nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Προσωπικές Δεξιότητες Επιστροφή    
Πρόγραμμα για αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών

 

Αθήνα 2.11.2012, 13:23

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2012 μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για ένταξη στο «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την Επαγγελματική Ένταξη αρχηγών μονογονεϊκών οικογενειών στην περιοχή του Δήμου Αλίμου».

Το συγκεκριμένο έργο, που εγκρίθηκε για την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Νεφέλη», ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2012 και θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 17 μηνών. Συντονιστής φορέας της Σύμπραξης είναι η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και λοιποί εταίροι είναι ο Δήμος Αλίμου, η ΜΚΟ «Αποστολή», το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και η εταιρία παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών Magnum Opus ΕΠΕ.

Σκοπός του Έργου είναι η προώθηση στην εργασία άνεργων γυναικών (κυρίως) αλλά και ανδρών, αρχηγών μονογονεϊκών οικογενειών, χρησιμοποιώντας ως κύριους μοχλούς την εκπαίδευση και τη συμβουλευτική, μέσα από την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης που θα προετοιμάζει και θα υποστηρίζει κατάλληλα τον εξυπηρετούμενο πληθυσμό.

Οι ωφελούμενοι του Έργου θα αποκτήσουν τα αναγκαία εφόδια ώστε να οδηγηθούν στην απασχόληση (εξαρτημένη εργασία ή αυτο-απασχόληση), προσανατολιζόμενοι σε σύγχρονους παραγωγικούς τομείς δραστηριότητας, με βάση τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας στην περιοχή του Δήμου Αλίμου και των όμορων περιοχών αυτού. Ιδιαίτερη βαρύτητα στο Σχέδιο θα δοθεί στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μέσω της ίδρυσης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) ή άλλων εταιρικών σχημάτων της κοινωνικής οικονομίας, που διασφαλίζουν πλεονεκτήματα για τους ωφελούμενους και μακροχρόνια ένταξη στην αγορά εργασίας.

Στόχος του Έργου είναι η κατάλληλη προετοιμασία 80 ωφελούμενων που ανήκουν στη συγκεκριμένη ομάδα – στόχο και η ένταξή τους στην τοπική αγορά εργασίας, είτε μέσω της ατομικής επιχειρηματικότητας, είτε μέσω της εξαρτημένης απασχόλησης και της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας σε κοινωνικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις τριτογενή τομέα. Για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι απαραίτητη η κινητοποίηση των κοινωνικών και παραγωγικών εταίρων του δήμου Αλίμου και των όμορων περιοχών ώστε να πεισθούν οι τοπικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν στο Έργο προσφέροντας απασχόληση στους ωφελούμενους.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην κ. Φανιάννα Γκόφα, Υπεύθυνη Πράξης euaffairs@eede.gr ή τον κ. Αθανάσιο Πολίτη, Υπεύθυνο υλοποίησης φυσικού αντικειμένου euprograms@eede.gr εκ μέρους του Συντονιστή Εταίρου (ΕΕΔΕ), τηλ.: 210-2112000.

Η ΕΕΔΕ
Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) ιδρύθηκε το 1962. Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που σκοπό έχει τη διάδοση, ανάπτυξη και προβολή των αρχών, των μεθόδων και της πρακτικής του σύγχρονου management.

Τα μέλη της είναι νομικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και οργανισμοί του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και φυσικά πρόσωπα ανώτατα και ανώτερα διευθυντικά στελέχη, επιχειρηματίες, καθηγητές Πανεπιστημίων και φοιτητές.

Στο πλαίσιο της ΕΕΔΕ λειτουργούν πέντε Ινστιτούτα που δραστηριοποιούνται το καθένα σε εξειδικευμένες λειτουργίες του management και τέσσερις τομείς που ασχολούνται με γενικότερα θέματα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος: Το Ελληνικό Ινστιτούτο Marketing (ΕΙΜ), το Ελληνικό Ινστιτούτο Οικονομικής Διοικήσεως (ΕΙΟΔ), το Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών (ΕΙΔΙΠ), το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΙΠ) το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ), o Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ), ο Τομέας Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΤΟΜΔΔΑ), ο Τομέας Ηγεσίας (ΤΗΓΕ) και ο Τομέας Εταιρικών Υποθέσεων (ΤΕΥΠ).

Σήμερα η ΕΕΔΕ συγκαταλέγεται στα πέντε μεγαλύτερα Management Associations παγκοσμίως σε επίπεδο Μελών και Έργου. Έχει εκπαιδεύσει, κατά τη διάρκεια των 50 χρόνων λειτουργίας της, περισσότερα από 400.000 στελέχη, έχει προσφέρει περισσότερες από 800.000 ώρες εκπαίδευσης μέσα από 16.700 εκπαιδευτικά προγράμματα ενώ το Μεταπτυχιακού επιπέδου πρόγραμμά της πραγματοποιείται σε 23 πόλεις της χώρας και έχει περίπου 3.800 αποφοίτους.

Τελικός στόχος της ΕΕΔΕ είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της αποτελεσματικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, μέσα από την ανάπτυξη των ανθρώπων τους καθώς και η προσφορά στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα σύγχρονων ποιοτικών και εξειδικευμένων υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved