίπεδα των σύγχρονων κοινωνιών: κατά κύριο λόγο στον οικονομικό τομέα, επηρεάζοντας βιομηχανίες και οικονομίες, αλλά και στον κοινωνικό, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την είσοδο. Η επίσημη γλώσσα της ημερίδας είναι τα ελληνικά, με ταυτόχρονη μετάφραση από και προς τα Γαλλικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved