nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υποτροφίες Επιστροφή    
Υποτροφίες για καταγόμενους από Φλώρινα ή Καβάλα

 

Αθήνα 31.8.2010, 18:04

Διαγωνισμό για τη χορήγηση δύο υποτροφιών σε φοιτητές πανεπιστημίου που κατάγονται από τους νομούς Φλώρινας και Καβάλας, για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών. Η υποτροφία χορηγείται από τα έσοδα του κληροδοτήματος "Πέτρου Χρυσοχόου". 

Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 25 Οκτωβρίου 2010 ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00 π.μ. στην Αθήνα, σε κτήριο που θα οριστεί από το υπουργείο Παιδείας και από Επιτροπή που θα οριστεί προς τούτο.

Οι υποψήφιοι που αποφοίτησαν από το Ενιαίο Λύκειο ή Γενικό Λύκειο θα εξεταστούν γραπτά στη Νεοελληνική Γλώσσα (Εκθεση - Εκφραση) και στη Φυσική ή Ιστορία Κατεύθυνσης της Γ' τάξης Λυκείου στην ύλη του σχολ. έτους 2008 - 2009. Ειδικότερα, θα εξεταστούν στα μαθήματα που προβλέπονταν για την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση από τον τύπο Λυκείου που αποφοίτησαν.

Η μηνιαία χορηγία θα είναι 250 ευρώ και η καταβολή της υποτροφίας θα αρχίσει από την έναρξη του ακαδ. έτους 2009 - 2010 και θα διαρκέσει ώς το τέλος των κανονικών σπουδών των υποτρόφων, εφόσον η ετήσια επίδοσή τους θα είναι καλή, δηλαδή επιτυγχάνουν στα 3/4 των μαθημάτων (ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος ή της Σχολής), του κάθε ακαδημαϊκού έτους που φοιτούν, διαφορετικά θα διακόπτεται.

Οσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους με τα δικαιολογητικά, στο υπουργείο Παιδείας, Διεύθυνση Διοικητικού, Τμήμα Διαχείρισης και Μισθοδοσίας (Γραφείο Κληροδοτημάτων, αρ. γρ. 2045),  μέχρι 4 Οκτωβρίου 2010. Θα πρέπει να αναφέρουν υποχρεωτικά τη Σχολή και το Τμήμα που φοιτούν, τη Δέσμη στην οποία ανήκουν ή την Κατεύθυνση σπουδών και το μάθημα ή την ξένη γλώσσα που έχουν επιλέξει να εξεταστούν, τη διεύθυνση κατοικίας τους και το τηλέφωνο.

Οι αιτήσεις θα συνοδεύονται από τα εξής δικαιολογητικά:
1. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου, των γονέων ή και των παππούδων του, όπου αυτό απαιτείται, από την οποία θα προκύπτει:
α) η ελληνική ιθαγένεια ή η ελληνική καταγωγή του και ο τόπος καταγωγής του (τόπος γέννησης),
β) η ηλικία του που δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 36 ετών.
2. Επικυρωμένο αντίγραφο του Τίτλου Απόλυσης από σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκ/σης με βαθμό τουλάχιστον «πολύ καλά» και διαγωγή τουλάχιστον «Κοσμία» σύμφωνα με το οποίο έγινε εγγραφή στο Τμήμα ή τη Σχολή που φοιτά.
3. Βεβαίωση ή Πιστοποιητικό του Τμήματος του Ανωτάτου Εκπ/κού Ιδρύματος Πανεπιστημιακού Τομέα ότι έχει εγγραφεί και φοιτά ο υποψήφιος.
4.Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 του υποψηφίου ότι δεν έλαβε ούτε λαμβάνει υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από την ίδια ή άλλη κληρονομιά, κληροδοσία, ή δωρεά και ότι δεν έχει εκπέσει λόγω υπαιτιότητάς του από υποτροφία η οποία του έχει απονεμηθεί προηγουμένως.
Προκειμένου δε περί υποψηφίων των κατηγοριών 2 Α και 2 Β θα πρέπει να δηλωθεί η κατηγορία στην οποία ανήκουν. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας 2 Α θα πρέπει επιπλέον να δηλώσουν τον τύπο Λυκείου από τον οποίο αποφοίτησαν και το εξεταζόμενο μάθημα. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας 2 Β θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν Βεβαίωση αναγωγής της βαθμολογίας του απολυτηρίου της αλλοδαπής στην εικοσάβαθμη κλίμακα από τη Δ/νση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπ/σης  (ΔΙ.Π.Ο.Δ.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας (τηλ. 210.3442291) ή από τα Γραφεία και Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπ/σης της ημεδαπής και να δηλώσουν την ξένη γλώσσα στην οποία επιθυμούν να εξεταστούν.
Το Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου που προβλέπεται από τις διατάξεις του αρθρ. 2 παρ. 2 περ. α του β.δ/τος 5/12-9-1940 (ΦΕΚ 290) θα αναζητηθεί υποχρεωτικά αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία μας.

Οι υποψήφιοι οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο δεν υπέβαλαν πλήρη τα οριζόμενα δικαιολογητικά μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, μπορούν να τα συμπληρώσουν και να τα υποβάλουν στην Εξεταστική Επιτροπή έως και την ημέρα του διαγωνισμού και πριν από την έναρξή του.

Πληροφορίες και αντίγραφα της προκήρυξης δίνονται όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 12-2.30 μ.μ. στην προαναφερόμενη διεύθυνση και στο τηλ. 210-3442354.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved