nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Εκπαίδευση Επιστροφή    
Σεμινάριο | Συμπεριφορά στον Σχολείο: Αξιοποιούμε Δυνατότητες - Αντιμετωπίζουμε Προβλήματα

Αθήνα 19.5.2016, 18:09

«Συμπεριφορά στον Σχολείο: Αξιοποιούμε Δυνατότητες - Αντιμετωπίζουμε Προβλήματα», είναι το θέμα εκπαιδευτικού προγράμματος που θα πραγματοποιήσει το Μητροπολιτικό ΚΔΒΜ2, συνεχίζοντας τον κύκλο των επιμορφωτικών προγραμμάτων του. Το πρόγραμμα εξασφαλίζει διπλή πιστοποίηση στους συμμετέχοντες.  

«Πρόκειται για ένα απαραίτητο εφόδιο για κάθε εκπαιδευτικό που επιθυμεί να επαναφέρει την ισορροπία, να ενισχύσει την συμπερίληψη, και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του κάθε μαθητή. Η οριστική λύση στα προβλήματα συμπεριφοράς μέσα στην τάξη», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Εισηγητής του Προγράμματος είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Εμμανουήλ Κολιάδης, και ο Δρ. Ανδριανός Μουταβελής, Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της 4ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής. Θα διδάξουν τις σύγχρονες παιδαγωγικές τεχνικές αντιμετώπισης προβλημάτων συμπεριφοράς της παιδικής ηλικίας, και τις εφαρμογές τους μέσα στην τάξη. 

«Οι αιτίες και οι αφορμές που οδηγούν σε προβληματικές συμπεριφορές εντός της σχολικής τάξης, τείνουν να γίνουν ολοένα και πιο σύνθετες», επισημαίνουν οι διοργανωτές. Η εμφάνιση συνδρόμων και προβλημάτων που συστηματικά διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία της σχολικής τάξης παρεμποδίζει σημαντικά το διδακτικό έργο του σύγχρονου εκπαιδευτικού. «Το Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης: Συμπεριφορά στο σχολείο: Αξιοποιούμε δυνατότητες – Αντιμετωπίζουμε  προβλήματα αποκαλύπτει και καθορίζει τα κρίσιμα προβλήματα συμπεριφοράς που συναντά κανείς στο σχολικό περιβάλλον, και προσφέρει πολύτιμες πρακτικές υποδείξεις πρόληψης και διαχείρισης δύσκολων συμπεριφορών και φαινομένων«. 

Το πρόγραμμα καλύπτει τα εξής θέματα: 
- Μορφές και Σύνδρομα Προβληματικής Συμπεριφοράς.
- Αίτια και Χαρακτηριστικά Προβληματικών Εκφάνσεων της Συμπεριφοράς.
- Μέθοδοι Ενίσχυσης της Συναισθηματικής Ανάπτυξης και Καλλιέργειας.
- Εδραίωση Θετικού Κλίματος στην Τάξη.
- Λειτουργική Ανάλυση και Διαμόρφωση της Συμπεριφοράς.
- Αντιμετώπιση προβλημάτων ΔΕΠ-Υ, επιθετικότητας, κοινωνικής απομόνωσης.

Η επιτυχής φοίτηση στο πρόγραμμα οδηγεί στη χορήγηση:   
1. Πιστοποιητικού του Μητροπολιτικού Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 2 (αναγνωρισμένο κέντρο από τον ΕΟΠΠΕΠ), σε συνεργασία με την Εταιρεία Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος (ΕΕΠΕ).
2. Πιιστοποιητικού Pearson Assured από τον διεθνή φορέα Pearson Edexcell. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Διασύνδεσης του Μητροπολιτικού ΚΔΒΜ στο τηλ.: 210-3801133, Μαυροκορδάτου 1-3 Αθήνα για δηλώσεις συμμετοχής. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας. 

Προσφορά
Οι συμμετέχοντες στο παραπάνω πρόγραμμα δικαιούνται δωρεαν συμμετοχή στην Ημερίδα: «ΔΕΠ-Υ: Προβλήματα Συμπεριφοράς και Μάθησης (Τεστ Παυλίδη)», η οποία θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο «Οδυσσέας Ελύτης», Κορδιγκτώνος16, Αθήνα, το Σάββατο, 4 Ιουνίου, 14.00-18.00, με ειισηγητή τον Καθηγητή Γεώργιο Θ. Παυλίδη, καθηγητή Μαθησιακών Δυσκολιών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Life Fellow, International Academy for Research in Learning Disabilities, Honorary Fellow, Brunel University, England.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.mitropolitikostudies.edu.gr.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved