nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις τακτικού προσωπικού Επιστροφή    
700 συνοριοφύλακες προσλαμβάνει η Frontex
 

Proslipsis.gr | Αθήνα 28.11.2019, 20:30

Στην πρόσληψη περισσοτέρων από 700 συνοριοφυλάκων προχωρά η Frontex, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση συστήνει, για πρώτη φορά, υπηρεσία ένστολων στην Ευρώπη, το μόνιμο σώμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής που θα είναι επιφορτισμένό με την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της.

Το Σώμα αυτό θα εκτελεί καθήκοντα διαχείρισης των συνόρων και αντιμετώπισης της μετανάστευσης, όπως ελέγχους ταυτότητας και εγγράφων, επιτήρηση των συνόρων και επιστροφή ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα αποτελείται από τους συνοριοφύλακες της Frontex και από εθνικούς αξιωματικούς από τα κράτη μέλη της ΕΕ και χώρες συνδεδεμένες με το Σένγκεν.

Οι πρώτοι συνοριοφύλακες της Frontex θα αναλάβουν καθήκοντα τον Ιανουάριο του 202, αφού ολοκληρώσουν έξι μήνες κατάρτισης και υποβληθούν σε δοκιμασίες που θα διασφαλίσουν ότι διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα για να εργαστούν από κοινού στα εξωτερικά σύνορα, τηρώντας την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ και τα δεοντολογικά πρότυπα.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν εμπειρία στον τομέα της επιβολής του νόμου και να γνωρίζουν αγγλικά σε ενδιάμεσο επίπεδο (B2). Ανάλογα με την εμπειρία τους, θα καταταχθούν στο βασικό, ενδιάμεσο ή ανώτερο επίπεδο.

Οι περισσότεροι συνοριοφύλακες του Frontex θα φορούν υπηρεσιακή στολή, θα διαθέτουν υπηρεσιακό όπλο και θα εκτελούν καθήκοντα όπως η εξακρίβωση της ταυτότητας και της εθνικότητας ενός ατόμου, η έγκριση ή η άρνηση εισόδου στην ΕΕ και η περιπολία μεταξύ των σημείων συνοριακής διέλευσης.

Οι συνοριοφύλακες της Frontex θα εργάζονται στις περιοχές των επιχειρήσεων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Μπορεί επίσης να εργάζονται σε τρίτες χώρες, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υπογράψει συμφωνία περί καθεστώτος με την ΕΕ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής, στους επιλεγμένους υποψηφίους θα προσφερθεί πενταετής σύμβαση εργασίας με δοκιμαστική περίοδο εννέα μηνών. Όλοι οι επιλεγμένοι αξιωματικοί θα λάβουν μέρος σε βασική εκπαίδευση διάρκειας έως έξι μηνών και θα υποβληθούν σε δοκιμές ετοιμότητας για να αξιολογηθεί το κατά πόσο είναι έτοιμοι να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Η πρώτη εκστρατεία προσλήψεων της  Frontex αφορά περισσότερους από 700 συνοριοφύλακες. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να θέσουν υποψηφιότητα έως τις 16 Δεκεμβρίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://frontex.europa.eu/el. Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε σχετικό φυλλάδιο στην ελληνική γλώσσα. 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Proslipsis.gr - Frontex_Border_Guard_Recruitment_Brochure_EL.pdf

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved