nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Γιάννης Ραγκούσης: Μονιμοποιήσεις αποκλείονται

 

Αθήνα 7.12.2010, 17:12

Απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο μονιμοποιήσεων στους δήμους και ειδικότερα του προσωπικού που ασχολείται με την αποκομιδή των σκουπιδιών, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

"Θέλω να ξεκαθαρίσω με τρόπο κατηγορηματικό ότι ο νόμος 3812/2009 για τις προσλήψεις, είτε μόνιμου είτε προσωπικού έκτακτης απασχόλησης, όπως ακριβώς έχει διαμορφωθεί και ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο από  τον Δεκέμβριο του 2009, δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα να τροποποιηθεί  σε κανένα από τα επιμέρους σκέλη του, σε καμία από τις επιμέρους διατάξεις του για όλο το Δημόσιο και το σύνολο των Δήμων", τόνισε ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε: " Όλοι οι Δήμοι της χώρας λειτουργούν στη βάση αυτού του νέου νομικού πλαισίου απρόσκοπτα, χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, εδώ και ένα χρόνο τώρα. Το Δημόσιο έχει δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους, οι Δήμοι έχουν δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους σε διάφορους τομείς, όχι μόνο στην καθαριότητα, όλοι έχουν καταφέρει προσαρμόζοντας τη λειτουργία τους στη βάση αυτού του νομικού πλαισίου, χωρίς κανένα πρόβλημα στις υπηρεσίες, το προσωπικό αυτό διαρκώς να προσλαμβάνεται μέσα από τις αξιοκρατικές και αντικειμενικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ".

Με την ευκαιρία ο υπουργός διευκρίνησε ότι ότι η τελευταία εγκύκλιος του υπουργείου σχετικά με την προσαρμογή στις τελευταίες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, "σε καμία απολύτως περίπτωση δεν συνιστούσε ούτε ανανέωση συμβάσεων ούτε έγκριση νέων συμβάσεων προκειμένου, όπως θεωρήθηκε επειδή παρεξηγήθηκε, να αντιμετωπιστεί η τότε απεργία ή λευκή απεργία". 

Ο κ. Ραγκούσης καταλόγισε ευθύνες στο απερχόμενο δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη για τον μη έγκαιρο προγραμματισμό προσλήψεων: "Έπρεπε η δημοτική αρχή της Αθήνας, όπως κάνουν όλοι οι Δήμοι της χώρας, να είχε προκηρύξει έγκαιρα τις θέσεις μέσω ΑΣΕΠ. Η απεργία αυτή νομίζω ότι είναι μια προσπάθεια που δεν πρέπει να συνεχιστεί, δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται εμείς να παρακολουθήσουμε απαθείς αυτό τον εκβιασμό που υφίσταται διαρκώς από αυτή τη δημοτική αρχή και από όσους επιλέγουν τέτοιες καταχρηστικές τακτικές να έχουν σε ομηρία τους δημότες της Αθήνας δημιουργώντας τόσο σοβαρά προβλήματα στη δημόσια υγεία".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved