nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Yπογραφές μαζεύουν τώρα οι συμβασιούχοι (6/12/06)


Aθήνα 6.12.2006, 14:44
Οι δικηγόροι – εργατολόγοι και όσοι εργολαβικά και με το αζημίωτο είχαν αναλάβει να κάνουν πράξη την μονιμοποίησή τους, απέτυχαν. Έτσι τώρα οι συμβασιούχοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην «δυσαρέσκεια των πολιτών», από τους οποίους ζητούν να υπογράψουν κείμενο δώδεκα θέσεων με στόχο την άσκηση πολιτικής πίεσης και νομοθετικής ρύθμισης.

Το ιδιότυπο δημοψήφισμα διενεργεί η Γραμματεία Συμβασιούχων Γ.Σ.Ε.Ε., η οποία δηλώνει εξαπατημένη απο την προεκλογική δέσμευση του κ. Καραμανλή για «μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων εργασίας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Το κείμενο – ανοικτή επιστολή προς τους εκπροσώπους της ελληνικής πολιτείας που οι συμβασιούχοι ζητούν από τους πολίτες να υπογράψουν, είναι το εξής:

«Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο
1. Παρακολουθούμε με θλίψη το τελευταίο διάστημα στις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες, στους χώρους εργασίας μας και στις γειτονιές μας, τη δραματική κατάσταση και την αγωνία χιλιάδων συμπολιτών μας που μάθαμε να λέμε «συμβασιούχους».
2. Θυμόμαστε πως εδώ και χρόνια το φαινόμενο των «συμβασιούχων» απασχολεί το σύνολο της κοινωνίας μας, αφού κάθε οικογένεια είχε η έχει ένα ή και περισσότερα μέλη της σε αυτήν την απαράδεκτη «εργασιακή» κατάσταση ομηρίας.
3. Μαθαίνουμε σιγά σιγά για την απίστευτη ποικιλία μορφών εργασίας που εφευρίσκονται από διάφορους φορείς του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (συμβασιούχοι έργου, ορισμένου χρόνου, 8μηνήτες, 4μηνίτες, ωρομίσθιοι, ημερομίσθιοι, ενοικιαζόμενοι κλπ), για να καλύψουν στην πραγματικότητα τις πάγιες ανάγκες τους σε προσωπικό όλων των κατηγοριών.
4. Τρομάζουμε με τις αποκαλύψεις και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας χιλιάδων συμβασιούχων: χαμηλότεροι μισθοί από το τακτικό προσωπικό, μη καταβολή πολλών επιδομάτων, απλήρωτες υπερωρίες, απουσία ασφάλισης και, πάνω απ’ όλα, το συνεχή φόβο για την ανανέωση ή μη της σύμβασης.
5. Ξέρουμε πως για το ζήτημα αυτό, που προκαλεί πάντοτε εντάσεις και αντιπαραθέσεις των κομμάτων, επιχειρήθηκαν κατά καιρούς διάφορες νομοθετικές λύσεις, οι οποίες ποτέ δεν χτύπησαν το κακό στη ρίζα του.
6. Διαπιστώνουμε με λύπη πως, ούτε η σημερινή Κυβέρνηση με το Π.Δ. Παυλόπουλου έλυσε το ζήτημα οριστικά, όπως είχε δεσμευτεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας. Αντίθετα, χιλιάδες εργαζόμενοι αισθάνονται προδομένοι, αφού, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των φορέων που εργάζονται, αδικούνται κατάφωρα και μάλιστα απειλούνται με οριστική απόλυση, μετά από πολυετή εργασία! Ακόμη χειρότερα, φαίνεται πως ξεκινά ένας ακόμη γύρος προσλήψεων «συμβασιούχων» ανακυκλώνοντας το ίδιο πρόβλημα.
7. Βλέπουμε με ανησυχία να επιχειρούνται ποικίλες παρεμβάσεις ακόμη και σε δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν συμβασιούχους με στόχο να στερηθούν και τη στοιχειώδη δικαστική προστασία.
8. Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να υπάρξει επιτέλους μια τίμια, γενναία και δίκαιη πολιτική πρωτοβουλία για να δοθεί ένα πραγματικά οριστικό τέλος στο διαχρονικό φαινόμενο της παραγωγής συμβασιούχων, που γίνονται αντικείμενο εργασιακής και πολιτικής ομηρίας.
9. Θεωρούμε πως είναι αναγκαίο και εφικτό όσοι συμβασιούχοι (όπως και αν χαρακτηρίστηκαν οι συμβάσεις τους) κάλυπταν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να αναγνωριστούν ως αορίστου χρόνου ή μόνιμο προσωπικό και να καταταγούν σε αντίστοιχες θέσεις των υπηρεσιών στις οποίες απασχολήθηκαν και απασχολούνται.
10. Ελπίζουμε, ωστόσο, πως σήμερα πια είναι ώριμο να γίνει από όλους αποδεκτό το πιο σημαντικό: πως δεν αρκεί απλώς να ψηφιστεί ένας ακόμη νόμος «τακτοποίησης» συμβασιούχων αλλά από δω και πέρα για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών των διαφόρων υπηρεσιών να προσλαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο τακτικό προσωπικό, ώστε να απαλειφθεί στη ρίζα του το φαινόμενο «παραγωγής» συμβασιούχων.
11. Καλούμε τους εκπροσώπους της Ελληνικής Πολιτείας, τα κόμματα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Κοινοτικής Οδηγίας 70/1999, έτσι όπως προσδιορίστηκαν με τις ιστορικές αποφάσεις 18/2006 της πλήρους Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων σύμφωνα με τις οποίες όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες θεωρούνται αορίστου χρόνου, για να ξεπεραστεί για πάντα το φαινόμενο που αποτελεί ντροπή για τη χώρα, αφού υποσκάπτει την κοινωνική ομαλότητα, κουρελιάζει την αξιοπρέπεια χιλιάδων συμπολιτών μας, υπονομεύει το πολιτικό σύστημα.
12. Αν δεν το πράξουν τότε ένα είναι βέβαιο: Δεν θα επιτρέψουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να πιστέψει ξανά ότι μπορεί να συνεχίσει να υποτιμά τη νοημοσύνη και αξιοπρέπειά μας ως πολιτών αυτής της χώρας.
Διεύθυνση αποστολής: Γραμματεία Συμβασιούχων ΓΣΕΕ, Πατησίων 69, 104 34 Αθήνα".

α/α

Επώνυμο

Όνομα

Πατρώνυμο

Τόπος κατοικίας

Υπογραφή

1.       

 

 

 

 

 

2.       

 

 

 

 

 

3.       

 

 

 

 

 

4.       

 

 

 

 

 

5.       

 

 

 

 

 

6.       

 

 

 

 

 

7.       

 

 

 

 

 

8.       

 

 

 

 

 

9.       

 

 

 

 

 

10.   

 

 

 

 

 

Η διεύθυνση επικοινωνίας των συμβασιούχων και των οργανώσεών τους είναι:
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΠΑΤΗΣΙΩΝ 69 – ΤΚ. 10434
ΤΗΛ: 210-82.02.296
FAX: 210-82.02.144
E-mail: Clubs.pathfinder.gr.symvasiouxoi

Επίσης τα κινητά:
6977 – 522747
6936 – 569436
6973 – 309354
6945 – 560518

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved