nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Επερώτηση ΚΚΕ για τους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων

 

Αθήνα 6.4.2011, 14:02

Επερώτηση στη Βουλή για το θέμα των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων κατέθεσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

"Εδώ και 4 εβδομάδες οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Δήμο Αθήνας βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις", αναφέρει η επερώτηση. "Οι αγώνες αυτοί έφεραν στην επιφάνεια με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ελλείψεις στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών που προσλαμβάνουν εκρηκτικές και επικίνδυνες για το λαό διαστάσεις. Τα προβλήματα επιδεινώνονται από τον τρόπο αντιμετώπισης των συμβασιούχων. Τα παραδείγματα των συμβασιούχων του Δήμου Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι εξόχως αποκαλυπτικά. Η ζωή χιλιάδων εργαζομένων τινάζεται στον αέρα. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δημιούργησαν και συντήρησαν επί σειρά ετών το αντεργατικό καθεστώς των συμβασιούχων προκειμένου να είναι όμηροι τους καθώς και των εκάστοτε δημοτικών αρχών που ελέγχουν τα δύο κόμματα".

Και συνεχίζει: "Αυτή την περίοδο με πρόσχημα τα χρέη και το δημοσιονομικό έλλειμμα οι απολύσεις των συμβασιούχων είναι ενταγμένες στο σχέδιο συρρίκνωσης του εναπομείναντος δημόσιου τομέα για τη δημιουργία νέων πεδίων κερδοφορίας των μονοπωλίων σε βάρος του λαού και των εργαζομένων στους δήμους. Περιστέλλονται κρατικές δαπάνες σε διάφορους τομείς του δημοσίου για να εξασφαλιστεί ζεστό χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο σε αυτό το πλαίσιο γίνονται και οι απολύσεις. Επίσης μέσω των απολύσεων προωθούνται οι γενικότερες αναδιαρθρώσεις για την επέκταση ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Οι συνέπειες δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στους δήμους, αφού ήδη η αποκομιδή των απορριμμάτων σε πολλούς δήμους γίνεται με τεράστιες ελλείψεις, απειλείται η λειτουργία εκατοντάδων βρεφονηπιακών σταθμών καθώς και άλλων υπηρεσιών. Στην πράξη αποδεικνύεται ότι η απόλυση των συμβασιούχων οδηγεί στην αύξηση της ανεργίας και επιδρά γενικότερα στην χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου, της κατάστασης των εργατικών, λαϊκών οικογενειών".

Στο διά ταύτα, ερωτάται ο πρωθυπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου:
- Όλοι οι συμβασιούχοι να μονιμοποιηθούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα.
- Να στελεχωθούν επαρκώς, και με βάση τις διευρυνόμενες σύγχρονες ανάγκες, οι υπηρεσίες των δήμων με προσωπικό που θα έχει πλήρες ωράριο, μισθούς και ασφάλιση, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved