nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Εκπαίδευση Επιστροφή    
Σεμινάριο: Διαταραχές συμπεριφοράς στο φάσμα του αυτισμού

 

Αθήνα 4.1.2012, 22:21

"Διαταραχές συμπεριφοράς στο φάσμα του αυτισμού: Παρέμβαση και υποστήριξη" έίναι το θέμα σεμιναρίου που θα πραγματοποιήσει στις 4 Φεβρουαρίου 2012 στην Αθήνα η εταιρεία συμβούλων εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας Employ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο ή υποψήφιο εργαζόμενο του συστήματος παροχής ανθρωπίνων υπηρεσιών (σε εκπαιδευτικούς, σε παιδαγωγούς, σε ψυχολόγους, σε επαγγελματίες υγείας) και σε γονείς ατόμων με αυτιστικές συμπεριφορές.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι αδυναμίες κατανόησης της λειτουργίας των διαταραχών συμπεριφοράς του φάσματος του αυτισμού, εφαρμογής κατάλληλων παρεμβάσεων και αντιμετώπισης των αρνητικών συναισθημάτων που προκαλούν, οδηγούν τους γονείς αλλά και τους εργαζόμενους στη συναισθηματική εξάντληση και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των.

Κατανοώντας τη λειτουργία των συμπεριφορών κατανοούμε τις ανάγκες του προσώπου με αυτισμό ενώ αναπτύσσοντας ικανότητες παρέμβασης υποστήριξης αναβαθμίζουμε τόσο την δική μας ποιότητα ζωής όσο και του ιδίου.

Το σεμινάριο θα αναφερθεί στη λειτουργία των διαταραχών της συμπεριφοράς στο φάσμα του αυτισμού και τις επιπτώσεις της στην παρέμβαση - υποστήριξη μέσα από το πρίσμα της εφαρμοσμένης ανάλυσης της συμπεριφοράς, που είναι η πλέον έγκυρη και αποτελεσματική μέθοδος παρέμβασης στον αυτισμό.

Σήμερα χάρις στην εκτεταμένη έρευνα της εφαρμοσμένης ανάλυσης της συμπεριφοράς είμαστε πεπεισμένοι για τα ακόλουθα:
• Πρώτον ότι οι διαταραχές συμπεριφοράς του φάσματος του αυτισμού αποτελούν πολύτιμα μέσα επικοινωνίας ή αισθητηριακών αναγκών του προσώπου.
• Δεύτερον ότι η παρέμβαση θα πρέπει να είναι εμφανής στη λειτουργία της συμπεριφοράς στοχεύοντας στην αντικατάσταση της μορφής της, διατηρώντας τη λειτουργία της.
• Τρίτον ότι η υποστήριξη θα πρέπει να στοχεύει στην διαμόρφωση του κατάλληλου πλαισίου μέσα από την ανάπτυξη συνεργατικής δράσης ανάμεσα σε όλους όσους εμπλέκονται στην ποιότητα ζωής του προσώπου με αυτισμό. 

Προσκεκλημένος ομιλητής στο σεμινάριο είναι ο δρ. Κωνσταντίνος Μ. Ντίνας, απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας και του Πανεπιστημίου της Ουαλίας (Δίπλωμα Ανωτάτων Σπουδών στην Εκπαίδευση στις Σοβαρές Μαθησιακές Δυσκολίες, Master στην Διαχείριση της Ειδικής Αγωγής, Διδακτορικό της Φιλοσοφίας), Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης, εντεταλμένος διδασκαλίας στην μετεκπαίδευση των δασκάλων στην ειδική αγωγή στο Διδασκαλείο Δ. Γληνός (Προβλήματα συμπεριφοράς) και επιστημονικός συνεργάτης του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς στην ειδική αγωγή, Ανάπτυξη ικανοτήτων αυτοεξυπηρέτησης και αυτόνομης διαβίωσης). Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτες διεθνείς επιθεωρήσεις ενώ έχει κάνει παρουσιάσεις σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ. 

Για δηλώσεις συμμετοχής, αναλυτικές πληροφορίες και οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία του σεμιναρίου, τηλ.: 2310-230545, φαξ: 2310-230415, e-mail: info@e-employ.gr (ώρες επικοινωνίας 10:00 έως 19:00 καθημερινά από Δευτέρα - Παρασκευή),
ή επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο
www.e-employ.gr για το αναλυτικό πρόγραμμα.

* Ακολουθεί το πρόγραμμα του σεμιναρίου.

 

Πρόγραμμα
09.30 - 10.30: Προσέλευση
10.30 – 10.40: Χαιρετισμοί
10.40 - 12.30: Α’ ΕΝΟΤΗΤΑ: Λειτουργία των διαταραχών συμπεριφοράς στο φάσμα του αυτισμού
• Οργανική
• Αισθητηριακή
• Επικοινωνιακή
• Επιπτώσεις στην εκπαίδευση
• Εκτίμηση της λειτουργίας της συμπεριφοράς
12.30 - 13.00: coffee break
13.50 - 15.00: Β’ ΕΝΟΤΗΤΑ: Παρέμβαση - Υποστήριξη
• Παρέμβαση -Υποστήριξη στην Οργανική Συμπεριφορά
• Παρέμβαση -Υποστήριξη στην Αισθητηριακή Συμπεριφορά
• Παρέμβαση -Υποστήριξη στην Επικοινωνιακή Συμπεριφορά
15.00 -15.30: Ερωτήσεις - Απαντήσεις - Συζήτηση.
15.30: Λήξη σεμιναρίου - Παραλαβή βεβαιώσεων


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved