nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Έρευνα Επιστροφή    
Η ελληνική βιομηχανία γενοσήμων στο Φόρουμ του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Αθήνα 1.7.2014, 14:52

Με έμφαση στην ελληνική βιομηχανία γενοσήμων και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας συνεχίζονται οι εργασίες του Ελληνικού Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία την Τετάρτη 2 Ιουλίου

Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το πρόγραμμα του 2nd Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», την Τετάρτη 2 Ιουλίου, με διαλέξεις και συζητήσεις που συνδυάζουν την έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Γενόσημα φάρμακα
Η τρίτη μέρα του Φόρουμ ξεκινά με μία ημερίδα αφιερωμένη στη βιομηχανία των γενοσήμων φαρμάκων, ένα δυναμικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας που χρησιμοποιεί διαδικασίες έρευνας και ανάπτυξης υψηλών απαιτήσεων. Στο ίδιο πλαίσιο, ερευνητές σε βιομηχανίες ανάπτυξης επιστημονικών οργάνων θα αναδείξουν τις σύγχρονες τάσεις της οργανολογίας για τη μελέτη φαρμακευτικών προϊόντων.

Στόχος της ημερίδας είναι να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημίων, βιομηχανιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και ελεγκτικών μηχανισμών στο χώρο της υγείας και των φαρμάκων, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες και οι προτεραιότητες των ελληνικών φαρμακευτικών βιομηχανιών στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας. Αξίζει εδώ να τονιστεί ότι τα Ερευνητικά Κέντρα στην Ελλάδα μπορούν και πρέπει να σταθούν αρωγοί στην ανάπτυξη ασφαλέστερων γενοσήμων φαρμάκων προς όφελος της κοινωνίας, προσφέροντας αφενός υπηρεσίες υψηλής επιστημονικής εξειδίκευσης και αφετέρου υποστήριξη μέσω των σύγχρονων ερευνητικών υποδομών τους.

Στην ημερίδα αυτή θα δώσουν το «παρών», μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι φαρμακευτικών βιομηχανιών, εκπρόσωποι του ΕΟΦ καθώς του πρώτου cluster (επιχειρηματικής συστάδας) στο χώρο της υγείας.

Η επιχειρηματικότητα στο MIT
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα πραγματοποιηθεί το workshop Entrepreneurship @ MIT υπό την αιγίδα του MIT Enterprise Forum Greece, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» με διεθνούς κύρους ερευνητικούς οργανισμούς και πανεπιστήμια. Σε απευθείας σύνδεση με το αμερικανικό πανεπιστήμιο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς η έρευνα και η καινοτομία γίνονται το εφαλτήριο επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Το βραβείο
Εξέχουσα θέση στο πενθήμερο κατέχει η βράβευση του Καθηγητή Ιωσήφ Σηφάκη με το βραβείο Demokritos Scientific Excellence and Innovation Award για την πολύτιμη προσφορά του στην επιστήμη και την καινοτομία. Ο Ιωσήφ Σηφάκης, που πρόσφατα ανέλαβε τα ηνία του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ), είναι Καθηγητής στην École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) και Διευθυντής Ερευνών στο εργαστήριο VERIMAG, ενώ το 2007 τιμήθηκε με το Βραβείο Τούρινγκ, την υψηλότερη διάκριση στον τομέα της πληροφορικής. Το Demokritos Scientific Excellence and Innovation Award καθιερώνεται από φέτος και θα απονέμεται κάθε χρόνο σε ένα διακεκριμένο επιστήμονα της Ελληνικής Διασποράς.

Η «Ελληνική Βραδιά», που θα ακολουθήσει, θα δώσει μία επιπλέον ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις, να διερευνήσουν πιθανότητες συνεργασίας, να σχεδιάσουν το επόμενο βήμα στις σπουδές ή την επαγγελματική τους σταδιοδρομία υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.

Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες ή εγγραφή στο Φόρουμ, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.demokritos.gr/hf2014.

Για περισσότερες πληροφορίες: ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", Τμήμα Οργάνωσης & Παραγωγικότητας, Τηλ. 210-6503002, 210-6503040, φαξ: 210-650-3260, e-mail: pr@central.demokritos.gr, http://www.demokritos.gr.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 26410-53055, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2019  proslipsis.gr, All rights reserved