nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Φοιτητές Επιστροφή    
Οι heROIcs του ΕΜΠ στον διεθνή τελικό του Global Management Challenge

Αθήνα 8.5.2014, 23:44

Η ομάδα φοιτητών “heROIcs”, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Bocconi University και το HEC Paris, κατέκτησε την 1η θέση στον 9ο Τελικό Ελλάδας του διαγωνισμού επιχειρηματικής στρατηγικής «Global Management Challenge» και θα διεκδικήσει τη νίκη ανάμεσα σε άλλες 35 χώρες στο Διεθνή Τελικό, τον Σεπτέμβριο του 2014, στο Σότσι της Ρωσίας.

O Τελικός Ελλάδας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της ΟΤΕ Academy και ακολούθησε τελετή βράβευσης στις 30 Απριλίου στο κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών «Κωστής Παλαμάς». Σε μια βραδιά αφιερωμένη στις 8 ομάδες Ελλήνων φοιτητών που διακρίθηκαν στον 9ο Διαγωνισμό Ελλάδας (πίνακας), ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του απαιτητικού και δυναμικού Τελικού Ελλάδας. Οι νικητές διακρίθηκαν ανάμεσα σε 1.165 νέους από 50 Πανεπιστήμια της χώρας και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη και διοίκηση εικονικών επιχειρήσεων, να εργαστούν σε απαιτητικά επιχειρηματικά σενάρια και να λάβουν αποφάσεις για ποικίλα θέματα επιχειρηματικότητας, στρατηγικής και διοίκησης.

Χορηγοί του Διαγωνισμού, καθώς και της Ελληνικής αποστολής στο Διεθνή Τελικό, είναι οι Coca-Cola Hellas και Coca-Cola Τρία Έψιλον, στο πλαίσιο της δέσμευσής τους για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, μέσα από προγράμματα που καλλιεργούν τα ταλέντα των νέων ανθρώπων, ενθαρρύνουν το επιχειρηματικό τους πνεύμα και αναδεικνύουν το σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν στην επανεκκίνηση της χώρας μας.

Την τελετή βραβεύσεων του 9ου διαγωνισμού Ελλάδας, που τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας και Ανάπτυξης, τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης Στέφανος Κομνηνός. 

Ο κ. Κεδίκογλου, που βράβευσε τη νικήτρια ομάδα, εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο επιχειρηματικός διαγωνισμός Πανεπιστημίων διεξάγεται για 9η συνεχή χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό για τη χώρα μας και συγχαίροντας τη νικήτρια ομάδα, τόνισε: «Πιστεύουμε ότι έχουμε τα καλύτερα μυαλά, πιστεύουμε σε εσάς, φτάνει και εσείς να πιστέψετε στον εαυτό σας. Και σύντομα θα έχουμε μία πατρίδα που αξίζει σε όλους». 

Ο κ. Κομνηνός τόνισε το ενδιαφέρον της πολιτείας για την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας που προωθεί ο διαγωνισμός, εκφράζοντας την ισχυρή τοποθέτηση ότι η απουσία αυτών των στοιχείων συνέτεινε στη σημερινή κρίση και οι δυνάμεις της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας “θα βοηθήσουν την χώρα μας να βγει από την κρίση”.

Η κυρία Νεκταρία Μητράκου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων της Coca-Cola Hellas για Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Μάλτα, εκπροσωπώντας την Coca-Cola Hellas και Coca-Cola Τρία Έψιλον, τόνισε ότι η εταιρεία στηρίζει πρωτοβουλίες νεανικής επιχειρηματικότητας που απελευθερώνουν τα πολύτιμα ταλέντα, τη δημιουργικότητα και το δυναμισμό των νέων, όπως το  Global Management Challenge.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κύριος Ηλίας Τατσιόπουλος, ο πρόεδρος του τμήματος ΟΔΕ του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κύριος Μιχάλης Σφακιανάκης, καθηγητές των διαγωνιζόμενων φοιτητών και εκπρόσωποι των εταιρειών υποστηρικτών του Global Management Challenge. Επιπλέον, εκπροσωπώντας το καινοτόμο πρόγραμμα Μεντόρων των ομάδων GMC και τιμώντας τους διακριθέντες έδωσαν το παρόν οι επιχειρήσεις PwC, Ελληνικά Πετρέλαια, Johnson&Johnson, SONY Hellas, καθώς και εκπρόσωποι του νεανικού δικτύου της πρωτοβουλίας World Economic Forum, Global Shapers Athens Hub.

Η βραδιά έκλεισε με τις ανακοινώσεις των ιδιαίτερα σημαντικών υποτροφιών που προσφέρει η εταιρία συμβούλων PwC, το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το MBA TQM του Πανεπιστημίου Πειραιώς στους δυναμικούς φοιτητές του Global Management Challenge. 

Ο διαγωνισμός
To Global Management Challenge, είναι ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός επιχειρηματικής στρατηγικής με τη συμμετοχή 40 χωρών και παρουσία 35 ετών. Στόχος του προγράμματος είναι να προετοιμάσει τους επιχειρηματίες του αύριο, αναδεικνύοντας και καλλιεργώντας το επιχειρηματικό ταλέντο των φοιτητών, με τη χρήση του πιο εξελιγμένου προσομοιωτή επιχειρηματικής στρατηγικής στον κόσμο. Είναι ο  μοναδικός επιχειρηματικός διαγωνισμός που φέρει την διαπίστευση του Ευρωπαϊκού Φορέα European Foundation for Management Development (EFMD) CEL for Technology Enhanced Learning. Στην Ελλάδα τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.


ΠΙΝΑΚΑΣ
Η τελική κατάταξη των 8 ομάδων του 9ου Τελικού Ελλάδας GMC 

Κατάταξη - Ομάδα Φοιτητών - Πανεπιστήμια
1η Θέση (ικήτρια Ομάδα): heROIcs, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Bocconi University, HEC Paris
2η Θέση: 440Hz, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ΑΤΕΙ Πειραιά
3η Θέση: MadMen, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
4η Θέση: Innovators, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
5η Θέση: Finalists, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Keele University, Πάντειο Πανεπιστήμιο
6η Θέση: Bonds, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, HEC School of Management
7η Θέση: Engineers, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
8η Θέση: Success, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πανεπιστήμιο, ΕΤΗ Zurich

Site διαγωνισμού: www.worldgmc.com/greece
Facebook: www.facebook.com/gmcgreece
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 26410-53055, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2019  proslipsis.gr, All rights reserved