nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Εκπαίδευση Επιστροφή    
Σεμινάριο για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο

Proslipsis.gr | Αθήνα 20.3.2018, 19:07

To Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Η Διαχείριση των Εξωτερικών Συνόρων της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο», με δυνατότητα και εξ αποστάσεως παρακολούθησης, και προκηρύσσει μέχρι 30 υποτροφίες δωρεάν συμμετοχής και μέχρι 50 θέσεις συμμετεχόντων με δίδακτρα.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «Ευρωπαϊκή διακυβέρνηση της μετανάστευσης: Οι εξωτερικές διαστάσεις» τριετούς διάρκειας (2017-2020), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου είναι ο Καθηγητής Γιάννης Βαληνάκης, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη της δημόσιας διοίκησης, διπλωμάτες, στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, σπουδαστές στρατιωτικών, αστυνομικών και παραγωγικών σχολών του λιμενικού σώματος, σε ερευνητές ΑΕΙ σχετικών ειδικοτήτων, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Η επιλογή των υποτρόφων θα γίνει μετά από αξιολόγηση της αίτησης υποψηφιότητάς τους, βάσει συνδυασμού πρακτικής εμπειρίας, σπουδών και κοινωνικών κριτηρίων. Προτεραιότητα θα δοθεί σε στελέχη της δημόσιας διοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, ιδιαίτερα, σε όσους ασχολούνται επιχειρησιακά με θέματα διαχείρισης εξωτερικών συνόρων, μετανάστευσης, προσφύγων, ή σε σχετικούς ερευνητές. Σε περίπτωση ισόβαθμων αιτήσεων, θα ληφθεί υπ’όψιν και η σειρά υποβολής της αίτησης.

Τι προσφέρει
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα εστιάσει στην σημασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και στην διαχείριση τους στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Ειδικότερα, θα μελετηθούν τα θέματα εξωτερικής ασφάλειας, ενέργειας αλλά και θαλασσίων ζωνών στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, το σεμινάριο θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες ζητήματα που σχετίζονται με το άτομο ως φορέα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, με έμφαση στις πρόσφατες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, καθώς και σε ζητήματα που άπτονται της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και του φονταμενταλισμού. Ακόμη, θα εξετασθούν ζητήματα απειλών χρήσης βίας και παραβιάσεων των εξωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο. Τέλος, ειδική αναφορά θα γίνει στις συνέπειες της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης στις τοπικές οικονομίες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Σε όσους παρακολουθήσουν όλες τις ενότητες του σεμιναρίου χορηγείται Βεβαίωση Συμμετοχής, ενώ όσοι επιθυμούν να λάβουν Πιστοποιητικό στη «Διαχείριση των Εξωτερικών Συνόρων της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο» θα πρέπει να συμμετάσχουν επιτυχώς σε τεστ πολλαπλών επιλογών, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του σεμιναρίου.


ΠΙΝΑΚΑΣ 1
Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Θεματ. Ενότητες Ημερομηνία Τίτλος Ενότητας
1η Θεματική Ενότητα
Δευτέρα | 16/4/2018 16.00 – 19.00
Γενική Εισαγωγή –Εξωτερική ασφάλεια, ενέργεια & θαλάσσιες ζώνες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο

2η Θεματική Ενότητα
Δευτέρα | 23/4/2018 16.00 – 19.00
Μεταναστευτικές/προσφυγικές ροές, οργανωμένο έγκλημα, φονταμενταλισμός και η διαχείρισή τους στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ

3η Θεματική Ενότητα
Δευτέρα | 30/4/2018 16.00 – 19.00
Οι συνέπειες της μεταναστευτικής & προσφυγικής κρίσης στις Τοπικές Οικονομίες στα Εξωτερικά Σύνορα της ΕΕ

4η Θεματική Ενότητα
Δευτέρα | 7/5/2018 16.00 – 19.00
Η διαχείριση των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο: Απειλές χρήσης βίας και προσβολή των εξωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι διαλέξεις του σεμιναρίου θα λαμβάνουν χώρα, απογευματινές ώρες, από 16.00 έως 19.00, σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα. Η γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι τα ελληνικά (μικρός αριθμός ομιλιών είναι πιθανόν να γίνει στα αγγλικά χωρίς διερμηνεία).


ΠΙΝΑΚΑΣ 2
Ενδεικτικός κατάλογος ομιλητών*

- Βαληνάκης Γιάννης, Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών  Γαβουνέλη Μαρία, Αναπλ. Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου, ΕΚΠΑ  Εκπρόσωποι εμπλεκόμενων αρχών  Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεθνών οργανισμών και πρεσβειών
- Κοκκώσης Χάρης, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  Λιάκουρας Πέτρος, Αναπλ. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Πανεπιστήμιο Πειραιώς  Μαραβέγιας Ναπολέων, Καθηγητής, Αναπληρωτής Πρυτάνεως, ΕΚΠΑ, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet
- Ντόκος Θάνος, Δρ., Γενικός Διευθυντής, ΕΛΙΑΜΕΠ
- Σκορδέλη Μαρίνα, Δρ., Διευθύντρια Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet, ΕΚΠΑ
- Συρίγος Άγγελος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου & Εξωτερικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
- Φίλης Κωνσταντίνος, Δρ., Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων

* Ενδέχεται να υπάρξουν αντικαταστάσεις με ομιλητές ανάλογου επιπέδου.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved