ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Σε διαβούλευση ο "μεταναστευτικός κώδικας"

 

Αθήνα 17.10.2013, 15:12

Ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και την 29η Οκτωβρίου η δημόσια διαβούλευση στη διεύθυνση www.opengov.gr επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για θέματα παραμονής μεταναστών στη χώρα, το οποίο -μεταξύ άλλων- ενσωματώνει στο εθνικό μας δίκαιο την οδηγία 2011/98/ΕΕ για την ενιαία άδεια διαμονής και εργασίας πολιτών τρίτων χωρών, αλλά και κωδικοποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.

Το σχέδιο επιφέρει σειρά αλλαγών σε θέματα όπως η ανανέωση των αδειών διαμονής για λόγους εργασίας, οικογενειακής επανένωσης, άδειών διαμονής για τη δεύτερη γενιά,  και η προώθηση της ευρωπαϊκής άδειας του επί μακρόν διαμένοντος, με την οποία αναγνωρίζεται στους κατόχους της σειρά δικαιωμάτων μεταξύ των οποίων και το δικαίωμα μετακίνησης σε άλλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά το υπουργείο, "καθορίζει το πλαίσιο μιας συνεκτικής μεταναστευτικής πολιτικής για τη χώρα στο πεδίο της νόμιμης μετανάστευσης σε συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, αλλά και αξιοποιώντας την μέχρι σήμερα εμπειρία σε εθνικό επίπεδο".

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved