nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Αντίλογος στη θέση της ΟΛΜΕ για το μάθημα των θρησκευτικών (18/9/08)


Αθήνα 18.9.2008
Στη θέση της ΟΛΜΕ για το μάθημα των θρησκευτικών αναφέρεται ο αναγνώστης μας κ. Γκορίδης Χαράλαμπος, θεολόγος ΑΠΘ.

* Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του.

Εκπλήσσομαι όταν βλέπω ανθρώπους που έχουν θέσεις όπως εσείς (σ.σ.: Αναφέρεται στην ΟΛΜΕ), να παίρνουν και να εκφράζουν απόψεις με τόσο επιπόλαιο τρόπο. Ως επιστήμονες οφείλετε να μην βλέπετε τα θέματα μόνο κάτω από το πρίσμα της δικής σας κοινωνικής και πολιτικής σκοπιάς και ως εκπρόσωποι και των καθηγητών θεολόγων θα έπρεπε να τους σέβεστε όταν εκφράζετε απόψεις που αφορούν την επιστήμη τους.

Οι αναχρονιστικοί ακραίοι αριστερισμοί και ακραίοι φασισμοί με βάση τους οποίους λειτουργούν ακόμη δυστυχώς τα άτομα της γενιάς σας, επηρεασμένα από τα κατάλοιπα του εμφυλίου πόλεμου, δεν αφήνουν την υγιή σκέψη να αναπτυχθεί.

Αναρωτιέμαι αν αύριο θα λέτε ότι και το μάθημα της ιστορίας θα πρέπει να είναι προαιρετικό, διότι έχουμε πολλούς αλλοεθνείς μαθητές, το μάθημα της γλώσσας πρέπει να είναι προαιρετικό, γιατί έχουμε πολλούς ξενόγλωσσους μαθητές, το μάθημα των αρχαίων ελληνικών, γιατί δεν υπάρχει κανείς αρχαίος έλληνας εν ζωή σήμερα!

Και μην μας πείτε ότι δεν είναι το ίδιο, διότι πραγματικά όταν η γνώμη για αυτά δεν πηγάζει από επιστημονική έρευνα και αγάπη και από σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση του ελληνισμού τότε είναι πραγματικά το ίδιο.

Ζούμε εμείς οι νέοι την εποχή του παραλόγου όπου στην Σμύρνη πέθαναν χιλιάδες άνθρωποι επειδή στοιβάχτηκαν στο λιμάνι, όπου ο Κολοκοτρώνης ήταν ένας απλός σφαγέας των τούρκων, ο  Μέγας Αλέξανδρος κυρίως ανώμαλος και μετά και λίγο σκοπιανός, οι τρεις ιεράρχες αλλοδαποί (πάντως όχι έλληνες), ο Πατριάρχης τούρκος.

Άλλο λοιπόν θέμα είναι να συζητάμε αν θα γίνει θρησκειολογικό από κατηχητικό και άλλο προαιρετικό από υποχρεωτικό.

Ωραία βέβαια η καραμέλα της θρησκειολογίας αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πατέρες της εκκλησίες και τα χιλιάδες κείμενά τους αποτελούν μέρος της εθνικής μας κληρονομιάς και ιστορίας.

Όσο για τον χωρισμό της εκκλησίας από το κράτος, δεν νομίζω ότι είναι ένα από τα μείζον θέματα της ΟΛΜΕ. Αναρωτιέμαι τι γνώμη θα έχετε γι αυτούς που αποφάσισαν την ενότητα εκκλησίας και κράτους στις πρώτες πανηγυρικές εθνοσυνελεύσεις (που τους θυμήθηκες τώρα αυτούς, αυτοί έτρωγαν ωμό κρέας και ζούσαν σε σπηλιές. Τώρα έχουμε παγκοσμιοποίηση, εμείς κατέχουμε την υπεργνώση και ήμαστε ανώτεροι όλων).

Δεν τολμώ βέβαια να μιλήσω για πίστη, για την συμβολή του Χριστού και της πίστης στη σημερινή κατάσταση σας και όλων μας, γιατί σίγουρα θα χαρακτηριστώ «γραφικός».

Ξεχνάμε, ξεχνάμε γρήγορα.

Παρακαλώ, λοιπόν, κύριοι, ως ΟΛΜΕ οφείλετε να είστε πιο προσεκτικοί στις ανακοινώσεις σας και να γνωρίζετε ότι αντιπροσωπεύετε και ανθρώπους που διαφωνούν με αυτά που υποστηρίζετε. Ως μεμονωμένα άτομα μπορείτε να λέτε ότι θέλετε.

Με εκτίμηση

Γκορίδης Χαράλαμπος
Λογιστής - Φοροτέχνης ΤΕ
Θεολόγος ΑΠΘ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved