nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Φοιτητές Επιστροφή    
Πανεπιστήμιο Αθηνών: 3η ημερίδα βράβευσης επιχειρηματικών σχεδίων φοιτητών

Αθήνα 3.7.2014, 21:44

To Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) οργανώνει την 3η Ημερίδα Βράβευσης των επιχειρηματικών σχεδίων των φοιτητών ΕΚΠΑ. Οι φοιτητές και φοιτήτριες με τα καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια θα βραβευθούν την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014, στο κεντρικό κτίριο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πανεπιστημίου 30, Αμφιθέατρο «Αργυριάδης»).

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, σκοπός της «Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας», αλλά και της «Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας» του ΕΚΠΑ, είναι η ενίσχυση και η ποιοτική αναβάθμιση των παρεμβάσεων για την ανάπτυξη της καινοτομίας, η αλλαγή της νοοτροπίας σχετικά με το σύγχρονο «επιχειρείν», η καλλιέργεια επιχειρηματικής κουλτούρας και η υλοποίηση «ανοιχτών» σεμιναρίων ειδικής θεματολογίας.

Συγκεκριμένα για την ακαδημαϊκή περίοδο 2013-2014 υπεβλήθησαν επιχειρηματικά σχέδια βασισμένα σε ιδέες φοιτητών στα εξής τμήματα: Οικονομικών Επιστημών, Φαρμακευτικής, Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης, Οδοντιατρικής, Σλαβικών Σπουδών, Κοινωνικής Θεολογίας, Θεολογίας, Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών (χειμερινό), Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας.

Την ημερίδα θα χαιρετίσει ο Παναγιώτης Ε. Πετράκης, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Δράσης «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας», καθηγητής τμήματος Οικονομικών ΕΚΠΑ. Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις καθηγητών σχετικά με το ρόλο της Νεανικής Επιχειρηματικότητας στην Καινοτομία και την Έρευνα. Θα συμμετάσχουν οι καθηγητές του ΕΚΠΑ Π. Ε. Πετράκης (Οικονομικών Επιστημών), Ι. Τζούτζας (Οδοντιατρική), Νικολοπούλου - Σταμάτη (Ιατρική Σχολή Αθηνών), καθώς και ο καθηγητής Η. Καραγιάννης (καθηγητής στο George Washington University).

Επίσης, θα συμμετέχουν αξιολογητές από τον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι μέσα από την συνεργασία με τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας θα συμμετέχουν στην αξιολόγηση.

Ο επιχειρηματικός διαγωνισμός γίνεται φέτος, για πρώτη φορά, με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος (ΕΤΕ), στελέχη της οποίας συμμετέχουν ως αξιολογητές στις επιχειρηματικές ιδέες των φοιτητών και αποφοίτων του ΕΚΠΑ. Ως εξωτερικός αξιολογητής θα παρευρίσκεται και εκπρόσωπος του ΣΕΒ.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες. Η αξιολόγηση και βαθμολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων θα γίνεται απευθείας on-line και θα μπορεί κάθε παρευρισκόμενος να παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασιών μέχρι την τελική κατάταξη των νικητών.

Θα απονεμηθούν τα ακόλουθα βραβεία:
- Η Εθνική Τράπεζα θα απονείμει στις δύο καλύτερες ομάδες που θα προκύψουν από τον επιχειρηματικό διαγωνισμό «Ημέρες Επιχειρηματικότητας 2014», το βραβείο i-bank (ένα σε κάθε ομάδα), το οποίο θα συνοδεύεται από σχετικό πάπυρο και ένα tablet.

- Οι δύο καλύτερες ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα -εφόσον το επιθυμούν- να προκριθούν απευθείας στη δεύτερη φάση του επόμενου διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία», που θα διοργανώσει η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, υπό την προϋπόθεση ότι το αντικείμενο των προτάσεων τους θα εμπίπτει στις θεματικές του διαγωνισμού.

- Οι δύο καλύτερες ομάδες θα ενταχθούν στην πρωτοβουλία του «ΣΕΒ» με τον τίτλο: «Ekinisilab», η οποία προσφέρει ένα οργανωμένο περιβάλλον εκκόλαψης καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων, προκειμένου να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχειρηματική τους ιδέα.

Ο Ελευθέριος Μπαμπάσης, Οικονομολόγος, Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης και μέλος υποστήριξης της Δράσης «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» του ΕΚΠΑ, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Ενθάρρυνση φοιτητών και αποφοίτων μέσα από τις επιμέρους δράσεις της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας - Αξιολόγηση Αποτελεσμάτων». 

Η Ημερίδα θα ολοκληρωθεί με τις βεβαιώσεις που θα λάβουν οι καλύτερες εργασίες σε επίπεδο επιμέρους τμημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Ελευθέριο Μπαμπάση στο 210-3689362 ή στο moke@uoa.gr.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved