nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Αγροτοδιατροφικά Επιστροφή    
Σεμινάριο: Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά και οι Προοπτικές τους στο Εξωτερικό

 

Αθήνα 11.10.2013, 12:55

«Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά και οι Προοπτικές τους στο Εξωτερικό» είναι το θέμα σεμιναρίου που οργανώνει η εταιρεία albert consulting Εκπαίδευση, Σύμβουλος Ανάπτυξης Πωλήσεων Marketing και Strategic management, και η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (18 Οκτωβρίου, Ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός, 15:30-20.30) και στη Θεσσαλονίκη (21 Οκτωβρίου, Ξενοδοχείο Mediterranean Hotel 15:30-20.30).

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτικά είδη σε επίπεδο πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγικής διαδικασίας μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ανάπτυξης και καινοτομίας. Στοιχεία της εφαρμοσμένης επιστημονικής έρευνας όσο και της έρευνας αγοράς συνηγορούν στο ότι η Ελλάδα, μία χώρα πλούσια σε φυτογενετικούς πόρους και με συγκριτικό πλεονέκτημα στην αξιοποίηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών μπορεί να ηγηθεί στην παραγωγή τους όσο και στην εμπορία τους υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
 
Σκοπός του σεμιναρίου είναι παρουσιάσει καλές πρακτικές της γεωπονικής επιστήμης και της επιστήμης της διοίκησης επιχειρήσεων, καθώς και τα νέα, καινοτόμα διαφοροποιημένα προϊόντα με βάση τις ανάγκες και απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών σε μελλοντικούς επιχειρηματίες - παραγωγούς - μεταποιητές. Μόνον τότε οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη σημερινή εποχή μπορούν να «μεταφραστούν» σε ευκαιρίες, οι πιθανοί επενδυτές/παραγωγοί να λειτουργούν ως ηγέτες στο χώρο τους και η επένδυσή τους να αποδώσει ένα άμεσο και θετικό αποτέλεσμα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επιχειρηματικά με νέες, καινοτόμες, εναλλακτικές καλλιέργειες και τη μεταποίηση των πρωτογενών προϊόντων τους. 

Πιο συγκεκριμένα:
- σε παραγωγούς που θέλουν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια ή/και τη μεταποίηση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών
- σε ιδιώτες που είτε είναι κάτοχοι γης και θέλουν να ασχοληθούν επιχειρηματικά με νέες καινοτόμες καλλιέργειες
- σε επενδυτές που βλέπουν την καλλιέργεια των αρωματικών φαρμακευτικών φυτών ως μία πολλά υποσχόμενη επενδυτική ευκαιρία τόσο στον πρωτογενή όσο και στο δευτερογενή τομέα.

Περιεχόμενο
Το πρόγραμμα αποτελεί μία ολοκληρωμένη εισαγωγική προσέγγιση ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα:
- ανάπτυξης και διαχείρισης γεωργικών επιχειρήσεων με αντικείμενο τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά φυτικά είδη,
- τρόπου προώθησης των πρωτογενών ή/και δευτερογενών προϊόντων των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην ελληνική και στην παγκόσμια αγορά

Πιο συγκεκριμένα, οι θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν είναι:
- Τι είναι αρωματικά και φαρμακευτικά φυτικά είδη
- Η αγορά των αρωματικών & φαρμακευτικών φυτικών ειδών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο
- Χρήσεις και ιδιότητες αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών
- Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτικά είδη με επενδυτικό ενδιαφέρον
- Πολλαπλασιασμός αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών
- Πρωτόκολλα καλλιέργειας αρωματικών & φαρμακευτικών φυτικών ειδών
- Συστήματα παραγωγικής διαδικασίας και καλλιεργητικές τεχνικές φιλικές προς το περιβάλλον
- Προϊόντα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών
- Μέθοδοι παραγωγής Αιθέριων Ελαίων
- Τρόποι μεταποίησης πρωτογενούς προϊόντος καλλιέργειας αρωματικών & φαρμακευτικών φυτικών ειδών
- Στρατηγικός σχεδιασμός επιχείρησης-Στοιχεία επιχειρηματικότητας
-  Προοπτικές στην αγορά των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών
- Μάρκετινγκ προϊόντων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών στο εξωτερικό
Εισηγήτρια
Εισηγήτρια στο σεμινάριο είναι η Δήμητρα Ε. Ζερβάκη, ΕΜΒΑ, PMP
Σύμβουλος Ανάπτυξης και Καινοτομίας σε διάφορα πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων της σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς και στο πεδίο της Προστασίας της Βιοποικιλότητας. Το όραμά της είναι να συμβάλλει στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας μέσω της επίτευξη του «well-being» των ανθρώπων συνδυάζοντας τις γνώσεις που απέκτησε σπουδάζοντας Γεωπονία (ΑΠΘ) και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Executive Master of Business Administration). Έχει πιστοποιηθεί ως Project Management Professional (PMP) από το Project Management Institute (PMI-USA) καθώς και ως Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών (Train the Trainers) από το Staregister. Επίσης, είναι υπέρμαχος της χρήσης της σύγχρονης τεχνολογίας σε όλα τα επίπεδα δράσης (ICT-Web2-3 tools, social media, blogs, internet sites) και έχει πιστοποιηθεί ως ειδικός του Gamification. Εργάζεται πάνω από 15 χρόνια στη σχεδίαση, ανάπτυξη και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον ιδιωτικό και ευρύτερο τομέα. Έχει εμπειρία σε θέσεις  Οργάνωσης & Στρατηγικής Ανάπτυξης Οργανισμών και Start-ups, Διαχείρισης Έργων, Εφαρμοσμένης Έρευνας (προστασία και αξιοποίηση βιοποικιλότητας),  Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών, Οργάνωσης και Διοίκησης Τμήματος Πολυμεσικών Εφαρμογών. Εισηγητής σεμιναρίων σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων, έργων, πωλήσεων, διαχείρισης συγκρούσεων και παραπόνων, ανάπτυξη αποτελεσματικών παρουσιάσεων (Idea Pitching), επικοινωνίας, χτίσιμο ομάδας, νέων καινοτόμων καλλιεργειών και προϊόντων, marketing προϊόντων και εξαγωγές, συστήματα Η/Υ, Gamification. Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και διεθνή συνέδρια, ημερίδες, workshops  ως εισηγήτρια και ως μέλος οργανωτικής επιτροπής.
 
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην εταιρεία albert consulting, Εκπαίδευση, Σύμβουλος Ανάπτυξης Πωλήσεων Marketing και Strategic management Ι. Πασαλίδη 145, 55133 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 523738, φαξ: 2311241625, e-mail:info@albertconsulting.gr.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved