nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Υποβαθμίζουν τους πτυχιούχους των ΤΕΙ

Αθήνα 27.5.2016, 13:40

Για άνιση και παράνομη μεταχείριση των πτυχιούχων ΤΕΙ από μέρος της δημόσιας διοίκησης κάνει λόγο αναγνώστης μας, σε επιστολή που απέστειλε στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Η επιστολή έχει ως εξής:


«Αξιότιμε κ. Επιθεωρητά,
με λύπη μου διαπιστώνω εδώ και πολλά χρόνια ότι αρκετές νευραλγικές υπηρεσίες (αν όχι όλες) της Δημόσιας Διοίκησης σκοπίμως επιχειρούν να υποβαθμίσουν πρόσωπα και ομάδες υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, χωρίς δυστυχώς την παραμικρή από μέρους σας εκδήλωση κατάλληλων ενεργειών.

Εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ανήκουν, βάσει του Συντάγματος, των Νόμων και άλλων θεσμικών κειμένων, στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Χώρας μας.

Δηλαδή, με λίγα λόγια, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς τα ΤΕΙ είναι η μία παράλληλη συνιστώσα των ΑΕΙ, μαζί με τα Πανεπιστήμια και επομένως όταν κάνουμε λόγο για ΑΕΙ, αναφερόμαστε στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της Χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλά Υπουργεία, αρμόδια για την έκδοση θεσμικών κειμένων ευρύτερου ενδιαφέροντος (π.χ. Βαθμολόγιο ΔΥ, Μισθολόγιο ΔΥ, εγκυκλίους κλπ.) σκοπίμως παραγνωρίζουν την υφιστάμενη νομοθεσία, υποβαθμίζοντας τα ΤΕΙ σε ιδρύματα Ανώτερης εκπαίδευσης, χαμηλότερης βαθμίδας από τα ΑΕΙ.

Ενδεικτικά αναφέρω την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών (Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των διατάξεων του Κεφαλαίου Β' του ν. 4354/2015 (176 /Α΄) περί Μισθολογίου, κωδ. Διαύγεια ΨΑΕΦΗ-ΠΟ7.), η οποία σε όλο της το εύρος παραβιάζει την Νομοθεσία περί Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Φυσικά δεν είναι η μόνη περίπτωση. Το ίδιο συνέβη και στον νέο Νόμο για το Βαθμολόγιο, όπου οι υπάλληλοι απόφοιτοι ΤΕΙ ερωτώνται σε ειδικό ερωτηματολόγιο παραρτήματος να δηλώσουν αν έχουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Με την εν λόγω πρακτική παραβιάζεται κατάφορα το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Χώρας μας, καλλιεργείται η εσφαλμένη εντύπωση περί Ανώτατης Εκπαίδευσης, το πρόβλημα πολλαπλασιάζεται και υιοθετείται εσωτερικά των Οργανισμών σε υποκείμενες μονάδες/υπηρεσίες του Δημοσίου και εν κατακλείδι ανατροφοδοτείται η αδικία εις βάρος μεγάλης μερίδας ΔΥ, οι οποίοι ενδεχομένως να κατέχουν και αρκετά επιπλέον προσόντα Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (μεταπτυχιακά, διδακτορικά) , αλλά παρόλα αυτά να αποκαλούνται από τις υπηρεσίες τους πτυχιούχοι Ανώτερης εκπαίδευσης και όχι Ανώτατης.

Βάσει των προαναφερομένων και λόγω της σοβαρότητας του θέματος, παρακαλώ όπως εξετάσετε την παρούσα καταγγελία σε βάθος και ενεργήσετε κατάλληλα προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης!

Με εκτίμηση
ΑΓ».


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved