nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Εκπαίδευση Επιστροφή    
Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πανεπιστημίου Αθηνών: Αξιολόγηση και Αντιμετώπιση Νηπίων, Παιδιών και Εφήβων με ΔΕΠΥ

Αθήνα 23.4.2015, 22:36

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα: «Αξιολόγηση και Αντιμετώπιση Νηπίων, Παιδιών και Εφήβων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχήs - Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)» θα υλοποιήσει η Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γενικό Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία").

Ακαδημαϊκός υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο Γεράσιμος Κολαΐτης, Παιδοψυχίατρος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, Διευθυντής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Συντονίστρια εκπαίδευσης είναι η Τερψιχόρη Κόρπα, Παιδοψυχίατρος, Υπεύθυνη Μονάδας ΔΕΠΥ και Συνδεόμενων Διαταραχών Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης ΔΕΠΥ.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, το Πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή θεωρητικής και πρακτικής γνώσης στην έγκαιρη και έγκυρη ανίχνευση, παραπομπή, διαγνωστική αξιολόγηση, διαχείριση και αντιμετώπιση περιπτώσεων νηπίων, παιδιών και εφήβων που παρουσιάζουν Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).

Στα οφέλη για τους εκπαιδευόμενους, πλην της χορήγησης ενός έγκυρου Πιστοποιητικού Μετεκπαίδευσης, συμπεριλαμβάνονται:
- Βελτίωση των γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων στην έγκαιρη και έγκυρη αναγνώριση, διαγνωστική αξιολόγηση και αντιμετώπιση της ΔΕΠΥ νηπίων, παιδιών και εφήβων. Proslipsis.gr
- Δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και στρατηγικών ανάμεσα στους εκπαιδευόμενους διαφόρων ειδικοτήτων μέσω της διάχυσης της γνώσης με απώτερο στόχο την θέσπιση ενιαίων κριτηρίων παραπομπής, ανίχνευσης, διαγνωστικής αξιολόγησης και διαχείρισης της ΔΕΠΥ νηπίων, παιδιών και εφήβων.
- Μεγαλύτερη εστίαση στην έγκαιρη ανίχνευση και στην έγκυρη διαγνωστική αξιολόγηση μέσω χρήσης διεθνώς αναγνωρισμένων πακέτων εργαλείων ανίχνευσης, διαγνωστικής αξιολόγησης και διαχείρισης περιστατικών ΔΕΠΥ σε νήπια, παιδιά και εφήβους. Proslipsis.gr

Η επιτυχής ολοκλήρωση των διδακτικών ενοτήτων που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Μετεκπαίδευσης με τίτλο ανάλογο με αυτόν του Προγράμματος.

Η έναρξη του Προγράμματος γίνεται με δημόσια αναγγελία, όπου καθορίζονται οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ένταξη του ενδιαφερόμενου στο Πρόγραμμα. Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται ηλεκτρονικά και η αποδοχή ή η απόρριψή της ανακοινώνεται στον υποψήφιο εκπαιδευόμενο ατομικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν απόφοιτοι ΑΕΙ - ΑΤΕΙ, κυρίως επαγγελματίες από το χώρο της ψυχικής & γενικής υγείας, της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και της αποκατάστασης. Για τη διασφάλιση της ποιότητας και της εκπαιδευτικής αξίας του προγράμματος, ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Proslipsis.gr
Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων, θα είναι κατά σειρά:
‐ επαγγελματική εμπειρία σε συναφή αντικείμενα,
‐ μεταπτυχιακές σπουδές,
‐ επίπεδο γνώσης αγγλικής γλώσσας,
‐ βαθμός βασικού πτυχίου.

Το συνολικό κόστος φοίτησης είναι 420 €. Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε τραπεζικό λογαριασμό και εκδίδεται απόδειξη είσπραξης στα στοιχεία του συμμετέχοντα.

Η χρονική διάρκεια του Προγράμματος είναι 10 εβδομάδες, στις οποίες υλοποιούνται 10 εκπαιδευτικές ενότητες με συχνότητα μια φορά ανά 15ημερο.

Το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα αποτελείται από 60 ώρες: Από αυτές, οι 48 ώρες είναι θεωρητικής εκπαίδευσης μέσω παρουσιάσεων και μελέτης της σύγχρονης βιβλιογραφίας. Οι 12 ώρες είναι πρακτικής άσκησης όπου περιλαμβάνονται εξάσκηση πάνω σε κλινικές περιπτώσεις, βιωματικές ασκήσεις και παρακολούθηση περιστατικών μέσω βίντεο ή/και μονόδρομου καθρέφτη.

Οι παραπάνω ώρες κατανέμονται σε 10 εκπαιδευτικές ενότητες (6 εκπαιδευτικών ωρών η καθεμία):
1. Γενικές Αρχές και Διαγνωστική Ταξινόμηση
2. Αιτιολογικοί παράγοντες στη ΔΕΠΥ
3. Η αναπτυξιακή πορεία των ατόμων με ΔΕΠΥ, μέρος Α'
4. Η αναπτυξιακή πορεία των ατόμων με ΔΕΠΥ, μέρος Β'
5. Μεθοδολογία διάγνωσης της ΔΕΠΥ, μέρος Α'
6. Μεθοδολογία διάγνωσης της ΔΕΠΥ, μέρος Β'
7. Σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις νηπίων, παιδιών, εφήβων με ΔΕΠΥ, μέρος Α'
8. Σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις νηπίων, παιδιών, εφήβων με ΔΕΠΥ, μέρος Β'
9. Σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις νηπίων, παιδιών, εφήβων με ΔΕΠΥ, μέρος Γ'
10. Επιπτώσεις της ΔΕΠΥ - Διεθνή και Ελληνικά Δεδομένα

Η διδασκαλία διεξάγεται σε 15ημερη βάση σε χώρο της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ. Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος διατίθεται σταδιακά, ανά διδακτική ενότητα.

Ο εκπαιδευόμενος, αφού ολοκληρώσει το πρόγραμμα, καλείται σε διαδικασία αξιολόγησης, στα πλαίσια της οποίας χρειάζεται να υποβληθεί σε τελικό τεστ που περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής ή σύντομης ανάπτυξης και να εκπονήσει μια τελική εργασία.

Εάν ο εκπαιδευόμενος δεν λάβει προαγωγικό βαθμό στις τελικές εξετάσεις, δύναται, υπό προϋποθέσεις, να λάβει Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Η χορήγηση του Πιστοποιητικού Μετεκπαίδευσης είναι εφικτή όταν ο εκπαιδευόμενος παρακολουθήσει το 80% (ή το 70% μόνο για αποδεδειγμένους σοβαρούς λόγους) των ωρών του Προγράμματος και ολοκληρώσει επιτυχώς την διαδικασία αξιολόγησης του. Για τη χορήγηση του Πιστοποιητικού Μετεκπαίδευσης ή της Βεβαίωσης Παρακολούθησης απαιτείται ο εκπαιδευόμενος να μην έχει οικονομικής φύσεως εκκρεμότητες.

Για πληροφορίες και αιτήσεις: Γραμματεία Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, e-mail: depy.uoa.gr@gmail.com, τηλ.: 2132013225, κ. Νατάσα Καλύβα (ώρες επικοινωνίας: καθημερινά 11.00 – 14.00) Θηβών και Μικράς Ασίας, Αθήνα 115 27 website: child-psychiatry.med.uoa.gr.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved